Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arena Antonio Alexe, gazda unui turneu de LNBM

Arena Antonio Alexe, gazda unui turneu de LNBM

Oradea va găzdui un turneu de LNBM în perioada 14-15 ianuarie. Clubul bihorean a preluat organizarea turneului de la Miercurea Ciuc. Astfel, CSM Oradea, CSM Miercurea Ciuc, CSM Focșani și SCM Timișoara vor juca următoarele partide în Arena Antonio Alexa. 

Programul partidelor de la Oradea: 

Joi (14.01)

  • SCM Timișoara - CSM VSKC Miercurea Ciuc – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
  • CSM CSU Oradea - CSM Focșani – ora 19:00, FRB TV (YouTube)

Vineri (15.01)

  • CSM Focșani - SCM Timișoara – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
  • CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSM CSU Oradea – ora 19:00, FRB TV (YouTube)

Gazdele de la CSM Oradea au 5-2 la general. Echipa antrenată de Cristian Achim a terminat ultimul turneul disputat cu o victorie și o înfrângere. Bihorenii au trecut de BC Athletic Constanță, echipă care nu a cunoscut victoria în această stagiunea a LNBM, dar a cedat partida cu CSO Voluntari. În momentul de față, Nikola Markovic pare cel mai în formă jucător al ultimei campioane a României, sârbul a impresionat în partida cu Voluntari când a reușit 25 de puncte (2/2 la două puncte, 6/8 la trei puncte și 3/5 la libere), 5 recuperări și 2 pase decisive pentru un indice de 28 la eficiență. 

CSM Focșani are 2/7 la general, însă putem afirma că este surpriza plăcută a acestui campionat. Echipa din județul Vrancea a pierdut ultimele patru partide, însă a oferit o replică solidă lui CS Dinamo București și SCM Craiova. Mai mult de atât, echipa din Craiova a avut nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri pentru a trece de vrânceni. Din punct de vedere statistic, Jimmie Taylor este cel mai productiv jucător al formației cu medii statistice de 17,4 puncte, 6,6 recuperări și 3,2 pase decisive pentru un indice de 18,2 la capitolul eficiență. 

SCM Timișoara are un bilanț format din 3 victorii și 4 înfrângeri. La fel ca și Oradea, echipa antrenată de Dragan Petricevic a dispus de Athletic Constanța și a pierdut cu CSO Voluntari în cadrul ultimului turneu al LNBM. Bănățenii vor aborda turneul din Arena Antonio Alexe fără Lewis Stallworth, jucător ce a suferit o accidentare gravă la genunchi

Cu 1-8 la general, CSM Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul la zi al LNBM. Echipa din Harghita a pierdut ultimele 5 partide disputate. În lipsa lui Rait Riivo Laane, accidentat, Botond Laszlofy a fost forțat să improvizeze în multe rânduri pentru a acoperi poziția de conducător de joc.

*foto: facebook CSM Oradea 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!