Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronica meciurilor de sâmbătă (12.03) în Liga Națională de Baschet Masculin

Avancronica meciurilor de sâmbătă (12.03) în Liga Națională de Baschet Masculin

Cinci partide se joacă sâmbătă, 12 martie, în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ziua urmând să înceapă cu derby-ul dintre FC Argeș Basketball și CSM CSU Oradea. Ulterior, două partide vor avea loc la ora 17.00 și alte două la ora 18.00.

Vă prezentăm în ceea ce urmează, principalele detalii pentru duelurile de la orele 17.00 și 18.00:

Athletic Constanța - SCM OHMA Timișoara (17.00, FRB TV)

Două formații implicate în lupta pentru playoff se întâlnesc la malul Mării Negre, bănățenii fiind într-o serie de trei victorii, în vreme ce dobrogenii au trei meciuri câștigate în ultimele patru partide. Atât Timișoara, cât și Constanța au ajuns la 10 victorii în această stagiune a Ligii Naționale, „Gladiatorii din Tomis” având patru meciuri în plus față de alb-violeți.

Timișoara are două meciuri în ultima perioadă cu 90+ puncte marcate, iar apărarea a oscilat, primindu-se 71 respectiv 85 de puncte. Victoriile Constanței s-au terminat cu peste 80 de puncte înscrise, ultimul succes fiind împotriva unui adversar direct la playoff, CSM Petrolul Ploiești (86-71).

Turul l-au câștigat la limită bănățenii, 74-73, Strong evidențiindu-se cu o prestație individuală de excepție atunci (38 de puncte). În total au fost 74 de puncte din căciulă și de nouă ori s-a produs o schimbare la conducerea partidei.

Formația lui Dragan Petricevic îi dă pe Darrion Strong și Nikola Gajic, oameni cu medii importante la puncte, recuperări sau la procentajele de la distanță, iar de la Constața cel mai bine stă Zan Kosic, cu 4.8 assist-uri, a șasea medie din LNBM.

CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSO Voluntari (17.00, FRB TV)

Aflate în situații diferite, atât în privința formei, cât și în clasament, duelul de la Miercurea Ciuc se anunță cel mai dezechilibrat al zilei în LNBM. Ciucanii au suferit patru înfrângeri consecutive, iar Voluntariul are cinci victorii la rând.

De altfel, singurii pași greșiți făcuți de ilfoveni au venit în deplasare, unde au două eșecuri în acest sezon, la Sibiu și pe terenul Stelei. Miercurea Ciuc are 4 victorii acasă, pe lângă aceste rezultate bune acumulând 17 înfrângeri per total.

CSO Voluntari a jucat recent cu SCM U Craiova un meci restant, câștigat cu 88-82 după ce ecartul depășise 20 de puncte la un moment dat. În acea partidă, trio-ul Gotcher, Moldoveanu și Thompson a condus ofensiva deținătoarei Cupei României, aceștia contribuind pentru 56 de puncte.

Harghitenii sunt ultimii în campionat la media de puncte, assist-uri, recuperări, eficiență, capace și la recuperările ofensive, iar CSO Voluntari conduce liga la recuperări și recuperări ofensive. Contrast este și în privința posesiilor pierdute, unde Miercurea Ciuc are 17.1 în medie (cele mai multe), iar ilfovenii au 11.5 (cele mai puține).

CS Rapid București - CS Dinamo București (18.00, FRB TV)

Derby-ul capitalei pornește cu o favorită, prin prisma experienței (Dinamo), alb-roșii reușind să-și câștige ultimele două dispute. În această perioadă, Dinamo a trecut de CSA Steaua, în „Eternul Derby”, cu 88-78. Rapid a bătut-o, de asemenea, pe Steaua (92-89) și a produs surpriza campionatului după 76-74 în prelungiri cu Oradea, în rest având trei eșecuri în ultimele cinci etape.

Nou-promovata este penultima în clasament, cu 5-16 bilanț, situații fiind mai bună pentru Dinamo (8-11), care are nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta la playoff.

Gruparea din șoseaua Ștefan cel Mare s-a impus în tur cu 80-59, într-un meci în care raportul la punctele pe a doua șansă a fost 34-11 în favoarea lui Dinamo. Erik Copes a contribuit atunci cu un double-double pentru Rapid (17 puncte, 10 recuperări), iar de la învingători Andrei Mandache, Alexandru Coconea și Cecil Williams au fost în double figures în privința punctelor.

Se anunță un duel interesant sub panou, unde rivalele se bazează pe doi dintre cei mai buni recuperatori ai campionatului, Erik Copes (10.4 recuperări) și Keith Clanton (9.6 recuperări).

CSM Galați - CSM Târgu Jiu (18.00, FRB TV)

O serie de înfrângeri urmează să se întrerupă după acest meci, ambele formații fiind într-o perioadă modestă în privința rezultatelor. Gorjenii au 8 eșecuri la rând, iar gălățenii 4, înaintea etapei fiind vecine de clasament, cu 5-17 bilanț.

De la despărțirea de Jordanco Davitkov, CSM Târgu Jiu n-a reușit încă să câștige, în meciurile cu Claudiu Alionescu pe post de principal adunându-se două partide cu peste 70 de puncte marcate. CSM Galați a întâlnit în ultima perioadă trei formații care vor fi în mod sigur în playoff (Craiova, Oradea și Voluntari), iar ultima dată a cedat cu Dinamo la o diferență importantă (75-58).

Târgu Jiu iese în evidență mai ales la recuperări în fața Galațiului, în timp ce formația lui Florin Nini stă mai bine la procentajul liberelor transformate sau la media de intercepții. Javon Masters (15.2 puncte) și Porter Troupe (13.6 puncte) sunt principalii marcatori din cele două tabere, iar Marius Ciotlăuș și Titus Nicoară cei mai eficienți autohtoni.

*foto: Facebook Leii din Banat – SCM OHMA Timișoara, CSO Voluntari – Baschet, Rapid București Baschet Masculin, CSM Galați

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!