Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștiga în premieră Cupa României pe 18 aprilie 2019 la Cluj-Napoca

BC CSU Sibiu câștiga în premieră Cupa României pe 18 aprilie 2019 la Cluj-Napoca

Final Four-ul Cupei României ediția 2019 a fost găzduit de Cluj-Napoca iar la start s-au aliniat U BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București. Turneul final s-a desfășurat între 17 și 18 aprilie în BT Arena iar la final s-a consemnat o premieră, BC CSU Sibiu a cucerit trofeul Cupei României.

Echipa de pe Cibin a avut un duel în semifinale cu Dinamo Știința București. Chiar dacă plecau cu prima șnasă, sibienii nu au avut deloc o viață ușoară cu bucureștenii. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au impus cu scorul de 82-78. Cu un avantaj maxim de 15 puncte, înregistrat chiar înainte de pauză, BC CSU Sibiu a avut ceva emoții în ultimul sfert când Dinamo a revenit și chiar a preluat conducerea. Willie Kemp i-a ținut în meci pe dinamoviști cu 6 puncte marcate la rând în ultimul minut de joc și diferența era doar două puncte. Tamulis a transformat cu siguranță două libere iar același Kemp nu a putut prelungi suspansul și BC CSU Sibiu era în final. De notat este faptul că Dan Fleșeriu a ales să-l odihnească pe Kevin Hardy în acea semifinală, o decizie extrem de inspirată, după cum s-a dovedit în finală. Sibienii au avut cinci jucători în double-digits iar Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator cu 24 de puncte.

Finala a avut loc între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea, două echipe care încercau să cucerească în premieră Cupa României. Trupa lui Dan Fleșeriu a început bine meciul decisiv și a câștigat primul act cu 26-21. Replica orădenilor a venit imediat și în sfertul secund au trecut în avantaj, 37-32, acesta fiind cel mai mare avantaj pentru bihoreni. Până la pauză BC CSU Sibiu a revenit la conducere dar diferența era de o singură posesie după 20 de minute de joc, 47-45. Repriza secundă a fost echilibrată dar cu CSM CSU Oradea mereu în urma adversarilor cu o posesie sau două. Meciul a fost tranșat cu două coșuri de la distanță venit de la doi jucători care nu excelează la acest capitol. Primul care a lovit a fost Kevin Hardy, care a dus scorul la 83-77. Marc Carter a încercat să răspundă cu același procedeu dar nu a reușit. La celălat panou, Chris Cooper a transformat o aruncare de 3 puncte cu 90 de secunde rămase de joc și diferența a crescut la 9 lungimi. Orădenii nu au mai găsit coșul din acțiune iar BC CSU Sibiu punea mână pe Cupa României, după o finală câștigată cu scorul de 88-78 în fața lui CSM CSU Oradea.

Kevin Hardy a fost MVP-ul acestei finale cu 17 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 2 intercepții. Fundașul american a marcat 5/9 (56%) de la 2 puncte, 1/1 (100%) de la 3 puncte și 6/10 (60%) de la linia de libere și a acumulat un indice al eficienței de 21 de unități.

Monyea Pratt a flirtat cu un triple-double în această finală, acumulând 13 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive. Cel mai bun marcator pentru sibieni a fost Justas Tamulis cu 20 de puncte marcate. Au mai înscris: Mirel Dragoste – 11 puncte, Chris Cooper – 11 puncte, Lucas Tohătan – 9 puncte, Isaiah Philmore – 4 puncte și Randal Falker – 3 puncte. Pentru BC CSU Sibiu a mai evoluat Aurelian Gavriloaia iar în lot s-au mai aflat Wilhelm Brosser, Alexandru Varga și Dragoș Gheorghe.

Așadar, BC CSU Sibiu câștiga în premieră Cupa României. A fost primul trofeu pentru baschetul de seniori de pe Cibin după 20 de ani. În 1999 titlul național era câștigat de echipa din Sibiu, al doilea după cel din 1995.

foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!