Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat în finalul meciului”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2015

Energia Târgu Jiu a învins duminică seara pe teren propriu formația CSM-U Oradea cu scorul de 89-74, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 20 din LNBM. Meciul dintre cele două combatante a fost însă umbrit de o încăierare generală care a avut loc în ultimul minut de joc. În urma acelor incidente, 3 baschetbaliști au fost sancaționați cu fault eliminatoriu. 

Meciul în sine a fost foarte diferit de la o repriză la alta. Dacă în prima jumătate de joc bihorenii s-au aflat la conducere, partea secundă le-a revenit oltenilor, care au reușit într-un final să se impună la 15 puncte diferență. Despre aspectele întâlnirii a vorbit în cadrul unei conferințe de presă și Antonis Constantinides, antrenorul Energiei, spunând că elevii săi trebuie să schimbe puțin atitudinea în privința meciuilor de pe teren propriu care vom urma în campionat.

„Chiar dacă am câștigat, sunt supărat din două motive. Primul dintre ele fiind ceea ce am văzut astăzi pe teren, în special în prima jumătate, s-a întâmplat la fel și în meciul cu Pitești, s-a întâmplat și acum, am început jocul fără concentare, fără agresivitate. Atât cu Pitești, cât și acum cu Oradea am găsit calea să întoarcem meciul și să câștigăm, dar vor urma meciuri foarte dificile cu Steaua, Târgu Mureș sau Cluj, și sunt partide în care s-ar putea să nu mai întoarcem rezultatul dacă începem cu o asemenea atitudine. În a doua repriză am arătat cu totul și cu totul altceva, am jucat cu pasiune, ne-am concentrat, ne-am pregătit foarte bine aruncările. Am găsit tot timpul soluția ideală atunci când eram în ofensivă, când să aruncăm, la jocul pick&roll, când să îi găsim sub panou pe Milosevic sau Glyniadakis, am făcut aproape perfect aceste lucruri. De asemenea, în defensivă, eram pregătiți pentru orice situație. 

Încă o dată felicitări jucătorilor mei, trebuie să o repet, am spus-o de mai multe ori până acum, trebuie să înțelegeți că ceea ce fac ei este mai mult decât extraordinar, sunt echipe care au câte 8-9 jucători străini în lot și nu reușesc să țină ritmul și să facă performanțele pe care le-am făcut noi. Până la urmă noi am realizat aceste performanțe cu un lot, trebuie să recunoaștem, destul de scurt, însă, am spus-o la începutul returului, nu vrem să pierdem niciun meci pe teren propriu, am făcut acum un pas important, iar dacă vom reuși să câștigăm meciurile de pe teren propriu vom sta bine și în clasament. Un lucru pozitiv este și că am câștigat la mai mult de 7 puncte. Spun acest lucru pentru că este un campionat foarte strâns, am putea să terminăm pe poziții similare, astfel avem avantaj și în fața orădenilor, dar și în fața piteștenilor”, a explicat cipriotul de pe banca Energiei.

Pe de altă parte, Constantinides, s-a declarat extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în ultimul minut. Tehnicianul a sancționat lovitura lui Mladen Pantic la Andreas Glyniadakis, dar și faptul că pivotul grec din lotul său a ripostat.   

„Al doilea lucru pentru care sunt foarte supărat este ceea ce s-a întâmplat în finalul jocului, acest lucru fiind inacceptabil. Sunt supărat și pe Pantic, care l-a lovit foarte rău pe Glyniadakis, dar și pe Glyniadakis pentru că a reacționat. Toți suntem profesioniști aici și cred că această situație nu trebuia să se întâmple. Dacă vine vorba de suspendarea jucătorilor, nu mă întrebați pe mine, vă rog întrebați comisarul sau aribtri, ma aștept la orice după ce s-a întâmplat la Sibiu. Nu vreau să discut despre deciziile arbitrilor, cred însă că a fost suficient că au fost eliminați atunci pe moment cei care au participat la încăierare. Glyniadakis este omul nostru puternic, poate sunt oameni care nu înțeleg acest lucru, însă uitați-vă cum juca echipa înainte să vină acesta și cum joacă după venirea lui Andreas. Repet, pedeapsa este suficientă pentru că amândoi au fost eliminați din meci. Încă o dată, este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, atât din partea lui Pantic care a lovit într-o zonă foarte periculoasă, cât și din partea Glyniadakis pentru că a reacționat. Am vorbit cu Andreas după meci, mi-a spus că a fost aproape să-l facă să-și înghită limba, iar eu i-am explicat că nu este o reacție normală”, a mărturisit Antonis.

În final, pe lângă felicitările adresate adversarilor din Oradea, principalul Energiei Târgu Jiu a prefațat ultimul meci din faza „Last 16” a FIBA EuroChallenge, acolo unde vor da piept în propriul fief cu italienii de la Enel Basket Brindisi. 

„Meciul cu Brindisi va fi unul foarte dificil, poate la fel de dificil cum a fost cel cu Astana. Partea cea mai proastă este că nu avem mai multe zile pentru a pregăti acest meci, vom reveni la sală, dar să facem doar o recuperare, iar marți trebuie să ne prezentăm pe parchet pentru a juca. Vom evolua la victorie în duelul cu Brindisi. Avem avantajul terenului propriu în play-off și vrem să transmitem mesajul că la Târgu Jiu se câștigă greu. Chiar dacă vom termina pe primul loc, băieții sunt motivați să câștige acest meci pentru că vor primi un bonus, dacă vor câștiga vor primi bani (râde). Totuși, să nu vă gândiți că ei se gândesc doar la bani, vrem să câștigăm încă o dată. Brindisi este o echipă mai periculoasă decât Astana, iar dacă stau să gândesc în perspectivă, chiar dacă e cam devreme, în eventualitatea calificării în Final Four aș vrea să întâlnim Astana și nu Brindisi”, a conchis Antonis Constantinides. 

Confruntarea cu cei de la Enel Basket este programată marți, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, începând cu ora 19:00. Partida va fi transmisă de DigiSport 3, iar imediat după acest joc va începe meciul restant dintre CSU Asesoft Ploiești și U-Banca Transilvania Cluj. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    corect
    Intradevar,Glyniadakis a gresit, poate ca joaca "murdar", justificabil la varsta lui,asa cum remarca si un suporter oradean (care cred ca a fost in sala), probabil provoaca dar este si provocat. Asa cum spune si Antonis, astfel de lucruri se pot intampla intr-un meci de baschet, mai ales cu asa o incarcatura psihica. Nu trebuie exagerat. Suspendari drastice nu ar aduce beneficii baschetului, avand in vedere ca astfel de evenimente sunt extrem de rare in campionatul nostru.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!