Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanţa obţine victoria de onoare în meciul cu Miercurea Ciuc

Athletic Constanţa obţine victoria de onoare în meciul cu Miercurea Ciuc

ABC Athletic Constanţa a reuşit să obţină victoria de onoare în faţa celor de la CSM VKSC Miercurea Ciuc, scor 85-76, în sala Antonio Alexe din Oradea.

Constanţa a început în formula Schneider, John, Cristi Mâinea, Orbeanu şi Lazar, în timp ce Miercurea Ciuc i-a avut în primul 5 pe Shepherd, Laane, Laszlo, Chatkevicius şi Corpodean.

Partida a fost una echilibrată, iar după zece minute harghitenii aveau un avantaj de un singur punct, scor 17-16. Athletic Constanţa a reuşit însă un sfert doi aproape perfect. Trevor John şi Cristi Mâinea au condus trupa de pe malul Mării la un avantaj de 17 puncte la pauză (46-29). După ce au câştigat şi sferturile 3 şi 4 (22-17, 25-22), harghitenii au reuşit să reducă diferenţa la trei puncte (71-68). Dar Cristi Mâinea a marcat 5 puncte consecutive, iar apoi John şi Schneider au adus liniştea în tabăra constănţeană, care obţine astfel prima victorie în acest turneu, scor 85-76. Miercurea Ciuc a rămas astfel singura echipă fără victorie în Grupa B.

Trevor John a marcat 24 de puncte, Cristi Mâinea a înscris 20 de puncte, în timp ce Siler Schneider a fost aproape de un triple-double, cu 15 puncte, 9 recuperări şi 9 pase decisive.

Vlad Corpodean a dat 23 de puncte cu 12 recuperări şi +34 la eficienţă, în timp ce Dainius Chatkevicius a înscris 17 puncte cu 8 recuperări.

Chiar dacă meciul n-are importanţă pentru clasamentul final al grupei B, partida poate avea o influenţă asupra clasamentului „lucky loser-ilor”, adică cele două echipe de pe locul 3 care merg la turneul Final 8. Asta pentru că decide rezultatele pe care formaţia care pierde duelul dintre Oradea şi Steaua le va lua în calcul pentru cele mai bune locuri 3. Reamintim că Oradea a trecut de Constanţa cu 101-60 în timp ce Steaua i-a învins pe dobrogeni cu 97-76.

Astfel, reamintim că locurile 1 și 2, în timp ce criteriile de departajare adoptate în Regulamentul Specific pentru identificarea celor mai bune locuri 3 sunt:

  • Se anulează rezultatul meciului direct cu ultima clasata din Grupa B, astfel încât toate echipele ajung la același număr de meciuri.
  • Se introduc în același clasament cu toata linia de victorii, cosaveraj etc din grupa.
  • Se aplică criteriile departajării FIBA:

a) Număr total de puncte acumulate (două puncte la meci câștigat, un punct la meci pierdut).
b) Coșaverajul – diferența puncte marcate/puncte primite.
c) Totalul punctelor marcate.

*foto: facebook Baschet Club Athletic Constanţa

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!