Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Athletic Constanța obține a doua victorie în Liga Națională

BC Athletic Constanța obține a doua victorie în Liga Națională

Rapid București și Athletic Constanța au deschis etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. A treia întâlnire directă a sezonului a fost adjudecată de trupa antrenată de Alexandru Olteanu cu scorul de 85 la 80.

Formația de start a gazdelor a cuprins următorii jucători: Luca Vasile, Jadon Cohee, Michael Hope, Jordan Swopshire și Erik Copes. În schimb, oaspeții au început cu un prim cinci alcătuit din: Ștefan Gribnic, Ștefan Mâinea, Zan Kosic, Vlad Corpodean și Jakob Lowrance.

După două minute echilibrate în debutul partidei, constănțenii au preluat inițiativa și au condus ostilitățile. Max Darling și-a început aventura din campionatul românesc cu o aruncare de la distanță, iar Kosic a dus-o pe Athletic la 9-2. Nouăzeci de secunde mai târziu, Jagan Mosely, nou-venitul giuleștenilor și-a făcut și el simțită prezența pe tabelă, prin două libere. A urmat o perioadă în care Rapid a jucat mai bine și s-a apropiat la trei puncte, însă finalul le-a aparținut dobrogenilor care, la prima pauză, conduceau cu 24 la 15.

Încă de la prima fază a actului secund, feroviarii au demonstrat că sunt pregătiți să recupereze diferența. Aceștia au obținut două recuperări ofensive, iar Copes a transformat două aruncări libere. Devante Wallace a replicat din afara semicercului dar, la celălalt panou, Hope a fost faultat pe aruncare de 3 și a restabilit diferența de șapte puncte. Următoarele minute au fost controlate de către elevii lui Olteanu, care s-au distanțat la 13 puncte (28-41), cu 240 de secunde rămase din sfert. Relaxarea s-a așternut în tabăra oaspeților, iar gazdele s-au folosit de acest aspect și au realizat un parțial de 15-3 care a făcut ca, la pauză, tabela să arate în felul următor: 43-44.

Cu toate că s-au apropiat la un singur punct de adversari, baschetbaliștii lui Marius Bulancea nu au reușit să intre în avantaj în debutul penultimei secvențe, iar Athletic Constanța și-a format un nou avantaj de șase puncte, 48-54, după tripla lui Wallace. Au urmat, însă, opt puncte marcate rapid de Aktas, Copes și Swopshire și Rapid conducea cu 56 la 54. După câteva faze echilibrate, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 60-58 pentru „marinari” și se anunța un act decisiv extrem de disputat.

În ultimele zece minute, Darling a continuat să demonstreze că este un transfer reușit și a condus ofensiva constănțenilor. Gazdele au rezistat până la jumătatea sfertului, dar a urmat un run de 8-0 al oaspeților. Timeout-ul solicitat nu a avut efectul dorit, iar Athletic Constanța a continuat să se afle în controlul jocului obținând, în cele din urmă, victoria cu scorul de 85 la 80.

Învingătoarea a avut patru jucători în double-digits: Devante Wallace (23 de puncte), Max Darling (20 de puncte, 7 recuperări), Zan Kosic (15 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări) și Jakob Lowrance (14 puncte, 9 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Michael Hope (24 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Jadon Cohee (16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Jordan Swopshire (14 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestui succes, Athletic Constanța ajunge la un bilanț de 2-0. În schimb, Rapid București are o victorie și două înfrângeri.

În următoarea etapă, elevii lui Olteanu primesc vizita lui CSM Miercurea Ciuc, în timp ce jucătorii lui Bulancea se deplasează pe terenul Stelei.

*foto: Facebook – Baschet Club Athletic Constanța

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!