Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic și Patrick Richard continuă și în sezonul următor la U-BT Cluj

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.08.2023

Andrija Stipanovic și Patrick Richard continuă și în sezonul următor la U-BT Cluj

U-BT Cluj a anunțat în mod oficial păstrarea celor mai longevivi jucători din lotul echipei. Patrick Richard, căpitanul formației, respectiv Andrija Stipanovic vor continua să îmbrace culorile alb și negru și în stagiunea următoare. Totodată, Stefan Bircevic părăsește campioana României.

Patrick Richard are cea mai mare vechime în lotul lui U-BT Cluj, el sosind aici în urmă cu patru sezoane, în vara lui 2019. Un an mai târziu a devenit căpitanul echipei, iar în acest timp a câștigat trei titluri, două Cupe și două Supercupă ale României. Iată ce a declarat baschetbalistul româno-american:

„Sunt bucuros că mă voi întoarce la echipă. Va fi sezonul cu numărul 5, iar obiectivul nu s-a schimbat. Vrem să continuăm să facem lucruri grozave în România și să ne apărăm trofeele. De asemenea, suntem bucuroși că vom participa din nou în EuroCup, țelul nostru de acum este să mergem în Play-Off. Fanii au văzut că avem mulți jucători noi și de abia aștept reunirea lotului. Trebuie să integrăm noii jucători și să ne pregătim pentru un nou sezon. Le transmit fanilor să continue să ne susțină în continuare. Sunt cei mai buni suporteri din România și printre cei mai buni din Europa, așa că trebuie să arătăm și mai departe ce înseamnă U-Banca Transilvania. Sunt entuziasmat și pregătit să avem un parcurs special. Haide “U”! Vă iubesc pe toți!”

Andrija Stipanovic a sosit cu un sezon mai târziu decât Patrick Richard, astfel că palmaresul său este mai sărac cu o Cupă a României. În vârstă de 37 de ani, el a sosit de la Cedevita Olimpija Ljubljana, iar în primul său an la Cluj a fost desemnat MVP-ul Ligii Naționale.

„Mă bucur că voi petrece încă un sezon la Cluj. Ca de fiecare dată, ne-am stabilit obiective importante. Anul trecut am obținut rezultate perfecte în România și ne dorim același lucru și în viitor. Referitor la EuroCup, nu am avut tare multă experiență, însă acum va fi diferit. Vom avea rezultate mai bune și sunt convins că alături de fani ne vom bucura de un sezon grozav.”, a spus Stipe pentru u-bt.basketball.

După doar două sezoane, Stefan Bircevic pleacă din Ardeal, conform celui mai recent anunț venit din partea Studenților. El a ajuns la U-BT în sezonul 2021/22 și a câștigat două titluri, o Cupă și o Supercupă. În stagiunea precedentă, sârbul a avut medii de 9.3 puncte, 3.7 recuperări și 1.2 pase decisive.

Din informațiile noastre, lotul campioanei României pentru startul de sezon este definitivat la acest moment. Astfel, U-BT Cluj va ataca noua stagiune în formația: Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Bryce Jones, DJ Seeley, Jarell Eddie, Patrick Richard, Andrija Stipanovic, Karel Guzman, Emanuel Cățe, David Lăpuște și juniorii David Fîntînă și Rareș Trandafir.

*foto: fiba.basketball

37 comentarii la aceasta stire:
  • Jess :

    2 supercupe
    Au pat si stipe- 2021 si 2022

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023) Raspunde
  • mucfrie :

    Jalen Jones
    Despre el se stie ceva ? Continua la U, sau si-a gasit alta echipa ?

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu știe nimic
      Dar ce am observat este ca pe site-ul ubt la echipa de seniori distribuția celor noi veniți pe posturi:)

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    confirmari
    in ce privesc cele doua prelungiri si plecarea lui Birce. Mai avem de asteptat pentru inca un transfer (posibil ultimul) . Numai U!

