Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța dispută ultimul meci pe teren propriu în acest sezon al Ligii Naționale

Athletic Constanța dispută ultimul meci pe teren propriu în acest sezon al Ligii Naționale

BC Athletic Neptun Constanța primește vizita lui CSM Târgu Jiu sâmbătă, 16 aprilie, în etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, partidă care va fi ultima pentru dobrogeni pe teren propriu în acest sezon.

„Gladiatorii din Tomis” au 7-7 bilanț acasă și 11-16 la general, fiind pe poziția a 11-a în clasament. Dobrogenii au suferit patru înfrângeri în ultimele cinci runde, două dueluri foarte importante fiind pierdute în deplasare, pe terenul grupărilor bucureștene Steaua și Dinamo.

CSM Târgu Jiu traversează o perioadă mai bună, cu 4 victorii în ultimele 5 etape și a ajuns la 9-18 bilanț, fiind vecină de clasament cu Athletic Constanța. Gorjenii au doar 3 victorii departe de casă în actualul sezon, singurul succes în deplasare din 2022 fiind obținut la Galați, în urmă cu o lună.

Constanța a avut programul mai dificil de la începutul lui martie încoace, perioadă în care a dat peste trei echipe calificate în playoff și alte trei care se luptă sau s-au luptat să ajungă acolo. Din aceste meciuri, formația lui Alexandru Olteanu a ieșit cu 2-4 bilanț.

Gorjenii au dat peste formații de la locul 8 în jos, cu excepția lui CSU Sibiu și FC Argeș, în luna martie și în prima partidă din aprilie, singurele eșecuri fiind cu Sibiul și la Miercurea Ciuc. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu poate să devină a 12-a formație din LNBM cu cel puțin 10 meciuri câștigate în acest sezon, dacă se impune la Constanța.

Cele două formații sunt primele din campionat la media de recuperări (39.6-38.7), dar și comit printre cele mai multe turnovers pe partidă (16.6-16.0). În privința duelurilor directe este egalitate, 3-3, gorjenii putând să adune trei victorii la rând în fața grupării de la malul Mării Negre.

Întâlnirea de la Constanța va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 17.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Andrei Gheorghe / Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!