Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța, revelația sezonului, țintește a treia victorie stagională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2021

Athletic Constanța, revelația sezonului, țintește a treia victorie stagională

În prologul etapei cu numărul 4 din Liga Națională de Baschet Masculin, CSM VSKC Miercurea Ciuc se deplasează la malul Mării Negre pentru duelul cu surpriza startului stagiunii, Athletic Constanța. Meciul va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, la ora 17:00.

Dobrogenii au două victorii din două meciuri disputate. Aceștia au jucat în doar două partide deoarece disputa cu CSM Galați a fost amânată din cauza cazurilor de COVID din tabăra echipei de la Dunăre.

Athletic a trecut în cele două runde de CSU Sibiu și de CS Rapid București. Ofensiva constănțenilor a mers ceas în ambele dueluri.

Victoria cu Sibiu a reprezentat o surpriză de proporții. Constanța nu mai câștigase în fața Sibiului de 10 ani, însă în prima etapă a noii stagiuni, elevii lui Alexandru Olteanu au reușit să se impună categoric în fața acestora (84-65).

Duelul cu Rapid a fost ceva mai strâns. În deplasarea de la București, deși cei de la Athletic s-au aflat la conducere pe aproape toată durata partidei, victoria putea să le scape printre degete.

Rapidiștii s-au apropiat și la trei puncte pe final de meci, însă nou-venitul Max Darling a avut un sfert 4 foarte bun ce s-a dovedit a fi decisiv pentru ca Gladiatorii din Tomis să obțină succesul.

Zan Kosic are un start foarte bun de sezon și este liderul de pe teren al surprizei campionatului. După ce în prima rundă a fost exponențial pentru victoria cu Sibiu, slovenul a fost numit în echipa etapei de către Baschet.ro. Acesta a avut o prestație foarte bună și cu Rapid, iar în acest moment are statistici de 17.5 puncte, 7.5 recuperări și 6.5 pase decisive pe meci.

Max Darling, transferat recent de Athletic a avut un debut excelent cu Rapid. Neo-zeelandezul a avut 20 de puncte și 7 recuperări în disputa cu Rapid. Darling s-a remarcat și la capitolul defensiv în finalul de partidă și a dovedit astfel de ce a fost o achiziție inspirată.

De cealaltă parte, Miercurea Ciuc este una dintre cele trei echipe fără nicio victorie în Liga Națională, alături de CSM Târgu Jiu și CSM Galați (care a disputat un singur meci).

Harghitenii au fost surclasați în toate cele trei meciuri de adversarii lor. Miercurea Ciuc a pierdut la 58 de puncte cu FC Argeș, la 18 puncte cu CSM Focșani și la 26 de puncte cu CSM Ploiești.

În ultima partidă, cea cu Ploiești, elevii lui Laszlofy Botond au dat primele semne că ofensiva poate funcționa în acest sezon. Miercurea Ciuc a înscris 63 de puncte, într-un meci în care din nefericire nu au putut să se apropie în vreun moment de adversarii prahoveni.

Remarcații echipei au fost sârbii Branislav Vujadinovic (17 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive) și Mihajlo Bogdanovic (16 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive).

Un aspect pozitiv din această înfrângere categorică a fost faptul că tehnicianul celor de la Miercurea Ciuc și-a permis să le acorde minute și tinerilor de pe bancă. Vorbim aici despre Tamas Adorjan, Norbert Kelemen și Zoltan Zerkula.

Meciul nu va putea fi urmărit la televizor, însă va fi transmis live pe FRB TV.

*foto: Facebook-Baschet Club Athletic Constanța

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Sunt sigur ca vor obtine victoria
    Totul pleaca de la mentalitatea echipei , staff-ului, antrenorilor

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!