Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barry Stewart este noul jucător al lui CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
04.07.2019

Barry Stewart este noul jucător al lui CSU Sibiu

barry stewart transfer csu sibiu

CSU Sibiu a anunțat primul nou jucător străin pentru sezonul 2019/2020, în persoana americanului Barry Stewart. În vârstă de 31 de ani și cu o înălțime de 1m93, Stewart vine de la Petrolina AEK Larnaca, din prima ligă a Ciprului și are o experiență important în Europa, în primele ligi din Germania și Belgia.

Născut la 4 februarie 1988 la Shelbyville, Tennessee, Barry Stewart a jucat 4 ani în NCAA la Mississippi State, în perioada 2006-2010. El și-a început cariera profesionistă peste ocean, la formația germană TBB Trier, pentru ca apoi să joace la LTi Giessen. S-a întors după aceea la TBB Trier. În 2013-2014 a avut prima experiență la Antwerp Giants, unde a jucatși în EuroChallenger. A urmat apoi o experiență de două sezoane la Limburg United.

În sezonul 2016/2017 a avut parte de cel mai bun sezon din punct de vedere statistic la Walter Tigers Tuebingen, din Bundesliga, când a adunat medii de 13,3 puncte, 3,2 pase decisive și 2,4 recuperări. După încă un sezon la Tuebingen, Stewart a mers la formația cipriotă Petrolina AEK Larnaca, unde în sezonul precedent a strâns medii de 41,7% de la 3 puncte.

Barry Stewart se alătură astfel unui nucleu din care fac parte Chris Cooper, Randal Falker Isaiah Philmore, Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia. De asemenea, CSU Sibiu a confirmat transferul lui Rolland Torok, dar și despărțirile de Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser și Alex Varga. Urmează să vedem ce anunțuri va mai face vicecampioana României în perioada care urmează.

*foto: gea.de

26 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Buuun
    La Tubingen un an coleg cu Zey și apoi jumătate de an cu Richard, cu cifre similare cu ale acestuia din urmă... Să-l vedem pe teren.

    cu 4 ani în urmă (04.07.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    In Cipru nu prea a avut cifre foarte bune,hai spui că a tras in Europa dar nici acolo nu a avut cifre foarte bune ca puncte.Acuma poate fi un transfer reusit,personal nu îl văd da poate mă înșel cine știe.

    cu 4 ani în urmă (04.07.2019) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Sibiu
    Vazand cifrele pare un jucator sub Hardy,Pratt sau Tamulis.. insa nu se stie niciodata ce "minuni" poate face !

    cu 4 ani în urmă (04.07.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Cifre
    Dacă vă uitați la ultimul sezon așa pare. Și eu am anumite rezerve și de-aia m-am uitat la 2 meciuri întregi din EuropeCup din Cipru. Din ce am văzut a jucat aproape exclusiv poziția 3, cu alți 2 guarzi iubitori de minge. Ofensiv a fost foarte discret, dar defensiv foarte bine. Să vedem, se poate să fi avut un sezon mai modest, deoarece, mă repet, la Tubingen în sezonul în care a fost coleg cu Richard a avut cifre aproape identice. Hai să așteptăm să îl vedem pe teren.

    cu 4 ani în urmă (04.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      cifrele..
      nu intotdeauna arata realitatea. depind de pozitia in care joaca, de rolul care-l are. la Sibiu sigur va avea un rol mult mai important decat a avut in ultimul an, cel putin. desigur trebuie sa-l vedem si apoi sa ne dam cu parerea. cred ca poate fi un real castig pt voi, are experienta, este un shooter prin definiție si cred ca asta asteptati de la el ..

      cu 4 ani în urmă (04.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      am citit ca...
      a marcat peste 300 coșuri de trei puncte în primul eșalon al Germaniei, unul dintre cele mai puternice campionate naționale din Europa, ceea ce cred ca spune multe!!!!!!!!!!!!!

      cu 4 ani în urmă (04.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      in ultimul sezon, nu cel mai reusit ..
      a avut 48 reușite de trei puncte cu un procentaj de 42% la acest procedeu.

      cu 4 ani în urmă (04.07.2019)
    • BC CSU Sibiu 45tef:

      gyke
      unde ai vazut meciurile?

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      YouTube
      https://youtu.be/TUxaDJ5lrAA
      De exemplu, cu Donar Groningen

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu 45tef:

      @gyke
      multumesc

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oricum
      Ce am inteles eu este ca are un IQ baschetbalistic ridicat si joaca ce i se cere. In Cipru a fost un role player, dar la noi va avea sarcini mai importante. Mai ales ca noul PG (proaspat semnat) este specializat in punerea in valoare a coechipierilor...

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      PG
      detalii? :)

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @alexander
      Hai sa asteptam anuntul oficial, nu cred ca va mai dura mult...

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Sibiu
      Daca este un PG valoros si mai aducem si un roman experimentat (kevin ca tot e liber)eu zic ca am avea un lot foarte bun.Daca reusim sa il readucem si pe Justas avem sanse foarte mari la campionat si putem face meciuri bune si in cupele europene.

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ionutz_morar
      Oare ti-a scapat ca am semnat cu Torok pe doi ani?
      Pe Justas cine nu l-ar vrea inapoi?? dar atata timp cat nu a acceptat propunerea si de la termenul de 20 iunie au trecut deja mai mult de 2 saptamani, eu cred ca sansele sa-l vedem si la anul la noi sunt foarte mici.

