Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța primește vizita lui Dinamo în etapa a 13-a

Athletic Constanța primește vizita lui Dinamo în etapa a 13-a

BC Athletic Neptun Constanța și CS Dinamo București se înfruntă marți, 4 ianuarie, în cadrul etapei cu numărul 13 din Liga Naționala de Baschet Masculin. Înaintea meciului direct, cele două sunt vecine de clasament.

Atât dobrogenii, cât și bucureștenii vin după ce au terminat anul 2021 cu un eșec, în ambele cazuri însemnând eliminarea din Cupa României. Dacă Dinamo a pierdut și manșa tur cu U-BT Cluj, iar în retur avea la un moment dat un deficit de 30 de puncte pe tabelă, Athletic Constanța a condus la pauză cu CSM Galați, dar a cedat în cele din urmă clar, cu 90-59.

Constănțenii nu sunt într-o formă bună în campionat, unde au pierdut ultimele patru meciuri, două la diferențe mici. Ultimul succes în LNBM pentru formația antrenată de Alexandru Olteanu s-a înregistrat la începutul lunii noiembrie a anului trecut, pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești (76-71).

Dinamo a oprit o serie de trei eșecuri la ultima apariție în campionat într-un thriller cu trei reprize de overtime în sala proprie împotriva Ploieștiului (111-109). În acel joc au fost trei baschetbaliști de la alb-roșii cu 20+ puncte marcate, remarcându-se Viktor Gaddefors și Cecil Williams, ambii cu 25 de puncte.

Per total, formațiile pregătite de Alexandru Olteanu și Hristu Șapera au înregistrat cinci înfrângeri în ultimele șapte meciuri oficiale.

Constanța are trei jucători noi în lot față de ultimul meci jucat în LNBM

Dinamo și-a adjudecat fără probleme ultimele patru întâlniri cu Constanța, diferența cea mai mare înregistrându-se în turul sezonului trecut, când bucureștenii s-au impus cu 79-54. Din jucătorii aflați atunci pe foaia de joc în tabăra „câinilor” se regăsesc acum doar Ionuț Berceanu, Andrei Calenic și Antonio Năsturescu. Din partea lui Athletic au rămas cinci sportivi de la acea întâlnire.

Athletic Constanța conduce liga în privința mediei de recuperări, 41.8, dar și la capitolul posesiilor pierdute (19.3), fiind în a doua parte a clasamentului doar la procentajul de la linia de fault (67.5%) și la intercepții (6.3). Dinamo stă cel mai bine tocmai la intercepții (8.8, locul 3 în campionat), dar este în a doua parte a clasamentului la majoritatea datelor statistice.

Maxwell Darling (14.3 puncte) și Nenad Miljenovic (17.7 puncte) sunt principalii marcatori ai celor două echipe, iar Keith Clanton se remarcă cu medii de double-double pentru Dinamo (12.3 puncte, 11.2 recuperări). Față de ultimul meci din campionat jucat în 2021, Constanța are trei nume noi în lot (Tyler Gaskins, Kaelon Harris și Adika Peter-McNeilly), aceștia debutând deja în Cupa României.

Duelul din Sala Sporturilor din Constanța o să înceapă la ora 18.00 și va fi transmis pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!