Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Analiză - Etapa 26: CSM Oradea întrerupe seria de victorii consecutive a BC Mureș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.03.2011

Etapa a 26-a în sezonul regulat al Diviziei A, una intermediară, nu a rezervat surprize ieşite din comun. S-au consemnat rezultate în mare măsură aşteptate, dar a inclus întreruperea unei serii de şase victorii consecutive, a consemnat foarte probabil ieşirea din cărţile unei eventuale calificări în playoff pentru anumite echipe, respectiv scoruri la diferenţe incredibile în favoarea gazdelor la două partide diferite.

BCM U Piteşti vs CSM Bucureşti

BCM U Piteşti a făcut un pas important spre calificarea în playoff şi mai mult ca sigur a oferit lovitura de graţie pentru CSM Bucureşti în victoria, scor 78-68, repurtată la Sala Sporturilor din Trivale. Amfitrionii au făcut diferenţa în sfertul al 3-lea, pe parcursul căruia au anulat handicapul de trei puncte înregistrat la pauză, printr-un parţial de 22-8.

CSM-ul şi-a maltratat adversarul la recuperări (45-26), dar elevii lui Predrag Vasic au plătit tribut neglijenţei la conducerea mingii (19-9 la mingi pierdute), fiind inferiori şi la capitolul precizie în ceea ce priveşte aruncarea din acţiune.

Echipa antrenată de către Tudor Costescu câştigă pe teren propriu pentru a 5-a oară consecutiv, iar formaţia din capitală a înregistrat cea de-a 5-a înfrângere înlănţuită în Divizia A.

Americanul Donte Gennie devine al 18-lea jucător în actuala ediţie a Diviziei A care înscrie 30+ puncte într-un meci. El a avut 33, cu 6 pase decisive şi 4 mingi câştigate cu una singură pierdută pentru 37 la eficienţă. Gennie are 8 meciuri cu peste 20 puncte marcate în acest sezon.
Branislav Tomic a realizat al 9-lea double-double stagional, iar Mario Bennett pe cel de-al doilea.

 

CSU Atlassib Sibiu vs CS Otopeni

CSU Atlassib Sibiu rămâne în cursa pentru un loc în playoff graţie succesului repurtat asupra echipei CS Otopeni, scor 75-66, la Sala Transilvania. Astfel, echipa de pe Cibin se desprinde şi pare să rămână singura echipă din plutonul urmăritor cu şanse reale de a mai prinde playoff-ul.

Elevii lui Cătălin Vulc au început partida excelent, marcând 26 de puncte şi desprinzându-se la zece lungimi în prima secvenţă, dar acest lucru nu i-a scutit de emoţii pe ardeleni. Ilfovenii erau conduşi cu 13 puncte la pauză, dar nu au renunţat şi chiar au trecut la conducere în secvenţa decisivă înainte de a ceda definitiv.

CSU Sibiu a avut 61% la reuşitele de două puncte, dar CS Otopeni a transformat 11 aruncări de trei puncte (cu şapte mai multe decât adversarii). Gazdele au avut 17 aruncări libere în plus decât oponenţii.
Ardelenii au evoluat în şapte oameni, Mihnea Haiduc bifând doar 4 minute de joc.

Miljan Medvedj a transformat cinci aruncări din afara semicercului şi a stabilit recorduri personale stagionale la capitolul aruncări de trei puncte efectuare (10) respectiv transformate (5). De asemenea, el nu a marcat niciun coş de la linia de pedeapsă sau din interiorul semicercului. De asemenea, Brian Burrell a efectuat zece aruncări de la distanţă, acesta conectând patru dintre încercări.

 

CSM Oradea vs BC Mureş

CSM Oradea a izbutit o primă repriză excelentă, cu procentaje foarte bune la aruncările din acţiune şi cu o consistenţă remarcabilă la aruncările de la distanţă (şapte reuşite din spatele semicercului, pentru a se desprinde la 16 lungimi în primele 20 de minute în drum spre o victorie, scor 86-73, asupra echipei BC Mureş.