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Desi
    mi-am dorit mult o cireasa pe tort, situatia actuala este cit se poate de clara si logic, banii trebuie dramuiti. In afara "regulii" stupide din LNBM, a intervenit si schimbarea de calendar si mod de desfasurare din EuroCup. Practic daca nu iesi in primele 6, sezonul in EC se termina pe 7 februarie. Cu mare efort s-ar putea intra in 5-6 ( foarte, foarte greu cu banca de 7-8, noroc ca este campionatul foarte slab, dar te macina deplasarile ) si mai joci un meci in deplasare si gata : ce faci cu 2 jucatori ( daca am mai fi adus unul) din Februarie incolo ? Ar fi o varianta sa gasesti unul care din februarie sa vrea sa plece in China, Japonia sau Australia. Asa regula si taxele fac ca probabil multe echipe ( inclusiv U ) sa aiba rezultate slabute in competiriile internationale. Traiasca... va spune neuronasul stingher !
    Altfel super miscarea de marketing a lui U, a anuntat 3 jucatori valorosi, dupa care campania de abonamente. Buluc la casa de bilete... si stop joc, pe banii BT.
    Cel mai bine va iesi Oradea, care in cazul eliminarii din BCL, va avea meciuri asigurate in grupa FIBA Europe Cup unde cu un dram de noroc va avea si rezultate. Cu achizitiile de pina acum, ceva sanse mai are Sibiul, dar si aici urmeaza loteria tragerii la sorti ( pleonasm nu-i asa neuronas ? ). In rest Dumnezeu cu Mila ! Ne ramine submediocrul campionat intern. Salile vor fi pline spre satisfactia...

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • varu silvois:

      Necunoscuta Jalen Jones
      To be or not to be! Ni se transmit informații cu picătură, firesc oarecum. În funcție de situația acestui jucător mai visam sau nu la...cireașa. Dar, chiar și așa doar cu cireșe confiate, stam mai bine că anul trecut și cel puțin atmosfera din sala va fi precum la Untold. Sa fim optimiști.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • Ricardo:

      Cireasa
      Eu cred ca vine un 4 de profilul lui Birce. Este strict o părere nu o luați cu titlu de știre. Și cred ca vine un super jucător cu cu meciuri în campionate de top. Sa așteptăm puțin....

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ricardo
      Eu lucrez cu materialul clientului. Iar articolul se termină apoteotic, dar dătător de speranțe: " Din informațiile noastre, lotul campioanei României pentru startul de sezon este definitivat la acest moment. " Dacă se găsește vreo rezervă care să-și facă un aranjament în China, de la jumătatea lui februarie bine, dacă nu, cu ăștia defilăm. Mai rămîn cazurile, nedorite, de accidentări cînd ar mai putea veni cineva.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • Ciucâ:

      Titirel
      Ai grijâ cu ciresica sâ nu ti râmânâ ın gıt şi sâ vinâ clientul cu materialul lui sâ ti o scoatâ. Biluțâ mai repetâ ıncâ o datâ chestia cu china japonia şi sigur vei primi cireasa mult aşteptatâ. Trâiascâ titiax câ fârâ el ar fi mare plictisealâ

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • 'mpepo:

      EuroCup
      Mă gândesc că participarea în EuroCup s-a realizat cu eforturi, inclusiv financiare. Și urmărești să ai rezultate mai bune decât sezonul trecut, adică să continui competiția și dincolo de februarie. Altfel de ce ai participa într-o competiție ca EuroCup. Doar ca să pierzi în fața unor echipe extrem de valoroase ? Păcat
      de bani. Vrei să faci performanță, să te afirmi și să fii competitv în baschetul european, atunci investește pentru acest obiectiv. Dacă-ți permiți. Dacă nu, înscrie-te în FIBA Eurocup.
      Într-adevăr, o problemă majoră, financiară în primul rând, pentru echipele românești care s-au înscris în competiții europene o reprezintă deciziile FRB. Nu le mai comentez.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @mpepo
      Logic așa este cum spui, dar intervin și alte aspecte cum ar fi modul de organizare al EuroCup. Dacă după grupe ar urma întîlniri cu cîstigator 2 din 3, atunci ar fi și mai atractivă. Din păcate EC este un fel de divizie "tineret speranțe" al Euroligii. Participarea asigură totuși o oarecare expunere și apoi posibilitatea de a aduce jucători de valoare. Multe participante au acest scop ( printre care și U ). Dacă Gran Canaria, cîstigătoarea ultimei ediții a EC a renunțat la Euroligă, îți dai seama că U-BT nu cred că își propune așa ceva ( în condițiile actuale ). Participarea U-BT este un "sacrificiu" al sponsorului , pentru a face pe placul multor suporteri ( printre care mă număr), de a vedea un spectacol sportiv, în lipsa acestuia din LNBM. Dar dacă mai pune piedici și mult iubitul ferebeu, atunci nu prea are sens să cheltui mai mult, doar așa de amorul artei. Obiectivul principal al echipelor care participă la astfel de competiții invitaționale este să nu te faci de rîs ( eventual să nu ieși pe ultimul loc). Dacă nu am fost suficient de clar, gîndeștete dacă BT cîștigă ceva prin organizarea Transilvania Open la tenis.
      Eu mulțumesc BT pentru spectacolul oferit ! Din păcate sezonul acesta, va fi o pauză din februarie pînă semifinalele play-off-ului.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    U-BT
    Tocmai a anunțat despărțirea de Bircevic. Ce urmează ?

