Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu caută prima victorie în FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu caută prima victorie în FIBA Europe Cup

Seara de miercuri, 20 noiembrie, este una foarte aglomerată pentru baschetul românesc, deoarece trei echipe reprezintă țara pe plan european. În etapa a 5-a a FIBA Europe Cup, BC CSU Sibiu o întâlnește pe Fribourg Olympic, formație din campionatul elvețian.

Până în acest moment, trupa de pe malul Cibinului nu a obținut nicio victorie în competiția europeană. Sibienii au luptat în fiecare joc și au fost foarte aproape de a se impune, însă finalurile confruntărilor nu au avut desfășurarea dorită.

De asemenea, BC CSU Sibiu a început mai slab decât în alți ani și campionatul intern. Totuși, în ultima etapă, elevii lui Dan Fleșeriu și-au arătat forța, învingând-o pe BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 77-59. Prin urmare, galben-albaștrii ocupă locul al 4-lea în clasament, cu trei victorii și trei înfrângeri.

Unul dintre factorii principali ai situației grele din tabăra vicecampionilor este reprezentat de multitudinea accidentărilor. Barry Stewart și Aurelian Gavriloaia nu a mai jucat de etape bune, în timp ce alți baschetbaliști precum Jared Jordan s-au confruntat și ei cu probleme medicale.

De partea cealaltă, Fribourg Olympic are un parcurs perfect în campionatul Elveției. Echipa pregătită de Petar Aleksic a câștigat toate cele opt meciuri de până acum și ocupă prima poziție a clasamentului. În schimb, în FIBA Europe Cup, elvețienii au câștigat o singură dată, chiar împotriva lui BC CSU Sibiu, scor 74-82.

În acea întâlnire, s-au remarcat Xavier Pollard (22 de puncte, 7 pase decisive, 4 intercepții, o recuperare), Brandon Garrett (16 puncte, 4 recuperări, o intercepție) și Babacar Toure (15 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție).

Din lotul gazdelor, cei mai buni jucători au fost americanii Jordan Chatman (22 de puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă) și Isaiah Philmore (20 de puncte, 7 recuperări, 2 intercepție, o pasă decisivă).

De altfel, Philmore a fost desemnat baschetbalistul etapei a patra de către suporteri, după ce în disputa cu CSM CSU Oradea a avut 20 de puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, 3 capace și 2 recuperări.

Meciul dintre Fribourg Olympic și BC CSU Sibiu are loc miercuri, 20 noiembrie, de la ora 21:00, și va putea fi urmărit pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!