Elevii lui Cristian Achim au practicat o defensivă eficientă şi s-au autodepăşit la recuperări (36-23), chiar dacă pe alocuri au avut scăpări. În schimb, BC Mureş şi-a întrerupt parcursul excelent, ce a cuprins şase victorii consecutive, printr-o evoluţie palidă, cu mult sub aşteptările tuturor.
Amfitrionii au fost superiori la aruncările din acţiune, atât procentual cât şi din punct de vedere al numărului reuşitelor (care include 10 coşuri de trei puncte pentru CSM), fiind mai buni la pase decisive (16-11).

Bihorenii nu au avut jucători care să exceleze din punct de vedere individual, singurul care prin joc s-a ridicat deasupra celorlalţi fiind Nemanja Maric(foto). În schimb, Flavius Lăpuşte şi-a egalat recordul personal stagional de puncte marcate cu 18.

 

U Mobitelco BT Cluj-Napoca vs BC Timişoara

U Mobitelco BT Cluj-Napoca a administrat cea mai usturătoare înfrângere pentru BC Timişoara în acest sezon competiţional, unul care se poate spune că devine ratat pentru formaţia lui Dragan Petricevic. Ardelenii i-au surclasat pe bănăţeni cu scorul de 97-52 în reeditarea semifinalei de campionat din sezonul precedent.

Echipa lui Marcel Ţenter a avut procentaje excelente, iar Timişoara de abia a ajuns la 30%. De asemenea, raportul recuperărilor (43-29), paselor decisive (28-10), mingilor câştigate (12-4) sau cel al posesiilor pierdute (10-18) ne scuteşte de prea multe comentarii. Cert este că formaţia din Timişoara se află la trei puncte de locul 8, cu doar patru etape rămase de disputat din sezonul regulat.

Din punct de vedere individual meciul a consemnat cea mai strălucită performanţă individuală a etapei. Branko Cuic a totalizat 17 puncte, 13 pase decisive, 11 recuperări cu 2 mingi câştigate şi una pierdute în 29 minute de joc pentru un indice de 38 la eficienţă şi totodată titlul de cel mai bun jucător al rundei potrivit totalbaschet.ro. Acesta este primul triple-double stagional, Cuic aflându-se la cel de al 3-lea în România.
Zoran Krstanovic a avut 22 puncte (3/3 la trei puncte) şi 11 recuperări, pentru al 13-lea double-double stagional.

 

CSU Asesoft Ploieşti vs Energia Rovinari

CSU Asesoft Ploieşti se păstrează pe primul loc al clasamentului în Divizia A după victoria, scor 89-68, repurtată asupra Energiei Rovinari. Meciul s-a disputat la Sala Olimpia şi a consemnat cea de-a 13 victorie din tot atâtea meciuri disputate de echipa lui Vladimir Arnautovic în anul 2011. De asemenea, prahovenii intră în posesia celei mai lungi serii de succese consecutive în actuala ediţie de campionat, având 11 astfel de performanţe în campionat.
Meciul a consemnat o contraperformanţă rară: Energia Rovinari nu a marcat niciun coş din acţiune în sfertul 3. În acest interval, gorjenii au avut 11/18 la linia de pedeapsă. Ploieştenii şi-au dominat adversarii la recuperări: 45-26.

Calhoun Qarraan a bifat al 4-lea double-double în Divizia A. El a avut 12 puncte şi 11 recuperări.
Adrian Tudor a avut 25 puncte, stabilind cea mai bună performanţă stagională personală. El depăşeşte pragul de 20 puncte marcate pentru a doua oară în acest sezon competiţional.
Rafal Bigus a avut 15 puncte şi 9 recuperări, văzându-şi întreruptă seria de cinci double-double-uri consecutive. Polonezul are 7 astfel de realizări în Divizia A.
Pentru prima dată în acest sezon competiţional Louis Darby nu marchează niciun coş din acţiune. MVP-ul etapei a 25-a în opinia totalbaschet.ro, a egalat cea mai modestă performanţă personală în acest sezon la finalizare - 6 puncte.
Alexandru Gliga a înscris 11 puncte, stabilind un record personal în acest sezon. De asemenea, Viorel Mocanu a avut 15 puncte, echivalentul unui record personal în această stagiune.

