Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța încearcă să întrerupă seria înfrângerilor în LNBM

Athletic Constanța încearcă să întrerupă seria înfrângerilor în LNBM

CSM Galați și BC Athletic Neptun Constanța se duelează în etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputa de pe terenul gălățenilor fiind programată să se dispute în această seară (22.01).

Formația antrenată de Florin Nini a reușit să termine mai bine două sferturi la Ploiești în cadrul rundei trecute. Galațiul a câștigat al doilea și al patrulea parțial, revenind de la -22, însă pe final a cedat cu 86-81. Javon Masters a fost principalul marcator al gălățenilor, cu 16 puncte, toate reușitele venind de la distanță sau de la linia de fault.

Athletic Constanța a pierdut pe teren propriu cu CSU Sibiu, după ce a condus la pauză cu 39-31. Galben-albaștrii și-au adjudecat ambele parțiale din repriza secundă, impunându-se cu 77 la 75, provocându-i Constanței al treilea eșec consecutiv. Vlad Corpodean a marcat de cinci ori din spatele arcului de cerc în acel meci, adunând 20 de puncte în cele 31 de minute petrecute pe parchet.

Galați și Constanța s-au întâlnit în urmă cu mai puțin de o lună, în sferturile Cupei României, câștig de cauză având Milos Pesic și compania în încheierea dublei. După turul câștigat de Athletic, CSM Galați s-a revanșat în retur și a dispus clar de „Gladiatorii din Tomis” (90-59). Javon Masters a încheiat seria cu 20.0 puncte în medie pentru echipa antrenată de Florin Nini.

Situația din campionat este de partea dobrogenilor, care au 6 victorii și 9 eșecuri până acum, de ajuns pentru ocuparea locului al zecelea. Galațiul stă pe 13 cu un bilanț de 4 meciuri câștigate și 12 pierdute. În privința statisticilor, Athletic se remarcă în mod deosebit la recuperări, capitol la care este cea mai bună din toată liga (40.7 în medie), dar comite și cele mai multe turnovers pe meci (18.0). CSM Galați are cifre excelente de la linia de fault (75.8%), iar la nivelul intercepțiilor se află e trei în LNBM.

Va fi al patrulea duel direct între cele două combatante în acest sezon, Athletic obținând două victorii. Meciul tur s-a terminat cu succesul băieților pregătiți de Alexandru Olteanu, 88-87 după două reprize de prelungiri. Corpodean, Darling și Wallace au terminat în double figures, cel din urmă plecând de la Constanța între timp, iar de la Galați s-au remarcat Masters și Milon.

Duelul din această seară din Sala „Dunărea” începe la ora 19.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!