Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Athletic Constanța țintește o nouă surpriză în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

Athletic Constanța țintește o nouă surpriză în Liga Națională

Miercuri, 6 octombrie, de la ora 19:00, Athletic Constanța și CSM Galați se întâlnesc în Sala Sporturilor Athletic, într-un meci din etapa cu numărul doi a Ligii Naționale. Cele două echipe au început stagiunea cu rezultate diferite.

Athletic Constanța a produs cea mai mare surpriză a rundei inaugurale și a învins-o categoric pe CSU Sibiu, cu scorul de 84-65. Dobrogenii au controlat autoritar partida, începând cu sfertul al doilea. La pauza mare, elevii lui Alexandru Olteanu conduceau deja la 14 puncte, 47-33.

Sibienii nu au reușit să se apropie de adversari până la final, când constănțenii au sfârșit cu o diferență de 19 puncte pe tabela de marcaj. Aceștia și-au făcut treaba atât din interiorul semicercului, cât și de la linia trei puncte. Astfel, Athletic a încheiat cu un procentaj al aruncărilor din acțiune de 51%.

Cei mai prolifici jucători din tabăra revelației primei etape au fost Zen Kosic (numit și în echipa etapei de Baschet.ro) cu 20 de puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive și Jakob Lowrance cu 14 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

CSM Galați nu a putut să obțină victoria în cel mai intens meci al primei runde din Liga Națională. Echipa de la Dunăre a fost învinsă de nou-promovata CSM Ploiești, cu scorul de 80-78, după o repriză de prelungiri.

Elevii lui Florin Nini au avut o primă jumătate de meci foarte bună. Galațiul conducea cu cu nouă puncte la pauza mare. Cu toate acestea, aceștia au pierdut inițiativa după pauză și le-au permis prahovenilor să se apropie în finalul de partidă.

La ultima acțiune a reprizei, Galațiul a fost pedepsit de Deion Hammond. Americanul echipei din Prahova a înscris la sirenă un and-one, dar a ratat libera ce ar fi câștigat meciul pentru echipa sa. Același Hammond a fost decisiv în prelungiri pentru a aduce victoria ploieștenilor.

Pentru Galați s-au făcut remarcați Javon Masters (17 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări), Karem Brewton (17 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții) și Maksim Sturanovic (14 puncte, 6 recuperări și 2 capace), care a avut un meci bun de la linia de libere, cu 10 reușite din 12 încercări.

CSM Galați nu a pierdut niciodată în fața celor de la Athletic Constanța. Confruntările directe din stagiunea precedentă au fost tranșate de gălățeni, cu scorurile de 75-69 și 82-60.

Meciul nu va fi transmis la televizor, însă va putea fi urmărit pe canalul de YouTube FRB TV.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!