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • Ricardo:

      U BT
      Au anunțat su despărțirea de GORDIC!

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Fără cea mai mica doză de rautate
    Sper sa urmeze și despartirea de Kasey S.

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @
    Ca să nu mai fie discuții, deși scrie negru pe alb : " Din informațiile noastre, lotul campioanei României pentru startul de sezon este definitivat la acest moment.", i-au mulțumit și lui Casey pentru prezență.

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    @Titi
    Da, îți dau dreptate, dacă acceptăm faptul că sponsorul face "sacrificii" de dragul nostru, al suporterilor. Îmi este greu să cred că o instituție bancară nu are în primul rând ideea profitului. Dar asta ține de politica băncii. Sigur, sunt de acord că fără implicarea Băncii Transilvania nu am avea posibilitatea să vedem spectacol baschetbalistic la Cluj. Motivele pentru care s-a insistat ca "U" să participe în EuroCup, în afara performanței sportive, dacă într-adevăr ar fi așa, nu le cunosc. Dar, recunosc, mi-ar fi plăcut să mă bucur și de rezultate pozitive în această competiție și nu doar de bifarea unei prezențe. Ideea Euroligii este de domeniul utopiei, mai ales în acest moment când noi discutăm dacă suntem în stare să facem față unei competiții calificată de tine " tineret-speranțe".

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ai 100%
      dreptate. O instituție bancară precum BT are în primul rînd obiectivul obținerii de profit și de a satisface cerințele acționarilor. Dar nu din baschet, tenis sau alte sponsorizări. Se vede treaba că la noi nu prea se înțelege termenul "sponsorizare". E foarte adevărat că a fost compromis de așa zișii sponsori din folbal, care nu fac altceva decît să împrumute cluburile ai căror proprietari sunt. Nu este cazul cu BT. Sponsorizarea este o sumă oferită de cineva care are profit din activitatea de bază a organizației, cu aprobarea asociaților după ce și-au luat profitul. Sponsorizarea este practic o pasiune scumpă, dar din care se poate obține o imagine, o publicitate. Aici exemplul cel mai scump ( pardon, bun ) este marinarul de apă dulce din Voluntari, atîta doar că nu dă din banii lui, ci doar ai organizației ( adică Primăria).

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Continuare @mpepo
      Cred că ești tînar foarte, dacă n-ai prins-o pe aia cu "tineret-speranțe". Eu n-am caracterizat EC, ci am asemănat cu divizia de tineret-speranțe. Pe vremuri acea divizie ( de fapt competiție) era suportul diviziei A. Cam așa este și EC, competiția suport a Euroligii, dar cu mult mai puțini bani.

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      Matematica pura pe axa UBT
      Dintre jucătorii ce au evoluat în EC, au plecat 4 străini plus Kuti și au venit 4 străini plus Măciuca. Număr total de străini atât înainte cât și acum egal 6. Prea multe concluzii nu sunt, decât că rotația e insuficienta pentru cupele europene. Silva și-a dorit lot mai pute mic anul ac sta și cred că îl are și rotație mai mare, ce încă nu o are! Roman bun ce sa -l transferam nu prea avem de unde așa că....

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Exact asta spuneam și eu, cu un lot ceva mai bun ca sezonul trecut, dar cu banca la fel de scurtă, plus anul din buletin trecut peste jucători, nu mă face prea optimist. M-aș bucura să prindem locul 6 în grupă, dar mă tem să sper. Ne rămîne să ne bucurăm de baschet de bună calitate. Aș paria totuși pe mai multe victorii acasă.

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Da
    Sunt total de acord cu voi. Nici eu nu îmi fac mari speranțe privind rezultatele din această ediție a EuroCup. În condițiile în care lotul este definitivat. Mai ales că celelalte echipe anunță zilnic cooptarea unor baschetbaliști cu CV.
    Mă gândeam că BT este mai mult decât un simplu sponsor pentru "U". Dar, așa e, participarea la EuroCup e un bun mijloc de publicitate.
    Dragă Titi, îți mulțumesc sincer pentru complimentul de a mă face tânăr ! Chiar mi-a făcut plăcere ! Din păcate nu e chiar așa. Probabil nu am fost eu destul de clar în legătură cu " tineret- speranțe ", dar am înțeles exact la ce te refereai. Am trăit perioada aceea din fotbal.

