Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Calnicenco pleacă de la U-BT Cluj-Napoca

Andrei Calnicenco pleacă de la U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei dimineți, agenția lui Andrei Calnicenco a anunțat că baschetbalistul cu cetățenie română va juca în sezonul 2020-2021 pentru Ternopil, o formație care tocmai a promovat în prima ligă din Ucraina.

Calnicenco a evoluat în ultimele trei stagiuni pentru U-BT Cluj-Napoca. În ediția 2019-2020, jucătorul de 34 de ani a adunat 4.8 puncte și 3.1 recuperări, în Liga Națională, și 6 puncte, 2.7 recuperări și 1.1 pase decisive, în FIBA Europe Cup.

Așadar, Andrei Calnicenco se întoarce în Ucraina, unde a evoluat ultima oară în 2017, pentru Cherkassy Mavpy. De data aceasta, sportivul de 2m01 va face parte din lotul nou-promovatei Ternopil, o echipă din vestul Ucrainei.

În urma acestei mutări, lista jucătorilor care au plecat de la U-BT în această vară arată în felul următor: Brandyn Curry, Kerron Johnson, Artis Ate, LJ Peak, Rareș Uță, Darko Planinic și Andrei Calnicenco.

Iată lotul alb-negrilor pentru sezonul 2020-2021: Karel Guzman, Patrick Richard, Justin Edwards, Gregory Vargas, Donatas Tarolis, Andrija Stipanovic, Karlo Zganec, Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

17 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ca roman era bun
    ma intreb ce aducem in loc

    Multumim pentru aportul adus! Multa bafta, Rusu!

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      tot mai complicat, piata de jucatori romani e tot mai ingusta pe zi ce trece... veterani cred ca ar mai fi ceva, dar la U23 cred ca ramaneti pe pepiniera proprie. Vedem...

      cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • pipzn:

      Re
      @alexpopa29

      Argumentele dvs. sunt foarte pertinente si plauzibile.

      Altfel, daca Richard ramane la Oradea iar "U" nu va naturaliza pe celalalt Richard (sau alt strain) eu o vad pe Oradea ca si castigatoare a Cupei Romaniei.

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Pierdere ?
    N-am fost niciodata fan Calnicenco, dimpotriva , de multe ori l-am criticat . Dar daca nu aducem un roman senior in locul lui ( eu inca visez la Kris ), plecarea lui va fi o pierdere . Cum ii zicala aia, " rau cu rau, dar mai rau fara rau ! " .

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      richard
      Pt Europa Richard nu conteaza ca jucator roman. \
      Pt campionat eu zic ca nu trebuie sa va faceti probleme. Veti castiga sezonul "la pas". Va veti concentra doar pe Europa stiind ca nu aveti echipa care sa va puna probleme in campionatul intern.
      Eu m-as orienta mai degraba pe un "lunetist" sau inca un jucator mare. Pe Kris Richard nu-l vad neaparat un plus pt voi pt ca aveti destui jucatori pe pozitia lui..

      cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • pipzn:

      re
      Nu prea stiu ce variante ne-au ramas pentru jucator roman "senior" valoros. In conditiile de pana acum, pentru Cupa Romaniei (unde va fi obligatoriu ca tot meciul sa fie cel putin 2 romani pe teren) nu cred ca U va fi favorita

      Da, si eu mi l-as fi dorit pe Kris. Singurul lucru de care ar trebui sa fim siguri este ca situatia se va clarifica intr-un fel sau altul in maxim 2 saptamani cand, cel putin echipele angrenate in cupele europene ar cam trebui sa aiba deja loturile facute si sa inceapa antrenamentele.

      cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Richard
      Nu merge la cluj pt urmatoarele motive:
      Sunt 3 jucatori la pozitia de sg: pat richard, edwards, kuti
      Fata de cei mentionati el ar cere sa fie primul ales,
      Salariul e destul de mare, nu pleca planinic sau peak daca banii ramaneau aceiasi
      Sunt deja 7 straini conform regulilor bcl

      E individualist si nu prea joaca pentru echipa asa mult

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    Raspunde
  • pipzn :

    Am uitat
    sa ii urez succes la noua echipa. Deci Succes!

    Altfel, pe mine m-a impresionat pozitiv in primul sezon petrecut la U si doar in cateva meciuri din celelalte sezoane. Cred ca putea sa arate sensibil mai multe, nu doresc sa speculez de ce nu s-a putut.

