Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța câștigă duelul restant cu CSM Oradea

Athletic Constanța câștigă duelul restant cu CSM Oradea

BC Athletic Neptun Constanța a trecut de CSM CSU Oradea într-un meci restant din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat luni seara (14.02) pe terenul dobrogenilor. Constanța a câștigat cu 83 la 75 și a produs una dintre surprizele campionatului.

Gazdele au ales să înceapă duelul în formula Kosic, Corpodean, Oprean, Gaskins și Lowrance, iar bihorenii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Paliukenas, Fometescu, Richard, Green și Baciu.

Ambele combatante și-au irosit primele atacuri, scorul fiind modificat inițial de liberele lui Green, pentru ca apoi Constanța să întoarcă situația și Corpodean a făcut 4-2. Oradea a răspuns cu șase puncte la rând, serie oprită de tripla lui Kosic, moment urmat de patru atacuri finalizate cu coș în abele tabere și Corpodean egala (12-12). Zan Kosic și-a continuat startul excelent de meci și a punctat din nou de la distanță, 15-14, slovenul forțându-l apoi pe Cristian Achim să ceară time-out la 18-14. Kris Richard a redus diferența la o posesie, 22-19, ulterior Bobe Nicolescu i-a furat mingea lui Kosic și a finalizat pe contră, ultimul coș al sfertului venind prin Nikola Markovic și Oradea conducea cu 23-22.

Orădenii au deschis primele minute din sfertul al doilea cu reușite importante de la distanță, 29-24, iar cu aruncarea din întoarcere semnată de Markovic s-a ajuns la +7 pentru „leii roșii”. Kosic a rămas fără greșeală din spatele arcului de cerc și Lowrance a topit diferența la o singură posesie, 31-29. Oaspeții au ratat prin Markovic și Nicolescu, iar Lowrance a fost faultat pe aruncare și și-a transformat libera suplimentară pentru a readuce Constanța la conducere (32-31), Oprean înscriind din colțul terenului și banca tehnică vizitatoare solicita un time-out la 35-31. Richard a oprit seria Constanței și a pornit un run al Oradiei, Baciu reușind să pună patru puncte consecutive și se făcea 38-37. Kosic a scuturat plasa de la distanță și apoi a punctat de la linia de fault (42-39), scorul la pauză fiind 44-43.

Constanța a avut cel puțin 50% procentaj atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță în prima repriză, Zan Kosic strălucind cu 21 de puncte (5/5 de la 3). Oradea a avut mai multe intercepții (5-2) și a condus la punctele marcate din paint (24-16).

Tripla lui Corpodean a fost urmată de floater-ul lui Bickauskis în sfertul al treilea și cu încă o triplă, de la Gaskins, Athletic mergea la 50-45. CSM Oradea a revenit cu șapte puncte la rând, reușita lui Richard modificând scorul la 52-50 în favoarea bihorenilor și Alexandru Olteanu a cerut rapid time-out. Jakob Lowrance a ajutat-o pe Athletic să preia conducere, Markovic egalând iar situația (54-54), iar Kosic a avut trei încercări de la linia de fault, toate fiind transformate, același sloven finalizând cu lay-up un contraatac, 59-54. Holt a egalat, 60-60, cu o aruncare pe sirenă, apoi Markovic și Oprean întrecându-se în reușite de 3 puncte, sfertul terminându-se cu 66-65 pentru vicecampioana României cu liberele împărțite de Nikola Markovic.

Dobrogenii au deschis sfertul cu numărul patru prin coșurile lui Lowrance și Oprean (69-66), Bickauskis egalând situația timp de câteva secunde, Oradea având mai multe recuperări ofensive apoi și Green și-a împărțit perechea de libere, ratând oportunitatea să restabilească echilibrul pe tabelă. Kosic a pierdut o posesie din urma căreia Lowrance a comis un fault antisportiv, dar Markovic și-a irosit ambele libere și Bickauskis n-a putut înscrie cu o oferită, în cele din urmă Gaskins dezghețând tabela și se făcea 75-72. „Gladiatorii din Tomis” s-au dus în două rânduri la +5, Markovic lăsând două puncte importante la linia de fault, Gaskins înscriind de la semi-distanță pentru 81-75 cu 53 de secunde până la final. Ultimele puncte le-a adus Corpodean și formația de la malul Mării Negre a câștigat cu 83 la 75.

