Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aris Salonic a anunțat oficial transferul lui Roberts Blumbergs

Aris Salonic a anunțat oficial transferul lui Roberts Blumbergs

În cursul zilei de marți, 4 iulie, anunțam că Roberts Blumbergs nu va mai rămâne la BC CSU Sibiu, ci își va continua cariera în Grecia, la Aris Salonic. Astăzi, 5 iulie, elenii au anunțat oficial transferul jucătorului leton.

Blumbergs a sosit la Sibiu în vara anului 2022 și a devenit rapid cel mai bun jucător al echipei galben-albastre. Baschetbalistul de 2.08 metri a adunat 15.4 puncte, 5.7 recuperări și 1.2 pase decisive, având un procentaj de 44.6% la aruncările de la distanță.

BC CSU Sibiu a avut parte de un sezon excelent, izbutind să obțină medaliile de bronz, după o finală mică în care s-a impus cu scorul de 3 la 2 în fața lui CS Rapid București.

Aris Salonic, noua echipă a lui Roberts Blumbergs, va evolua în 7DAYS EuroCup, luându-i locul lui Promitheas Patras în această competiție.

„Roberts Blumbergs este un jucător extrem de talentat, care a ajutat echipa noastră foarte mult în obținerea rezultatelor extraordinare din sezonul recent încheiat. Ne-am dorit enorm să rămână în angrenajul nostru și în sezonul următor, iar primele discuții pe acest subiect le-am început încă din luna aprilie. Atunci ne-a transmis că își dorește să se încheie sezonul și să rediscutăm apoi, dar din păcate pentru noi, sportivul și-a manifestat dorința de a încerca și o altă ligă, una mai puternică. Rob s-a simțit bine la Sibiu și dovadă stau și performanțele sale individuale, el a crescut și s-a evidențiat în jocurile echipei noastre. Dar, până la urmă, e firesc pentru orice sportiv să își dorească mai mult, în ceea ce privește nivelul competiției. Înțeleg că va merge la o echipă de EuroCup, e un pas important în cariera sa, iar noi nu putem decât să îi urăm succes și să îi mulțumim pentru sezonul 2022/2023. Sunt convins că va continua să crească în evoluții și valoare ca jucător”, a declarat Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

*foto: Twitter – Aris B.C.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!