 

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc vs CSU Cuadripol Braşov

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a înregistrat cea de-a 3-a victorie în Divizia A, scor 102-58, asupra lanternei roşii CSU Cuaripol Braşov. Astfel, harghitenii se revanşează pentru înfrângerea suferită în turul campionatului, atunci când echipa de sub Tâmpa a înregistrat singura victorie stagională. Practic acesta a fost derby-ul codaşelor în Divizia A masculin.

După un prim act cât de cât echilibrat, dar adjudecat de la şase lungimi de amfitrioni, tabela de marcaj a consemnat o desprindere categorică pentru ciucani, scor 52-25, înregistrat la pauză. Coleman&co au continuat să-şi mărească avantajul, impunându-se în fiecare sfert.
BC Miercurea Ciuc a fost superioadă atât din punct de vedere al preciziei cât şi al numărului de reuşite atât la aruncările din acţiune cât şi la linia de pedeapsă.
CSU Braşov a fost inferioasă la absolut toate capitolele statistice şi a înregistrat 27 posesii pierdute.

Yamene Coleman a bifat al 11-lea double-double stagional.

 

Steaua Turabo Bucureşti vs Politehnica Iaşi

Steaua Turabo Bucureşti a obţinut o victorie după arpoape o lună de aşteptare, perioadă în care a înregistrat două înfrângeri la limită şi a avut un meci amânat. Echipa din capitală a avut o misiune uşoară, depăşind nou-promovata Politehnica Iaşi cu scorul de 105-60. În două meciuri directe, militarii i-au surclasat pe moldoveni la o diferenţă totală de 93 puncte!

Steaua şi-a dominat adversarul la recuperări (40-27), fiindu-le mult superiori adversarilor la pase decisive (23-8), mingi câştigate (19-5), respectiv posesii pierdute (11-28).

Americanul Theron Smith a realizat al treilea double-double de la venirea în România, având 16 puncte şi 11 recuperări.
Bogdan Popescu a totalizat 21 puncte şi a fost principalul marcator al partidei. Acesta depăşeşte pragul de 20 puncte marcate pentru prima dată în acest sezon.
Brice Kabengele a avut 18 puncte, fiind cel mai bun marcator al echipei ieşene. El a avut 11/11 la linia de pedeapsă, dar a pierdut posesia mingii de 9 ori! Franco-românul are 58 de puncte marcate în trei partide pentru Poli Iaşi.

 

SCM U Craiova vs Gaz Metan Mediaş

Gaz Metan Mediaş a obţinut a doua victorie categorică în câteva zile. De această dată echipa lui Bruno Soce a câştigat pe terenul echipei SCM U Craiova, scor 92-69.

Ardelenii au dus mingea cât mai aproape de coş, acolo unde se simt cel mai bine, au profitat şi de absenţa lui Kenneth Simms (accidentat etapa trecută) şi au evoluat foarte atent pe faza defensivă (15 mingi câştigate şi 31 recuperări defensive). Ei au fost catastrofali la linia de pedeapsă (10/21), dar nici adversarii nu au ştiut să profite de acest lucru (14/24).

Oltenii au suferit cea de-a 14-a înfrângere consecutivă în campionat şi a 16-a în toate competiţiile. Formaţia pregătită de Adrian Budurean este fără victorie din 26 noiembrie 2010.

Jermont Horton a bifat al doilea double-double consecutiv, având în ultimele două meciuri 58 puncte şi 29 recuperări, respectiv 64 la eficienţă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!