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • Ricardo:

      Transferuri
      La ora actuala U BT CLUJ NAPOCA, are 3 super jucători noi, un jucător nou în media celor de anul trecut, Mejeris și 4 din contingentul de anul trecut. Opt jucători buni și foarte buni. Dacă se va reuși transferul a unui 4 de calitate cu șut bun de 3 sunt sigur ca U va trece de faza grupelor. Verificați va rog componenta tuturor echipelor din grupa. Cu 3 excepții, restul sunt sub U ca valoare a noilor jucători!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      componenta lot UBT
      6 straini +Richard+Maciuca. Valoarea celor 8 jucatori nu e chiar de ici colea, numeric insa, odata cu acumularea de greseli personale va fi totusi insuficient. Singura solutie actuala e fortarea lui Lapuste precum in finala cu Oradea cand l-a sicanat oarecum pe Neal. Ar mai fi ceva timp, sigur si cei din staff realizeaza in fapt ceea ce noi chibitii semnalam pe forum si poate totusi mai vine cineva, mereu exista o usa de "interventie"! Hai U!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cate
      9 cu el

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @Ricardo
      Pe bune ? Sau la misto ? U BT isi propune doar locul 3 si sa iasa din grupa cu Galati, Laguna, Corona Brasov, Voluntari etc. ? Sau te referi la grupa 1-10, unde da este posibil sa iesim pe 3, desi sezonul trecut am terminat pe 2, nota-bene cu un lot mult mai slab cum spui.

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • Ricardo:

      Titi
      Vorbeam de EUEOCUP nu se campionat. În campionat nu se pune problema de câștigătoare!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Jones
    A plecat si Jalen Jones. What's next?🤪

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      prin urmare
      lotul nu e definitivat!!!!!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Szentkuti probabil

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • Ricardo:

      Poate azi poate maine
      Sigur vom afla și ultimul jucător sosit la echipa. Cireașa de pe tort cum ați zis și voi!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      Plecarea lui JJ
      nu era scontata, se spunea ca lotul e definitiv, prin urmare un jucator strain va veni sigur in locul lui JJ, ramane de vazut daca nu doi, pentru aceasta rotatie marita. Portile sunt deschise!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • Ricardo:

      Transfer
      Doi jucători străini nu prea vad unde ar putea juca... mai e nevoie de un 4 cu șut și cam gata. La 1..2..3. U BT sta foarte bine!!!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      am obosit
      sa ma refer la pozitia 5, un jucator ce sa se completeze reciproc cu Cate. Mea culpa, l-am omis din numaratoare. Cu plecarea lui JJ s-a redeschis pista, sa ramanem calmi, optimisti ( nu ma refer la nimeni anume) e clar ca miza competitiei europene, sansa Clujului de a deveni un nume, ne face pe noi clujenii sa fim usori euforici, extaziati. Chiar daca as fi doar eu acela!

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Shepherd
    A plecat!

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023) Raspunde
  • Benjamin :

    pozitia 4
    Sincer greu de crezut ca ramanem doar in Mejeris pe pozitia 4. Sa nu uitam ca el o sa joace la Campionatul Mondial (deci cel mai probabil undeva la inceput de Septembrie o sa se alature echipei - ma-ndoiesc ca o sa treaca de grupe). Tot in aceiasi idee: de-a lungul unui sezon exista anumite pauze pentru echipele nationale, iar sa ramai doar cu Stipe pe 5 si cu Edu pe 4 pentru antrenamete cred ca e o gresala.
    Mejeris - nu am comentat la anuntul oficial, dar mie imi place. Profil diferit fata de Birce, dar pare un tip muncitor pe care te poti baza. E suficient un jucator de pozitia 4 pt Eurocup? eu zi ca nu, dar ramane de vazut daca mai are sacul bani.

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    • varu silvois:

      doar o mica completare
      indiferent ca ar veni un jucator de pozitia 4 sau 5 (ideal ar fi ambele sau macar unul polivalent, dar sa fim ...si realisti) acel/acei jucator va fi peste ce am avut Consider corect rationamentul din moment ce ne-am despartit de Birce si mai ales JJ, un jucator cu clasa, rasat, dar parca cu prea multe sincope mai ales la nivel international. (Meindl a plecat el).

      cu 8 luni în urmă (08.08.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Relax
    Totul pleaca de la marinimia proverbiala a bancherilor. Cei de la BT, cica, au gasit solutia salvatoare pentru acel numar 4-5 de care e obsedata lumea. Il vor aduce pe The Big Ghitza care, chiar si la varsta lui, la inaltimea pe care inca o are, nu trebuie decat fie sa stea sub panoul advers si s-o primeasca pentru a o baga in ate, fie sub panoul propriei echipe, pentru a capaci orice obiect strain s-ar apropia de inel! Silvois in original

    cu 8 luni în urmă (08.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!