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Dacă ne gândim la primul an al dlui Vujosevic aici, am putut sa realizam ca dansul nu a pus preț pe jucătorul român. Dovada a fost numărul și calitatea romanilor din echipa.
    Anul asta pare sa se repete figura. Deși recunosc ca și eu sunt puțin perplex la acest capitol, merg pe mana dansului. Probabil ca cei 4 străini din teren vor juca pentru 5 și gata problemele.

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    pe de alta parte
    ... daca clujul va reusi rapid naturalizarea lui petrica, datele problemei se schimba...

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MS:

      :D
      that's the point :)

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Românii mai decenți
    s-au dat, rămîne speranța într-o naturalizare. Altfel va fi greu și în campionat nu numai în Europa. ATENȚIE un străin trebuie să plece la terminarea parcursului european. ( dacă am înțeles bine regulamentul FRB, care prevede 6 străini LEGITIMAȚI ,nu 6 pe foaie.)
    Cît despre Andrei cred că e o pierdere în contextul penuriei de jucători seniori decenți români. A fost util pe apărare și a avut tupeu la aruncări de trei. Cu 1 under 21 ( slăbuț) și 3-4 U 18 ( talentați dar la ani lumină de un Luka Doncic ) va fi EXTREM de greu. Aștept surprize...

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Acum găsește alt rumân în locul lui
    N-a fost chiar rău. Dacă-i intrau aruncările de 3, îngropa adversarul.
    Măcar bine că nu a plecat la CSM Oradea. 😁

    cu 3 ani în urmă (17.07.2020) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Interesant aspectul ridicat de dvs in ceea ce priveste numarul de straini legitimati. Sunt curios daca stie cineva concret aceat aspect.

    In ceea ce priveste comparatie cu Luka Doncic, mie mi se pare foarte fortata sau asa ii era menirea? :)
    Campionatul nostru nu e ca si cel al Spaniei si nici bcl-ul nu ii euroliga. Nu cred ca cineva se asteapta de la un Rotaru sau Lungoci sa faca minuni ci mai degraba sa invete si sa fie decenti 5 min/meci. Eu sunt bucuros ca se merge pe jucatorii crescuti de club pt regula U23. Cei doi mentionati mai sus + Vida si Grasu eu zic ca o sa se descurce. Merita si ei incredere din partea antrenorilor ca altfel ajungi doar sa cumperi jucatori si investeti in juniori deageaba.
    In ceea ce priveste ‘senorii’ acolo da, exista un gol in echipa. S evehiculeaza naturalizarea lui Petrica. Ar fi super pentru noi, dar oare cat de rapid se poate face asta? In conditiile astea ramanem doar cu Kuti si mi se pare destul de dificil asa.

    Eu zic ca punctul sensibil al lotului e faptul ca avem doar 3 jucatori sub panou. Acelasi lucru am sustinut si sezonul trecut (chiar si cu Uta in lot - pt 3-4 min/meci pt regula U23 e aproape irelevant). Nu mai tin minte un sezon recent in care sa fi avut doar 3 pivoti de meserie in tot lotul. Erau sezoane in care mai aveam cate un jucator de pe pozitia 3 care la nevoie juca pe 4, dar acum nici macar asta nu avem. Un roman sub panou ar fi o gura de oxigen, dar oare cine sa fie acela?

    cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Titus
      E cam singurul sau Fraseniuk

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    • Benjamin:

      ...
      Da, cam astea le vad si eu ca si posibil optiuni. Nu stiu sincer ce pretentii financiare au pentru ca nu cred ca ne mai putem permite un transfer major. Si Guzman, dupa parerea mea pare un transfer de buget. E un jucator senzational asa din video-uri si cred ca o sa aiba un impact in jocul echipei, dar cred ca nu a avut mari pretentii financiare (in comparatie cu un alt jucator care ar fi venit de prin Europa) deoarece sigur vrea si e expunere Internationala pt ca il ajuta in cariera lui.

      Revenind la subiect: Titus pare o optiune interesanta. Nu stiu cat de bine se inteleege cu El Profesor Silva. Pe langa aspectul acesta, eu inca sustin ca anul acesta o sa mergem pe viteza (singurul care nu poate sa faca asta cred ca e Zganec), iar in acest context nu stiu cat de bine se potrivesc cei doi mentionati de tine. Pana la urma e nevoie de un jucator roman. Ramane de vazut daca si pe cine mai aducem.

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Nu cred ca mai vine nimeni
      “Drept dovadă, trupa ardeleană are deja conturat în proporție mare lotul pentru stagiunea 2020-2021. “ cred ca doar mai au de ales ce tineri compleateaza echipa, vreo 3-4 jucatori si echipa e gata

      cu 3 ani în urmă (18.07.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!