Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța se deplasează în Banat pentru duelul cu SCM Timișoara din etapa a 8-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.11.2021

Athletic Constanța se deplasează în Banat pentru duelul cu SCM Timișoara din etapa a 8-a

SCM Timișoara primește vizita lui BC Athletic Constanța în etapa cu numărul opt a Ligii Naționale. Meciul va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 18:00. Cele două adversare de mâine au un start similar în acest sezon.

Bănățenii au un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri. Aceștia au disputat cu un meci mai puțin deoarece confruntarea cu CSO Voluntari a fost amânată în urma participării ilfovenilor în preliminariile FIBA Europe Cup.

Singurele eșecuri ale trupei alb-viola au venit în duelurile cu echipele neînvinse din competiția internă: FC Argeș Basketball și U-Banca Transilvania Cluj Napoca.

În runda precedentă, elevii lui Dragan Petricevic au evoluat în BTarena în fața campioanei en-titre a României. Timișorenii s-au prezentat  admirabil într-o confruntare în care porneau cu a doua șansă.

Leii din Banat s-au bătut de la egal la egal cu gazdele partidei respective, preț de trei sferturi. În primele 30 de minute ale jocului, Timișoara a condus în mai multe rânduri, chiar și pe finalul penultimului act.

Ultimul sfert a făcut diferența. Experiența și plusul de valoare al adversarilor și-a spus cuvântul, iar ardelenii au câștigat acele 10 minute la un ecart de 8 puncte pentru a stabili scorul final: 98-88.

Ofensiva alb-violeților a făcut o impresie frumoasă în meciul de la Cluj. Oaspeții au înscris 88 de puncte unei echipe ce avea o medie de 66 de puncte încasate până la acel moment. Protagoniștii acestei realizări au fost Darrion Strong (21 de puncte, 7 pase decisive), Ivan Lilov (20 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive) și MVP-ul etapei cu numărul șase, Nikola Gajic (18 puncte, 11 recuperări).

Detaliile au înclinat balanța în fața celor de la U-BT. Aceștia au câștigat la capitolul recuperărilor cu 7 lungimi și au avut cu 3 mingi mai puțin pierdute față de adversarii lor.

De cealaltă parte, Athletic Constanța este revelația startului de stagiune. Dobrogenii și-au dublat deja numărul de victorii din ediția trecută a Ligii Naționale și au un bilanț de 5 succese și 2 înfrângeri.

Cel mai recent triumf pentru trupa lui Alexandru Olteanu a venit în etapa cu numărul șapte, în meciul cu nou-promovata CSM Ploiești. Gladiatorii din Tomis s-au impus în fața prahovenilor cu scorul de 76-71 într-un meci disputat în deplasare.

Cheia jocului a stat în modul gestionării finalului. Echipa de la Malul Negrii a avut o evoluție mai bună în ultimele minute și a reușit să plece neînvinsă de la Ploiești.

Eroul succesului de săptămâna trecută a fost Vlad Corpodean. Jucătorul autohton a reușit să înscrie 24 de puncte, cu șase reușite din spatele semicercului. El a câștigat un loc în echipa etapei realizată de Baschet.ro.

Victoria pentru Athletic a venit într-un context fericit. Înaintea meciului cu echipa de pe Valea Prahovei, constănțenii aveau 2 eșecuri în ultimele trei etape, iar singurul succes venise în prelungiri, cu lanterna roșie, CSM Galați.

În etapa cu numărul cinci, elevii lui Alexandru Olteanu au pierdut la ultima fază cu FC Argeș, după o repriză de prelungiri, iar în etapa cu numărul șapte, au fost învinși de cei de la CSM Focșani care au profitat de o prestație excelentă a lui Wade-Chatman, care a avut 27 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări.

În sezonul precedent, SCM Timișoara a câștigat ambele confruntări directe. În tur, scorul a fost 79-66 pe terenul constănțenilor, iar în Sala Constantin Jude, gazdele s-au impus cu 81-57.

Meciul de sâmbătă va putea fi urmărit live pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!