Athletic Constanța întrerupe o serie de două eșecuri și ajunge la 8-11 în campionat, iar CSM Oradea coboară la 12-4. Dobrogenii o să aibă încă un duel restant, cu Rapid București (26 februarie), iar bihorenii joacă mai întâi cu Sporting Lisabona (18.02) în FIBA Europe Cup, apoi restanța de la Craiova (27.02).

Zan Kosic a prins cel mai bun meci din carieră în Liga Națională, terminând cu 23 de puncte (5/7 din spatele arcului de cerc) și 5 pase decisive, urmat de Jakob Lowrance (17 puncte, 14 recuperări) și Tyler Gaskins (15 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări), din tabăra Constanței lipsind cu ocazia acestei partide mai mulți jucători. Kris Richard (20 de puncte, 4/8 de la distanță, 5 recuperări, 3 intercepții) și Garlon Green (12 puncte, 4 recuperări) au fost principalii marcatori pentru Oradea.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Felicitari maestre
    I-ai luat ,,de sus" si ai primit ce ai meritat. Ai odihnit 2 oameni esentiali sub căciulă, crezand ca va fi un antrenament ușor. Vrajeala cu oboseala nu tine. Uita-te la judetul vecin. Iar cu cei 2 pg lituanieni sansele la o finala sunt.... pt locul 3. Greșeală enorma, nu mai poti convinge cu Bickauskis, ii e frica si sa joace. Inca mai poti salva sezonul, cu un pg valoros. Felicitari Constanța, ne-ati dat o lectie binemeritată.

    cu 2 ani în urmă (15.02.2022)
    • pipzn:

      Re.
      (Cu mentiunea ca am vazut doar ultimul sfert)
      Cred ca oboseala isi spune totusi cuvantul. Green a avut astazi 20% din actiune si cred ca toata lumea stie ca nu asta este nivelul lui.
      Constanta a facut niste greseli mari spre sfarsit (pasa aiurea in spate soldata cu interceptie si cos usor; fault antisportiv....) de care Oradea, din nefericire pentru ea, nu a putut profita. Aici intra si cele 4 libere ratate de Marcovic ca sa nu spunem de procentajul slab la libere la nivel de echipa, in acest meci (62%)

      Va impartasesc in totalitate nedumerirea (ok, la dvs. nemultumirea) de ce au fost odihniti cei doi jucatori.

      Altfel, o lectie din care ar trebui sa invete toate celelalte pretendente la titlu sau la podium.
      Felicitari Constanta pentru victorie.

      cu 2 ani în urmă (15.02.2022)
    Raspunde
  • Snake :

    Ogden
    Ogden nu a avut drept de joc…

    cu 2 ani în urmă (15.02.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Inca un esec
    Meci pierdut pe mina antrenorului.A subestimat clar adversarii si a primit ce a meritat.Daca nu poti sa joci doua meciuri la 48 ore distanța,atunci nu le programezi.Esecul ne aduce cu picioarele pe pamint si arata slabiciunile echipei.In primul rand cei doi PG ,dintre care unul sub.orice critica,iar celalat este un jucator mediocru, fara viziune de joc,incapabil de a desface o aparare,plin de frustrari.Am tot sperat in aducerea unui PG de valoare dar Achim îi pastreaza in continuare,si ne serveste alte motive pentru esecurile echipei.
    Meciul ne-a aratat si subtirimea valorică a jucatorilor romani.Absolut niciunul dintre ei nu se ridica la nivelul celui mai slab jucator strain (exclus Paliukenas).
    Bobe,Fome,Baciu au o prestatie mai mult decat modesta si asta de mult timp.
    Vor mai urma si alte surprize pt CSM in campionat.

    cu 2 ani în urmă (15.02.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Bobe+kuti =LOVE:))
      Pai ăștia doi mari campioni ai României la săritura in adâncime nu te poți lega. Numai figurile îs de amandoi. In primul sfert Bobe singur cu panoul a ratat. Se pot lua de mâna cu cei doi ca oricum frazele îs de ei. Niște tatuaje le lipsesc. Fometescu mai poate creste dar de baciu nu ai ce zice/comenta. Pe el îl știm de mult pe unde a fost. Eu zic ca la Oradea cât a jucat și-a făcut treaba cam cel mai bine. Acum ca nu mai este jucat minute bune nu e vina lui. Dar pare si simțit/modest va cele doua pupaăze kuti si Bobică.

      cu 2 ani în urmă (15.02.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Erata
      1.frezele
      2. Vs cele doua pupaze

      cu 2 ani în urmă (15.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!