Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța se impune fără probleme în fața Rapidului

Athletic Constanța se impune fără probleme în fața Rapidului

BC Athletic Neptun Constanța a trecut pe teren propriu de CS Rapid București, 88 la 66 într-un duel restant din etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat sâmbătă (26.02).

Athletic: Kosic, Oprean, Ș. Mâinea, Corpodean, Lowrance

Rapid: Mosely, Vasile, Bookert, Brosser, Copes

Dobrogenii au început în forță și conduceau cu 14-2 după patru minute, Zan Kosic transformându-și toate cele trei aruncări libere de care a beneficiat. Ecartul a crescut în două rânduri la +16, apoi Rapid s-a apropiat la 21-16, scor cu care s-a încheiat primul sfert.

Adika Peter McNeilly a scuturat plasa de două ori la rând de la distanță și ducea Constanța la 31-18, apoi cu liberele lui Darling și coșul semnat de Gaskins ajungându-se la 37-22 pentru gazde. Seria formației dobrogene s-a oprit prin reușita lui Vasile (44-24), la pauză intrându-se cu 49-26.

Constanța s-a bazat pe un start excelent de sfert trei pentru Peter McNeilly și diferența era aproape de 30 de puncte între, 56-28, de unde Rapid a recuperat puțin și a venit la 67-50 pe finalul acestui parțial. Athletic a câștigat sfertul final cu 21-16, având un avantaj maxim de 27 de puncte în această perioadă, scorul final fiind 88-66.

Formația pregătită de Alexandru Olteanu ajunge la 9-11 bilanț în Liga Națională, câștigându-și și acest duel restant, după cel cu Oradea din urmă cu două săptămâni. Rapid, de cealaltă parte, coboară la 4-15.

În etapa a 21-a, Constanța se deplasează la Focșani, iar Rapid primește vizita vicecampioanei CSM CSU Oradea.

Adika Peter McNeilly a încheiat cu 21 de puncte pentru dobrogeni, având 6/9 de la distanță. Pentru Rapid principalii marcatori au fost Erik Copes și Devon Bookert, ambii cu 18 puncte, primul trecându-și în cont și 11 recuperări.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!