Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța învinge la Galați și obține a patra victorie în deplasare

Athletic Constanța învinge la Galați și obține a patra victorie în deplasare

BC Athletic Neptun Constanța a câștigat pe terenul lui CSM Galați, scor 75-70 sâmbătă seara (22.01), într-un meci din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dobrogenii au întrerupt o serie de trei eșecuri în campionat prin acest rezultat.

Florin Nini a abordat startul partidei cu un prim 5 alcătuit din Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic, în vreme ce Alexandru Olteanu a răspuns prin Kosic, Oprean, Corpodean, Ș. Mâinea și Lowrance.

CSM Galați a deschis cu 5-0, Ștefan Mâinea înscriind primele puncte pentru vizitatori de la linia de fault. S-a refăcut diferența de două posesii în favoarea echipei lui Florin Nini (9-5), la jumătatea primului parțial Athletic Constanța apropiindu-se la un singur punct după tripla lui Corpodean. Dobrogenii au prins un run de 12-0 și cu lay-up-ul lui Peter-McNeilly s-a făcut 17-9, Milon oprind seria oaspeților cu o aruncare precisă din spatele arcului de cerc. Ultimele puncte din sfertul inaugural le-au marcat Gaskins și Lazăr, iar Athletic Constanța conducea cu 21-12.

Milon a scuturat plasa de la mare distanță în debutul sfertului al doilea (21-15), apoi Pesic trecând la linia de fault să-și transforme libera suplimentară și se ajungea la cinci puncte între combatante, 23-18 pentru Athletic. Milos Pesic și Alexandru Vlad au scăzut diferența la o singură posesie, cel din urmă cu o triplă pentru 25-23, Peter-McNeilly oprind revenirea gazdelor. S-au ratat șase încercări din acțiune și au fost pierdute trei posesii după acel moment, Marius Ciotlăuș irosindu-și ambele aruncări libere și tabela rămânea nemodificată la 27-23. Lowrance a punctat din spatele arcului de cerc (30-23), posesia rămânând tot la Athletic după un fault comis de Sturanovic, iar un minut mai târziu Masters și-a adus formația la 30-27. Gălățenii aveau să vină la un singur punct (30-29), de unde oaspeții au bifat un run de 10-0, tripla lui Galbreath Jr. închizând prima repriză, 39-32 pentru Athletic.

Constanța a stat mai bine la aproape toate datele statistice după 20 de minute, perioadă în care s-a trecut de 21 de ori pe la linia de fault. Jucătorii veniți de pe bancă și-au făcut treaba pentru Athletic în primele două sferturi, punând 20 de puncte pe tabelă. Jakob Lowrance (11 puncte) și Milos Pesic (9 puncte) erau principalii marcatori ai partidei.

O singură încercare precisă a avut CSM Galați în primele două minute din al treilea parțial și Athletic s-a desprins la 47-35, tripla lui Milon aducând formația antrenată de Florin Nini din nou la trei posesii în urmă. Pesic și Brewton au fost preciși de la linia de fault (50-42), diferența menținându-se pentru mai multe atacuri între 8 și 10 puncte, la 52-44 dobrogenii solicitând un timp de odihnă. Darling și Gaskins au refăcut avansul de +10, 56-46, Milon punctând din spatele arcului de cerc, pentru ca ultima încercare a sfertului, din partea lui Ciotlăuș, să fie blocată de Kosic și era 56-49.

Gaskins a dus-o pe Constanța la 58-49, de unde Milon a replicat cu două aruncări libere precise, după tripla lui Ștefan Mâinea făcându-se 63-53 pentru Athletic. Gălățenii și-au irosit primul atac după time-out, dar apoi Pesic și Ciotlăuș au replicat reușitei lui Kosic (65-58), Galbreath Jr. făcând pași pe un atac în care amfitrionii puteau să vină la două posesii în urmă. Brewton a finalizat pe o acțiune rapidă, 65-60, după time-out-ul cerut de antrenorul oaspeților, Athletic a punctat prin Ștefan Mâinea și Adika Peter-McNeilly, ultimul de la distanță (70-62). Javon Masters a ținut în viață speranțele Galațiului (70-66), Gaskins împărțindu-și liberele după care a finalizat elegant și s-a ajuns la 73-66. În cele din urmă, Athletic Constanța s-a impus cu 75-70.

Athletic Constanța ajunge la 7 victorii și 9 eșecuri, etapa viitoare primind vizita Rapidului, iar CSM Galați coboară la 4-13 și o să joace în deplasare, la CSA Steaua București.

Mario Lazăr și Tyler Gaskins au pus câte 16 puncte pe tabelă pentru Constanța, cei doi fiind urmați de Jakob Lowrance (13 puncte, 3/5 din spatele arcului de cerc) respectiv Adika Peter-McNeilly (12 puncte, 2/3 de la distanță). Matthew Milon a fost principalul marcator al partidei (18 puncte, 6 recuperări), urmat de la Galați de Milos Pesic (17 puncte) și Javon Masters (16 puncte, 5 pase decisive).

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!