Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța ia o opțiune serioasă la calificarea în semifinalele Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.12.2021

Athletic Constanța ia o opțiune serioasă la calificarea în semifinalele Cupei României

Athletic Constanța a câștigat manșa tur, de pe teren propriu, din sferturile de finală ale Cupei României, împotriva celor de la CSM Galați. Scorul final a fost 73-64, iar elevii lui Alexandru Olteanu au prima șansă la calificarea în penultimul act al competiției.

Alexandru Olteanu a început cu Kosic, Oprean, Corpodean, Mâinea și Lowrance. Omologul său, Florin Nini a început cu Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic.

Partida a fost deschisă de coșul de la distanță al lui Zan Kosic. Acesta a contribuit cu assist și la următoarea reușită a gazdelor, aparținându-i lui Lowrance. Corpodean a dus scorul la 7-0, înainte ca Milon să spargă gheața pentru dunăreni. După un floater al lui Masters și triplele lui Lowrance și Corpodean, tabela indica 13-4 pentru Gladiatorii din Tomis. La jumătatea sfertului, Tyler Gaskins și-a făcut debutul pentru Athletic. O reușită din spatele arcului de cerc a lui Kosic l-a forțat pe Nini să ceară timp de odihnă. După acesta, și Peter-McNeilly a bifat prima apariție pentru formația de la malul Mării Negre. Reușitele în tranziție ale lui Brewton și Masters duceau scorul la 18-13, înainte de timeout-ul cerut de Alexandru Olteanu. În urma unei serii de ratări la ambele coșuri, Lazăr a înscris pe contră. După 10 minute, scorul era 23-18 pentru constănțeni.

Kosic a deschis sfertul doi cu un layup pe pătrundere. Actul secund a fost lipsit de faze reușite de ambele părți, cel puțin în prima jumătate. Kaelon Harris, un alt nou-venit de la Athletic, a ridicat spectatorii în picioare cu un and-one prin care ducea scorul la 28-22. Milon a răspuns cu un coș de la semi-distanță, înainte ca același Harris să înscrie la inel. Tehnicianul lui Athletic a cerut un timeout după reușita lui Vlad, care apropia Galațiul la doar două puncte. Max Darling a animat meciul cu un slam dunk. Lowrance a înscris cinci puncte consecutive prin care a dus scorul la 37-28. Un coș de afară al lui Oprean l-a forțat pe Nini să ceară timeout cu 50 de secunde rămase din prima jumătate a confruntării. Un cârlig al lui Sturanovic și buzzer beater-ul lui Masters stabileau scorul la pauza mare: 40-33.

Oaspeții au avut o revenire fastă de la vestiare. După un coș la inel al lui Brewton și o reușită pe pătrundere a lui Sturanovic, gălățenii au venit la o singură lungime (42-41), înainte de timeout-ul adversarilor. Masters și-a adus pentru prima oară echipa în avantaj, înainte de coșul lui Gaskins de la semi-distanță. După mai multe libere ale constănțenilor, Milon și-a readus echipa în meci și a egalat la 46, pentru ca Lazăr să înscrie imediat după aceea. Gălățenii au trecut din nou în avantaj după tripla lui Vlad. Corpodean a răspuns cu propria reușită de la distanță. Darling a reușit un layup dificil prin care ducea scorul la 51-49. Înaintea sfertului patru, marinarii conduceau cu 55-49.

Ultimul act a fost deschis de jumper-ul lui McNeilly. Lazăr a dus ecartul echipei sale în double digits, iar Nini a cerut timp de odihnă, cu mai puțin de opt minute rămase de jucat. Brewton a redus diferența la șapte puncte imediat după timeout. Corpodean a reușit un slam spectaculos în tranziție la una dintre posesiile următoare. Oprean a înscris de la distanță și a dus scorul la 64-52. Ciotlăuș a redus din diferență din afara arcului de cerc. Mâinea a înscris primele sale puncte printr-o triplă și un coș de sub inel, în ultimul minut de joc. Scorul final a fost 73-64, în favoarea gazdelor.

Jakob Lowrance a fost MVP-ul celor de la Athletic, cu 16 puncte și 6 recuperări. Vlad Corpodean a încheiat cu 10 puncte și 6 recuperări. De cealaltă parte, Galați a avut trei jucători în double digits: Sturanovic (14 puncte, 7 recuperări), Brewton (14 puncte, 7 recuperări) și Masters (13 puncte, 7 recuperări).

Returul dintre cele două formații se va disputa joi, 30 decembrie, pe terenul celor de la CSM Galați.

*foto: Facebook/Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!