Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța dispută pe teren propriu restanța cu Rapid București

Athletic Constanța dispută pe teren propriu restanța cu Rapid București

BC Athletic Neptun Constanța și CS Rapid București se întâlnesc sâmbătă, 26 februarie, într-un meci restant din etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Dobrogenii au produs surpriza în ultimul meci disputat, prin victoria în fața propriilor fani cu CSM CSU Oradea (83-75). Acel meci a reprezentat de asemenea o restanță, bihorenii sosind la malul Mării Negre după un duel cu CSM Galați. Constanța a întrerupt o serie de două înfrângeri, Zan Kosic având o prestație excelentă mai ales în prima repriză atunci, când stătea cu 5/5 de la distanță.

Rapid are o singură victorie în ultimele șapte partide, duelul câștigat fiind cel în derby-ul cu CSA Steaua, 92-89 pe teren propriu. Giuleștenii au evoluat ultima dată pe 11 februarie la Craiova, unde au cedat cu 96-92. Formația pregătită de Marius Bulancea este încă în căutarea primului succes în deplasare în Liga Națională.

Statisticile țin cu Constanța înaintea acestui duel restant, „Gladiatorii din Tomis” fiind echipa din campionat cu cea mai mare medie de recuperări (40.0). Rapidul, în schimb, stă excelent la procentajele de la linia de fault, conducând liga cu 75.9%. Giuleștenii comit mai puține turnovers (14.2-17.2), și au mai multe capace (2.5-2.3) respectiv intercepții (6.6-6.1), restul detaliilor statistice fiind de partea Constanței.

Trei întâlniri deja între cele două formații în acest sezon

În turul campionatului, Athletic s-a impus pe terenul Rapidului, cu 85-80, meci în care dobrogenii au încheiat cu 46 de recuperări și cu un record stagional de 22 de aruncări libere transformate din 33 de încercări. În ambele loturi s-au produs schimbări de la acea întâlnire din luna octombrie a anului trecut, principalul marcator al Constanței din acel joc, Devante Wallace (23 de puncte), plecând între timp de la echipă. De asemenea, Michael Hope (24 de puncte) nu mai face parte din lotul Rapidului.

Anterior întâlnirii din campionat, cele două s-au întâlnit și în primul tur al Cupei României, unde Constanța a avut câștig de cauză cu 155-150 la general, deși Rapid a împins manșa retur în prelungiri, recuperând un handicap de 13 puncte.

Duelul de la Constanța va începe la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!