Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic: „Știm totul despre ei, la fel ei despre noi”

Andrija Stipanovic: „Știm totul despre ei, la fel ei despre noi”

CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca deschid duminică, 14 mai, finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, „Leii Roșii” fiind cei care beneficiază de avantajul terenului propriu în seria care se joacă pe sistemul „cel mai bun din 7 meciuri”.

Andrija Stipanovic a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor la conferința de presă pe care U-BT a organizat-o înainte de plecarea la Oradea:

„În sfârșit a venit timpul să ne luptăm pentru trofeu. Suntem pregătiți, antrenamentele au fost bune. Vom juca împotriva unei echipe bune, care a demonstrat în acest sezon. Va fi o serie lungă și cred că va fi complicat pentru ambele echipe. Sper că vom juca cel mai bun baschet de care suntem capabili. Nu trebuie să ne bucurăm nici prea tare după o victorie, cum nici dacă pierdem nu trebuie să avem moralul la pământ. Am încredere în echipă și sper că o să demonstrăm pe parchet cine e echipa mai bună.”

Pivotul campioanei în exercițiu a vorbit și despre detaliul care poate face diferența, și anume lupta sub panou:

„Cred că energia pe care o vom avea pe parchet poate decide această serie. Îi cunoaștem, ne cunosc, antrenorii sunt aceeași, știm totul despre ei, la fel ei despre noi.”

Stipanovic va juca pentru a treia oară în finala Ligii Naționale, detaliu la care a făcut referire:

„Mă simt minunat. Pentru acest moment ne-am luptat pe tot parcursul sezonului. Ok, poate am avut și momente mai puțin bune, dar acum începem un capitol nou. E finala. Cu siguranță, toate echipele din campionat țintesc să ne învingă după cele două titluri consecutive. Am avut schimbări la nivelul lotului pentru acest sezon și dorința noastră a fost să ajungem în finală. Ne dorim să o câștigăm și vom da totul. Poate suntem avantajați pentru că am fost în situația asta și știm cum să câștigăm o finală.”

Baschetbalistul lui U-BT Cluj a încheiat prin a spune cu ce atitudine trebuie să meargă echipa la Oradea:

„Mergem cu lecția învățată la Oradea. Atunci (n.r. în meciul tur din Top 10) am fost pentru prima oară în noua lor sală și fanii au pus multă presiune. Sper că știm la ce să ne așteptăm din partea lor acum. E parte din sport. Totul trebuie să rămână doar pe parchet și să nu existe alte reacții care nu-și au locul.

Vreau să le mulțumesc fanilor pentru că ne sunt mereu alături. Ne-au urmărit peste tot în acest sezon și ne mândrim cu asta. Pot să le promit că ne vom lupta până la final și sper că o să ne putem bucura împreună în cele din urmă.”

Jocurile de la Oradea vor avea loc pe 14 și 16 mai. Prima întâlnire va debuta la ora 17.00, în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV, iar meciul al doilea de la ora 18.00 pe Digisport 2, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Un sfat
    plecind de la afirmatia : "Nu trebuie să ne bucurăm nici prea tare după o victorie, cum nici dacă pierdem nu trebuie să avem moralul la pământ." dar si a antecedentelor psihice de la meciurile cu Oradea, as face niste intiniri cu Marius Craciun senior. Nu strica sfaturile unui psiholog-sportiv. Dar cine stie poate s-au facut,... asa ca HAI U !

    cu 1 an în urmă (13.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!