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Gyke
      Nu mi-a scapat,dar parerea mea e ca e mult mai ok sa mai ai un roman in plus.Momentan noi stam in 3 jucatori romani,iar in meciurile din campionat o banca mai lunga la romani te poate ajuta foarte mult.Deci daca l-ai lua si pe Kevin care e un jucator util cred ca ar fi o idee foarte buna.

      cu 4 ani în urmă (06.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ionutz_morar
      Nu il vad de loc pe Calota in echipa asta: PG ul titular e Tohatan, iar acum ai adus un conducator de joc clasic strain, de a carui inteligenta si experienta ai mare nevoie. Kevin e un jucator indragostit de minge si nu e nici un aruncator, sa zici ca il joci SG. Pur si simplu nu are loc...
      Iar de bani sau alte aspecte nici nu am adus vorba.

      cu 4 ani în urmă (08.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Puncte
    Si Laser cand a venit la noi avea cifre foarte slabe si a fost cel mai bun marcator.Se poate sa fi acvt un sezon mai slab.Acum sa-l vedem la treaba.

    cu 4 ani în urmă (05.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @gyke
    Când zici ca la Sibiu va avea sarcini mai importante ma gândesc ca te referi la faptul ca va trage mai mult. E clar ca omul e un bun aruncător, dar și Tamulis era. Va conta mult, ca la orice jucător nou, capacitatea de a se adapta la noile sarcini. Are experienta bogata la nivel bun, dar rămâne de văzut ce mai aduceți lângă el, doar nu vreți să-l terorizați pe ofensiva ca pe Tamulis :)

    cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @trancer
      Eu cred ca echipa va arata cu totul altfel sezonul asta, datorita schimbarilor la oamenii mici. La sut, vom avea mai multe guri (deja e Rolly in plus), iar jocul pe pivoti se va schimba radical cu un PG de meserie (si meserias as zice eu).
      La pozitia 3 habar nu am ce discutii sunt, dar as putea sa bag mana in foc ca va fi tot un jucator cu sut de afara (probabil mai inalt/atletic decat Stewart).
      Anul asta ne-am miscat super rapid; am prelungit tot ce a fost posibil sa prelungim, iar apoi Horatiu si Ionut au gasit solutii bune si la romani, si la strainii mici. Doar cand ma gandesc ca mai avem aproape o eternitate pana in octombrie, ma cam supar... :)
      Nu prea inteleg in schimb ce e cu linistea asta asurzitoare de sub Feleac...

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E clar ca Sibiul se anunta o echipa cu sanse reale la titlu anul acesta. Dupa lotul pe care si-l formeaza se pare ca avem in prezent cel putin 3 echipe cu bugete foarte bune, comparabile : Cluj, Oradea si Sibiu.

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sub feleac fie o sa se anunte multi jucatori deodata fie e vorba de agitatie/dezordine/lipsa de organizare dpdv al managementului.
      Oricum, anul asta nu as zice ca U s-a miscat greu ci mai degraba Sibiul si Oradea s-au miscat mult mai rapid fata de anul trecut. Pe de alta parte, inafara Sibiului nici o alta echipa nu a transferat jucatori straini noi ci mai degraba a prelungit contractele existente, iar la capitolul acesta U nu prea are ce anunta avand in vedere ca (cel putin asa cred eu) nu o sa prelungeasca nici un alt contract.

      Faptul ca nu anunta plecarile sau ca scrii 2 linii despre Dykes dupa ce omul te-a tinut pe linia de plutire un sezon intreg asta e alt subiect. La fel si cu despartirea de Moldoveanu.

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      e totusi devreme..
      pentru majoritatea echipelor, pana in octombrie cand sunt programate primele meciuri in LNBM.
      Oradea si Sibiul care si-au anuntat participarea in cupele meuropene si au continuitate pe banca tehnica s-au miscat mai repede dar deocamdata in afara de prelungire contracte si romani noi, la staini doar Sibiul a anuntat un prim nou venit.anul trecut, luna august a fost cea mai bogata in informatii despre transferuri, situatie care cred ca se va repeta si anul acesta. normal doar Oradea, Sibiul si Clujul cred ca se vor reuni in a doua jumatate a lunii august. astept si eu cu interes miscarile UBT sa vedem in ce directie se constituie lotul, pentru ce opteaza, jucatori valorosi, tineri dornici de afirmare, sarbi, americani, etc...

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @gyke
    Ok, deci dacă ceea ce susții se va întâmpla la Sibiu, atunci într-adevăr exista premisele formarii unei echipe cu pretenții acolo. Însă acest lucru va trebui urmărit și dovedit in teren. Cat despre liniștea asurzitoare de sub Feleac, as zice ca ar putea fi liniștea dinaintea furtunii și curând vor veni traznetele :)

    cu 4 ani în urmă (05.07.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Bravo!
    Sibiul se misca frumos,articulat,se pare ca exista armonie la nivelul managementului si se lucreaza in echipa,nu exista niciun guru pe acolo.
    Cat despre Cluj,daca tot e sa facem profetii,intuiesc lucrurile astfel:nu vor face o echipa spectaculoasa,dar va fi una cu o medie de puncte primite pe meci in jurul a 60,iar de aici ii las pe altii sa comenteze.

    cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Cluj
      In primul rand trebuie sa mai anunte un roman cel putin. In al doilea rand asa cum stim vor exista 2 jucatori foarte buni asa cum au fost in ultimii 3 ani. Mai departe lucrurile par a fi enigmatice. Americani, sarbi, letoni, timpul ne va arata realele pretentii ale clujului. Inceputul a sunat bine, antrenor de top, realmente nu cred ca ar fi venit sa se faca de ras!!!

      cu 4 ani în urmă (05.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!