Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Artis Ate, selectat în lotul lărgit al naționalei Letoniei pentru calificările la Eurobasket 2021

Artis Ate, selectat în lotul lărgit al naționalei Letoniei pentru calificările la Eurobasket 2021

La mijlocul lunii februarie, după mai bine de patru luni de la începerea sezonului, competițiile interne ale Europei se vor opri pentru preliminariile Campionatului European de Baschet din 2021.

În calificări sunt 32 de echipe, împărțite în 8 grupe. Românie va juca împotriva Spaniei, Israelului și a Poloniei, în timp ce Letonia a fost distribuită împreună cu Grecia, Bulgaria și Bosnia și Herțegovina.

Conform Federației Letone de Baschet, în lotul lărgit al naționalei a fost selectat și Artis Ate, baschetbalistul lui U-BT Cluj-Napoca. Acesta a mai jucat în trecut pentru selecționata țării sale și, într-un interviu pentru site-ul nostru, spunea că sentimentul trăit este incredibil.

În sezonul 2019-2020, Artis Ate are medii de 8.7 puncte, 3.2 recuperări și 2.0 pase decisive. Dincolo de aceste cifre, principalul atuu al jucătorului născut în Rucava este defensiva excelentă.

Momentan, Roberts Stelmahers, antrenorul principal al Letoniei, și Arturs Stalbergs, managerul echipei, au selectat 24 de jucători care au impresionat în această stagiune. Aceștia vor fi, în următoarea perioadă, atent analizați de către staff-ul Letoniei care, apoi, va avea de luat niște decizii dificile.

Până în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, Stelmahers trebuie să decidă un lot de 14-15 jucători care vor evolua în calificările Eurobasket 2021. Luni, 17 februarie, componenții naționalei vor începe antrenamentele și apoi, în 21 februarie, Letonia primește vizita Bosniei în Arena Riga din Capitală.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!