Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța reușește o victorie mare în fața celor de la CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.04.2022

Athletic Constanța reușește o victorie mare în fața celor de la CSO Voluntari

Athletic Constanța a reușit o surpriză de proporții și a trecut de CSO Voluntari, în etapa cu numărul 27 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dobrogenii s-au impus cu scorul de 83-77 și ajung la un bilanț de 11-15, în timp ce adversarii lor au 21 de victorii și patru eșecuri.

Alexandru Olteanu i-a titularizat pe Adika Peter-McNeilly, Andrei Oprean, Zan Kosic, Daniel Mâinea și Jakob Lowrance. Sașa Ocokoljic a început cu Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu și Eric Thompson.

Pivoții Lowrance și Thompson au inaugurat partida cu dueluri sub inel. Kosic a dus scorul la 6-2 pentru Athletic. Vasiliauskas și Gotcher au restabilit egalitatea. Thompson cu un and-one și Moldoveanu cu o triplă dificilă au adus-o pe Voluntari la conducere, la 10-12. Ocokoljic a cerut timeout, după ce Oprean a egalat la 14, cu un cârlig. Elevii săi au raspuns bine, iar Moldoveanu a punctat din nou de la distanță. După 10 minute, ilfovenii conduceau cu 20-17.

Gaskins a deschis al doilea sfert cu un coș din interior. Torok a răspuns din spatele semicercului. Corpodean a restabilit egalitatea printr-un floater. Barro a ieșit accidentat de pe teren, după o coliziune cu Darling. Lowrance a continuat evoluția bună de la semi-distanță și a dus scorul la 26-26. Pivotul dobrogenilor a lovit și din spatele arcului de cerc și și-a dus echipa în avantaj. Gotcher a egalat la 31, dar Lowrance și-a continuat prestația dominantă și l-a forțat pe Ocokoljic să ceară timeout. La pauza mare, tabela indica 41-37 pentru ilfoveni.

A doua jumătate a debutat cu un and-one reușit de Gaskins. Peter-McNeilly i-a readus la conducere pe constănțeni cu un coș de la distanță. Darling i-a dus pe marinari la două posesii cu un slam-dunk. Woods a oprit run-ul adversarilor cu un stop-șut de la semi-distanță. Peter-McNeilly a răspuns prin același procedeu, înainte de un fadeaway reușit de Moldoveanu. Woods i-a apropiat pe ilfoveni la o lungime (49-48), printr-un coș de 3. Moldoveanu i-a urmat exemplul și Voluntari revenea la conducere. Gaskins a stabilit scorul înaintea ultimului sfert, 53-52 pentru Athletic.

Spicer a deschis ultimul parțial cu o reușită la cârlig. După liberele lui Woods, Oprean a furat o minge și a înscris în tranziție. Spicer a dus-o pe Constanța la două posesii printr-o reușită cu panoul. Gaskins a dus scorul la 64-56 printr-un and-one. Vasiliauskas a răspuns cu o triplă. Gotcher a înregistrat și el un coș-fault, înainte de un timeout al lui Olteanu. McNeilly a înscris o triplă foarte importantă prin care a dus scorul la 73-67. Moldoveanu a oprit run-ul adversarilor cu două libere, iar Gotcher i-a apropiat pe oaspeți la patru lungimi (76-72). Peter-McNeilly le-a tăiat aripile adversarilor cu o triplă în ultimul minut. Scorul final a fost 83-77 în favoarea Gladiatorilor din Tomis.

Adika Peter-McNeilly a încheiat cu 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Tyler Gaskins a înregistrat 19 puncte și 4 recuperări, în timp ce Jakob Lowrance a avut 16 puncte și 7 recuperări. În tabăra adversă, cel mai bun marcator a fost Sarunas Vasiliauskas, cu 21 de puncte. Eric Thompson a terminat cu 10 puncte și 14 recuperări.

Pentru Athletic Constanța urmează duelul din deplasare cu Dinamo București. CSO Voluntari va evoluea într-un meci restant, pe terenul lui SCM Timișoara.

*foto: Facebook/Athletic Constanța

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    pour les connaisseurs
    Am revazut sfertul 4 al acestui meci. N-am vazut la Voluntari "rautatea", indirjirea si nervii din meciul cu U-BT. ( cu o aparare aproximativa au luat 30 in sfertul 4 ). In schimb am vazut o cota de 5 pentru victoria Constantei. Cine a pus 1000 de lei a luat 5000. Restul zerourilor le pune fiecare dupa preferinte.
    Asa cum a mai remarcat cineva sunt multe rezultate cel putin curioase. Asta este cind la TV ai 8 reclame la 6 case de pariuri in pauzele mari ale jocurilor.

    cu 2 ani în urmă (03.04.2022)
    • pipzn:

      re
      De cand am vazut, cu multi ani in urma, ca mafia pariurilor a ajuns peste tot (ex. tenis si snooker, fotbal la nivelul diviziei B din Albania) evit sa ma pronunt din acest punct de vedere. Nu pot decat sa sper ca nu vor fi astfel de cazuri si aici.

      Pe de alta parte nu ar fi nici prima nici ultima data cand o echipa, dupa unul sau mai multe meciuri solicitante (plus alte probleme legate de program, absente din lot) sa nu ofere o replica prea buna in compania unei echipe teoretic inferioara. (Si acum consider ca procentajele obtinute de Miercurea Ciuc la meciul cu "U" i-ar fi asigurat o victorie cu orice echipa aflata mai sus de mijlocul clasamentului).
      A patit si Oradea, a patit si Cluj (cu Sibiul) a patit, iata, si Voluntari.

      Altfel, rezultatul cred ca ii consolideaza locul 2 Voluntariului si micsoreaza presiunea pentru "U" care isi va permite sa piarda 1-2 meciuri pana la terminarea sezonului regulat.
      Batalia din play off se anunta mai interesanta si grea fata de cum se prefigura la inceputul campionatului. Am mai vazut fragmente din diverse meciuri: Craiova pare mai disciplinata cu noul antrenor, Sibiul arata mai bine, aseara Dinamo mi s-a parut ca a avut un joc destul de solid (stiu, poate nu va prinde play off-ul dar in zona aceea se pot intampla multe)

      cu 2 ani în urmă (04.04.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Lucrurile incep sa se cristalizeze.
    Tinand cont de situatia actuala si de programul fiecarei echipei (fara a considera mari surprize), clasmentul inainte de playoff ar trebui sa arate astfel:
    1. U-BT
    2. Voluntari
    3. Pitesti
    4. Timisoara
    5. Oradea (posibil si Oradea in fata Timisoarei)
    6. Craiova
    7. Sibiu
    8. Ploiesti sau Dinamo (aici e destul de mult echilibru)
    Sa vedem daca vor fi multe surprize...

    cu 2 ani în urmă (04.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!