Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța a spart în sfârșit gheața la Focșani

Athletic Constanța a spart în sfârșit gheața la Focșani

Athletic Constanța a reușit în sfârșit primele sale victorii în Liga Națională de Baschet Masculin în acest al doilea turneu al returului LNBM. Dobrogenii au avut în sfârșit parte de un lot întreg, după numeroasele probleme pricinuite de covid sau alte accidentări și au învins pe CSM VSKC Miercurea Ciuc (78-48) și pe CSM Focșani, într-un thriller cu două reprize de prelungiri, scor 94-85.

În primul meci dobrogenii au trecut la 30 de puncte de Miercurea Ciuc. Siler Schneider a marcat 24 de puncta, cu 8 pase decisive și 5 recuperări, în timp ce Iulian Orbeanu a înscris 17 puncte și Dani Mâinea 12 puncte. Constanța a profitat și de absențele din lotul harghitenilor și au zburdat pe parchet, reușind să își țină adversarul la numai 26% din acțiune!

În a doua partidă, mult mai echilibrată, Constanța a învins după un meci dramatic pe CSM Focșani, după două reprize de overtime.

Schneider a avut de data aceasta un meci mai modest, dar a fost salvat de colegii săi de sub panou. Dani Mâinea a marcat 17 puncte cu 8 recuperări (7 ofensive) și Iulian Orbeanu 10 puncte cu 5 recuperări.

Mario Lazar a fost însă omul meciului pentru Constanța. Pivotul a adunat 28 de puncte, 13 recuperări (7 ofensive), cu 8/15 din acțiune și 12/17 de la libere.

La finalul partidei, Lazar avea să se arate extrem de mulțumit de prestația echipei sale, de felul în care jucătorii antrenați de Alex Olteanu au știut să se sprijine unii pe alții:

 
Declaratii Mario

Mario Lazăr face cel mai bun meci al său la Athletic de până acum. Doi jucători de la Athletic au stat pe parchet mai mult de 40 de minute iar Mario Lazăr a fost unul dintre ei. Jucătorul născut la Baia Mare a încheiat meciul în double double cu 28 de puncte, 13 recuperări, 1 pasă decisivă, fiind cel mai eficient jucător al Gladiatorilor din Tomis de pe teren. Declarațiile lui Mario la finalul meciului nebun cu CSM Focșani. #bcathletic #gladiatoriiathletic #athleticgladiators #gladiatoriidintomis #madeinconstanta #baschetmadeinconstanta #Basketball #Bball #BaskteballNeverStops #BasketballIsLife #BasketballSeason #InstaBasketball #InstaSport #Bballers #Hoops #tomis #gladiators #teamiseverything

Posted by Baschet Club Athletic Constanta on Monday, March 29, 2021

Așadar echipa cu cel mai mic buget din LNBM a reușit să obțină două victorii de care avea nevoie ca de aer, după ce dobrogenii pierduseră toate partidele din tur, dar și meciurile de la primul turneu din LNBM. Asta desi avuseseră prestații excelente în mai multe partide cu echipe mult mai bine cotate, dar nu au putut duce ritmul tuturor celor 40 de minute.

Cu aceste două victorii, Constanța a ajuns la 2 victorii și 16 înfrângeri și împarte acum penultimul loc cu CSM Miercurea Ciuc, care are același bilanț. Pe ultimul loc, cel puțin din punct de vedere al punctelor, se află Dinamo București. Însă alb-roșii au un bilanț de 6-7 și multe meciuri restanță.

Constanța și Dinamo se vor întâlni chiar turneul viitor, care se va desfășura la sala Gabi Szabo din Voluntari. La același turneu dobrogenii vor da piept cu SCM U Craiova. Așadar programul devine din nou unul dificil pentru elevii lui Alex Olteanu. Rămâne să vedem dacă gașca de pe litoral va reuși să facă o surpriză și să obțină o victorie în acest sezon și în fața echipelor mai bine cotate.

*foto: facebook Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!