Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța ajunge la cinci victorii stagionale în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.11.2021

Athletic Constanța ajunge la cinci victorii stagionale în Liga Națională

Athletic Constanța a trecut de CSM Ploiești în deplasare cu scorul de 76-71. Dobrogenii au bifat a 5-a victorie stagională, în timp ce ploieștenii au un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri.

Mihai Popa a început cu Magdevski, Hammond, Milin, Negoițescu și Watson. Alexandru Olteanu i-a trimis în primul cinci pe Kosic, Omer, Corpodean, Mâinea și Lowrance.

Primul coș al confruntării a venit după două minute de joc. Deion Hammond a fructificat pasa lui Magdevski și a dezghețat tabela cu o aruncare de trei puncte. Constănțenii s-au chinuit să devină periculoși la coșul advers până la reușita de sub inel a lui Kosic. Watson a profitat de detenta sa impresionantă și a reușit un slam dunk spectaculos în fața lui Dani Mâinea pentru a duce scorul la 7-2 pentru oaspeți. Trupa de la malul Mării Negre a continuat să joace sub așteptări pe faza de atac, iar după 6 minute din primul sfert, gazdele conduceau cu 9-6, în urma triplei lui Jakob Lowrance ce a redus diferența.

Elevii lui Mihai Popa au păstrat controlul partidei, iar tripla lui Milin făcea ca scorul să devină 14-8. Wallace a redus această diferență cu un stop șut de trei puncte. După un and one transformat de Max Darling, egalitatea era restabilită la 14. Athletic a trecut pentru prima oară în avantaj după reușita din zero grade a lui Vlad Corpodean ce a fost cireașa de pe tort a unui parțial de 9-0. Acesta a stabilit și scorul după primul sfert: 17-14 pentru echipa oaspete.

După pauză, Christian Chițu a înscris de la trei puncte pentru a reduce diferența și a încheia perioada fără punct marcat a echipei sale. Mihai Popa s-a văzut nevoit să ceară timp de odihnă după ce aruncarea de la distanță a lui Corpodean a dus scorul la 23-17. Timpul de odihnă nu a funcționat, întrucât după un run condus de Lowrance, Gribinic și Lazăr, scorul era 24-34 pentru constănțeni. La pauza mare, scorul era 24-42 în favoarea oaspeților.

A doua parte a meciului a fost deschisă de Milin care a înscris pe contraatac după un eurostep de efect. Corpodean a răspuns de la distanță cu încă o reușită ce ducea scorul la 26-45. După o altă reușită pe fastbreak a echipei de pe Valea Prahovei, Magdevski l-a forțat pe Alexandru Olteanu să ceară timp de odihnă. Galben-albaștrii au dat semne că pot reveni în meci și să pună probleme pe final. Transmisiunea FRB TV a fost întreruptă chiar în mijlocul unei evoluții bune a ploieștenilor ce făcea ca scorul înaintea ultimului act să fie 51-58 pentru oaspeți.

Vlad Corpodean a demonstrat din nou că este un aruncător foarte bun de la distanță și i-a pedepsit pe adversari pentru spațiile lăsate pentru aruncarea sa. În urma unei libere reușite de Negoițescu și a unui coș din căciulă al lui Watson, scorul devenea 58-63. Ecartul a fost redus la o singură posesie de tripla lui Deion Hammond (61-63). Magdevski și-a readus echipa în avantaj cu un coș dificil din zero grade, iar nou-venitul Sekulovic a mărit avansul la 3 puncte după o pătrundere la inel. Corpodean a replicat cu un coș de trei pentru a egala la 66. Debutantul din tabăra ploieștenilor a continuat să impresioneze și a înscris un floater pentru ca echipa sa să preia din nou conducerea. În ciuda diferenței de statură, Hammond a reușit un capac impresionant în fața lui Lowrance sub inel, cu un minut și jumătate rămas din meci. Aruncarea de la semi-distanță a lui Corpodean și cea din spatele semicercului a lui Kosic făceau ca scorul să fie 72-68 pentru Athletic. Scorul final al încleștării, 71-76, a fost stabilit la linia de libere de Max Darling.

Vlad Corpodean a fost MVP-ul partidei. Căpitanul lui Athletic a reușit 24 de puncte. Lowrance a avut 12 puncte și 5 recuperări. Din tabăra adversă, cel mai bun marcator a fost Hammond cu 14 puncte. Magdevski a avut 10 puncte și 7 pase decisive, în timp ce Sekulovic, transferat recent de Ploiești, a avut 6 puncte.

*Menționăm că este posibil să existe unele greșeli în statisticile menționate și în evoluția scorului, întrucât la sala de joc a existat o eroare a statisticii oficiale ce nu a fost remediată până în sfertul trei al confruntării.

*foto: Facebook/Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!