Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța primește vizita celor de la Steaua București în etapa a 9-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2021

Athletic Constanța primește vizita celor de la Steaua București în etapa a 9-a

Steaua București se deplasează la Constanța pentru duelul cu Athletic din etapa a noua a Ligii Naționale. Meciul va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19:00.

Roș-albaștrii au reușit să spargă o serie nefastă, de două înfrângeri. După eșecurile cu CSM Focșani și FC Argeș, trupa antrenată de Eugen Ilie a reușit să învingă pe CSM Ploiești pe teren propriu, la un singur punct.

Victoria trupei din capitală a venit ca urmare a unei dispute la distanță la capitolul aruncărilor libere. Scorul acelei dispute a fost 78-77, deși galben-albaștrii au condus și la 6 puncte în finalul de meci. Steliștii au avut doar 5 marcatori în acest meci, dar trio-ul Djuric-Carter-Jackson a fost suficient pentru anihilarea adversarilor.

Zarko Djuric a avut cea mai bună prestație stagională și a fost MVP-ul partidei. Croatul a înregistrat 28 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, cu procentaje de 50% din acțiune și 37% de la distanță. El este și cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 17.4 puncte pe meci.

Terrell Carter a avut un meci dominant în care a înregistrat 22 de puncte, 7 recuperări, 5 capace, 2 pase decisive și 2 intercepții cu 8/9 reușite din acțiune. Conaționalul său, KJ Jackson, a avut 17 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive.

După un start surprinzător de bun în Liga Națională în care au bifat 3 victorii consecutive, „Gladiatorii din Tomis” au ajuns la 3 eșecuri în ultimele 5 etape. Cel mai recent a fost cel din duelul cu SCM Timișoara.

Elevii lui Alexandru Olteanu au pierdut la un singur punct duelul cu Leii din Banat, după ce Darrion Strong l-a servit excelent pe Alexandru Olah la una dintre posesiile de final. Pivotul român a finalizat de sub inel și a adus victoria pentru echipa sa. Pavel Marinov le putea aduce victoria dobrogenilor, dar a ratat la ultima fază.

Meciul de sâmbăta trecută a reprezentat o premieră pentru baschetul românesc. Tatiana Gallova a devenit prima femeie ce ocupă rolul de antrenor principal într-un meci de Liga Națională. Antrenoarea din Slovacia i-a luat locul lui Alexandru Olteanu, eliminat la scorul de 51-44 pentru adversari, în sfertul trei.

Gallova și-a coordonat excelent elevii și a fost aproape să bifeze o nouă surpriză în contul revelației acestei stagiuni. Athletic Constanța ocupă locul 4 în campionat, cu un bilanț de 5 victorii și 3 înfrângeri.

Confruntările directe din sezonul precedent au fost tranșate cu 82-78, respectiv 69-65 de roș-albaștrii. Trupa din capitală i-a eliminat pe marinari și din Cupa României, după o victorie cu 97-76.

Meciul de sâmbătă va fi transmis pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!