Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu debutează în Top 6 pe teren propriu contra Stelei

BC CSU Sibiu debutează în Top 6 pe teren propriu contra Stelei

BC CSU Sibiu joacă primul meci din Top 6 pe teren propriu cu CSA Steaua București. Partida este programată luni, 27 ianuarie, cu începere de la ora 18:00 la Sala Transilvania din Sibiu și va fi transmisă în direct la Digi Sport 2.

Jocul de la Sibiu va fi oficiat de o brigadă formată din Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Laszlo Bukurești.

Cele două combatante se vor întâlni pentru a 3-a oară în acest sezon. De fiecare dată până acum câștig de cauză a avut echipa din Sibiu. „Galben-albaștri” s-au impus cu dificultate în ambele jocuri desfășurate în acest sezon în fața militarilor, 84-80 pe teren propriu și 74-72 în deplasare. BC CSU Sibiu traversează o formă mai bună în ultima perioadă și are 7 victorii în ultimele 10 partide jucate, în timp ce Steaua are 5-5 în acest interval de jocuri.

Diferența se poate face sub panou

BC CSU Sibiu deține un arsenal mai puternic în lupta la interior. Chris Cooper, Randal Falker și Isaiah Philmore alcătuiesc încă din sezonul trecut un front court de temut. Steaua se poate lăuda la acest capitol doar cu Keith Clanton, cel care are medii impresionante în acest sezon 11.1 puncte, 12.8 recuperări și 3.0 recuperăi pentru 22 la eficiență. Echipa din Sibiu adună în medie 40 de recuperări pe meci, cu 6 mai multe decât adversara de luni. Rămâne de văzut și ce aport va avea Radosav Spasojevic în această luptă, titularul poziției 4 la Steaua. Muntenegreanul a avut prestații oscilante în ultimele etape dar împotriva Sibiului are o medie de 18 puncte pe meci în acest sezon.

Steaua stă mai bine în acest sezon la procentajele aruncărilor decât adversarii de la Sibiu. Militarii au 75.4% de la linia de libere față de 70.7% cât înregistrează sibienii iar la aruncările de 2 puncte aceștia au 53.5% față de 46.6% cât au adversarii de luni. Lucrurile sunt sensibil egale la procentajul aruncărilor de 3 puncte, cu puțin peste 34% de fiecare parte.

Luni se întâlnesc două echipe care au avut probleme sau au în continuare probleme de efectiv. La Sibiu au absentat rând pe rând, Aurelian Gavriloaia, Barry Stewart, Isaiah Philmore sau Jared Jordan, dar de data aceasta Dan Fleșeriu are disponibil întreg lotul de jucători. Cătălin Burlacu nu se poate bucura de acealși lucru. Steaua s-a despărțit de Ronnie Harrell Jr. și încă nu a anunțat înregimentarea unui înlocuitor. De asemenea, Andrei Mandache este în continuare accidentat iar Keith Clanton a lipsit la ultimul meci de campionat dar cel mai mai probabil va fi apt pentru meciul de la Sibiu.

Așadar, mă aștept la o partidă echilibrată, așa cum au fost majoritatea jocurile în care BC CSU Sibiu a emis pretenții la victorie. „Galben-albaștrii” au avantajul terenului și un suport important din partea fanilor iar de aceea îi văd favoriți în partida cu Steaua. Un alt atu al sibienilor este acela că au valid întreg lotul de jucători.

foto: BC CSU Sibiu

9 comentarii la aceasta stire:
  • ioana m :

    Castiga Sibiul
    Castiga Sibiul .Cred ca sunt putin mai buni decat Steaua in acest moment.Doar putin.

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • FCC ICIM 2 Arad andreas :

    pt concurs
    Consider ca va castiga Sibiul!!

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Novak Csaba :

    Concurs
    Bate Sibiu la cota 1.33, are tot lotul valid, în timp ce la Steaua încă nu a revenit Mandache şi a plecat Ronnie Harrell. De încercat victorie sibiu la 7p diferenta la cota 1.87

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • Cosovic :

    Sibiu - concurs
    Castiga Sibiul. Steua isi rearanjeaza lotul, in plus pe teren propriu sibienii au un jucator in plus: piblicul. Doar Oradea si Cluj pot invinge in Sibiu, in condititii normale.

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    Concurs
    Va castiga Sibiu de data asta la mai mult de 2 posesii datorita rotatiei mai lungi de jucatori de care dispune. Celor de la Steaua o sa le fie greu sa tina pasul daca Vragovic,Jovanovic sau Klanton nu au o zi buna la aruncari.

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu CountJustice :

    Victorie Sibiu
    Bate Sibiul azi. Echipa e cat de cat pe un trend ascendent si sunt de parere ca o sa se continue forma buna. Ii avem pe toti cei trei proaspat tatici inapoi si cu capul la joc, sper :D

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Sibiul
    Bate la diferenta de minim 10 (inclusiv 10).:)

    cu 4 ani în urmă (27.01.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      cu sanse mari
      sa bata si pe U dar nu la o diferenta mai mare de 5 puncte, etapa viitoare:)

      cu 4 ani în urmă (27.01.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea georgepelak :

    Concurs
    Câștigă Sibiu. Consider că va fi un meci strâns, iar fanii îi vor împinge spre victorie pe sibieni.

    cu 4 ani în urmă (28.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!