Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța câștigă thriller-ul cu CSM Galați după două reprize de prelungiri

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.10.2021

Athletic Constanța câștigă thriller-ul cu CSM Galați după două reprize de prelungiri

BC Athletic Constanța a câștigat duelul cu CSM Galați de pe teren propriu cu scorul de 88-87 după două reprize de prelungiri. Încleștarea a fost o restanță din etapa a doua a Ligii Naționale.

Florin Nini i-a trimis în primul 5 pe Brewton, Masters, Ciotlăuș, Stan și Sturanovic. De cealaltă parte, Alexandru Olteanu a început cu Kosic, Dudaș, Corpodean, Mâinea și Lowrance.

Gălățenii au lovit la prima acțiune ofensivă prin Maksim Sturoanovic, la scurt timp după startul disputei, în urma unei recuperări ofensive. Au urmat câteva momente slabe de joc, cu multe mingi pierdute de ambele tabere, de Lowrance, Corpodean și Ciotlăuș. După încă un coș al pivotului echipei de la Dunăre și 2 libere ale lui Dani Mâinea, cele două echipe nu au înscris preț de două minute, când Javon Masters a punctat de la linia de pedeapsă pentru a duce scorul la 6-2. Athletic a reușit să treacă în avantaj datorită prestației excelente a lui Vlad Corpodean care a înscris trei aruncări de la distanță în primul act. Kareem Brewton a răspuns și el la coșul advers, astfel că după 10 minute scorul era 13-13.

Jucătorii au păstrat aceeași mână bună de la distanță și în al doilea sfert, ce a debutat cu reușite de trei puncte ale lui Matt Milon și Devante Wallace. Au urmat mai apoi trei minute de joc în care s-au înscris doar 7 puncte, pentru ca partida să aibă parte de o dezlănțuire ofensivă din cele două tabere. Dobrogenii au înscris din afara semicercului prin Kosic și Naser Omer, iar layup-ul lui Corpodean ce a dus scorul la 29-22 l-a forțat pe Florin Nini să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Aceștia au reacționat exemplar și au punctat imediat prin Masters și Sturanovic pentru ca omologul lui Nini, Alexandru Olteanu să ceară și el un timeout. Cu 30 de secunde înaintea finalului de sfert, Corpodean și Milon au punctat din nou de la distanță, iar scorul la pauza mare era 37-32 pentru gazde.

Gălățenii au reușit să reducă ecartul la un singur punct după reușitele lui Sturanovic și Milon, însă Mâinea a replicat imediat cu un coș pe recuperare ofensivă. Cele două au continuat să meargă cap la cap preț de câteva minute bune. Trupa lui Florin Nini a condus pentru prima dată după sfertul doi când Kareem Brewton a punctat pentru a schimba scorul de pe tabelă în 42-41. Din acel moment, a început un parțial de 14-2 pentru echipa de la Malul Mării Negre, ce s-a bazat pe prestațiile excelente ale lui Max Darling și Devante Wallace pentru a conduce cu 55-44 înaintea ultimului act.

A urmat rândul Galațiului să răspundă printr-un run de excepție orchestrat de Ciotlăuș și Millon, astfel că după 3 minute, avantajul Constanței era din nou de doar un punct. Wallace a oferit echipei sale o gură de aer cu o aruncare dificilă de la distanță și cu un coș pe pătrundere ce au dus scorul la 62-57 și l-au forțat pe Florin Nini să ceară timeout. Milon a continuat să strălucească după timpul de odihnă și a înscris superb. Max Darling a răspuns la coșul advers cu un and-one de efect. Ciotlăuș a dat replica imediat cu un coș de la distanță cu om în față și scorul era 66-66 cu 3 minute și 20 de secunde rămase. Au urmat apoi alte două faze spectaculoase la cele două coșuri. După liberele ratate de Corpodean, același Darling a recuperat ofensiv și a reușit un coș cu fault. Masters a restabilit imediat egalitatea cu un stepback de la distanță. Din acel moment, cele două echipe nu au mai punctat, iar partida a intrat în prelungiri cu scorul de 71-71.

Minutele suplimentare au debutat cu reușitele lui Darling și Masters la inel. Corpodean și-a readus echipa în avantaj cu o finalizare spectaculoasă de sub coș. Sturanovic a încercat să îl pună pe Darling pe un poster, dar acesta l-a blocat admirabil pentru ca mai apoi să înscrie ușor pe tranziție. După o perioadă nefastă pentru echipa sa, Masters a înscris două libere și un coș de trei pentru a duce scorul la 78-77 în favoarea oaspeților cu un minut rămas din încleștare. După timeout-ul lui Olteanu, Matt Milon a fost eliminat din meci pentru cumul de faulturi, iar Corpodean a egalat prin liberele obținute, iar confruntarea a intrat în a doua repriză de prelungiri.

Max Darling a înscris prima sa triplă din meci, dar replica adversarilor nu s-a lăsat așteptată fiindcă Vlad a înscris și el din zero grade. Scorul era 82-82 după ce Lowrance a transformat o aruncare liberă. A doua aruncare a fost recuperată ofensiv și transformată într-un coș cu fault de același Lowrance. A urmat apoi un coș din zero grade al lui Corpodean, însă gălățenii au reușit miraculos să strângă din nou aproape. Vlad a ratat șansa de a egala la 88 cu 8 secunde rămase din dispută, iar scorul final a rămas 88-87 pentru Athletic Constanța care ajunge la 4 victorii stagionale. CSM Galați nu a bifat încă prima victorie.

Vlad Corpodean (20 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții), Max Darling (19 puncte, 15 recuperări, 5 capace) și Zan Kosic (8 puncte, 12 pase decisive și 3 intercepții) au fost cei mai buni oameni de la Athletic. Din tabăra oaspeților s-au remarcat Matt Milon (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Javon Masters (21 de puncte, 6 pase decisive și 6 recuperări).

În următoarea etapă, Athletic Constanța va primi vizita celor de la CSM Focșani, iar CSM Galați se va deplasa la Voluntari pentru duelul cu CSO.

*foto: facebook/Baschet Club Athletic Constanța

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!