Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arbitrii duelului Vâlcea-Focșani au primit calificativul „sub standard”

Arbitrii duelului Vâlcea-Focșani au primit calificativul „sub standard”

Joi, 11 aprilie, CS Vâlcea s-a impus cu 111 la 90 în fața lui CSM Focșani și a egalat la 1 în primul tur al playout-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Anterior, elevii lui Hristu Șapera fuseseră învinși la o diferență de șapte puncte, 86-93, de vrănceni.

După încheierea celui de-al doilea meci, Mihai Petruț, tehnicianul lui CSM Focșani, s-a arătat extrem de nemulțumit de maniera de arbitraj, declarând că jucătorii săi au fost „vânați”:

„Avem 6 ani de Ligă Națională în care nu cred că am vorbit în nicio declarație de-a mea despre arbitraj, am vorbit doar de joc și de jucătorii mei. În seara asta aș vrea să fac același lucru, însă nu vă pot spune nimic de joc, din păcate, pentru că rotația noastră și schimbările au fost făcute de arbitri. Nu mă joc cu cuvintele, vorbesc foarte serios! Am fost efectiv vânați din primele secunde, iar principalul scop al arbitrului a fost să ne lase fără jucătorul nostru mare. Cel puțin 3 din cele 5 faulturi fluierate împotriva lui au fost sancționate într-un mod rușinos pentru nivelul ăsta. Consider întreaga prestație a arbitrului ca fiind scandaloasă. Vă spun sincer că după un asemenea tratament la care am fost supuși, îmi doresc să mă retrag! Am făcut sacrificii enorme în acest sezon și eram într-un moment bun, în care ar fi trebuit să vedem rezultatele muncii noastre, în condițiile și cu lotul pe care îl aveam și trebuie să trăim asta, mai bine nu!"

Video-observatorii Federației Române de Baschet i-au dat dreptate lui Petruț, întrucât cei trei oficiali ai confruntării, Laszlo Bukuresti, Tudor Crișan și Alexandru Sandu au primit calificativul „sub standard” pentru prestația lor. Conform frbaschet.ro, acest calificativ înseamnă că cei trei arbitri „vor fi reținuți de la nominalizări în LNBM”.

Toate calificativele obținute de arbitrii meciurilor din playoff și playout pot fi consultate la următorul LINK.

*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Aha, no bine
    Deci toți restul au fost pe stas, brici, high level. Consultasem nițel linkul din articol unde avem calificativele dar la primul meci a lui U era un tinerel ce numa invers ar fi dat dacă era după el. În meciul doi nu a mai fost așa mare presiunea deși domnuca arbitra părea din altă galaxie a arbitrilor. Observatorii ăștia nu văd și comportamentele celor “după” banca?:))

    cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!