Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu este în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2019

BC CSU Sibiu este în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după o victorie clară în meciul 4 al semfinalei cu SCM U Craiova, scor 74-58. Trupa lui Dan Fleșeriu a făcut diferența în sfertul patru când nu au primit coș din acțiune în primele 7 minute.

Lucas Tohătan a deschis partida cu un coș de 3 puncte. Igor Mijajlovic a răspuns cu o reușită asemănătoare pentru olteni. Au urmat două coșuri din apropiere pentru sibieni semnate de Cooper și Hardy. Casale a marcat din nou de la distanță pentru gazde dar sibienii au replicat cu 4 puncte consecutive și ducea scorul la 13-6, forțându-l pe Aco Todorov să solicite timp de odihnă. După reluare jocului, Porter Troupe marca un nou coș de 3 puncte pentru Craiova. Time-out-ul le-a prins bine craiovenilor care a u reușit un parțial de 8-0 prin care treceau în față. A urmat rândul lui Dan Fleșeriu să oprească jocul. Final de sfert a fost echilibrat iar BC CSU Sibiu își asigura un avantaj de o posesie la ultima fază, scor 20-17. Actul secund a început cu destul de multe inexactități de ambele părți. Sibienii au fost primii care și-au revenit și s-au desprins 28-19, după al doilea coș de la 3 puncte al lui Lucas Tohătan. Oltenii au venit din nou aproape  grație coșurilor de la distanță. Repriza s-a încheiat cu o diferență tot de o posesie pentru Sibiu, 33-31. SCM U Craiova a marcat în prima parte 7 coșuri de 3 puncte și dor 5 de 2 puncte. Sibienii au suferit puțin la aruncările de la distanță, unde au încheiat cu 2 din 11, în timp ce de la 2 puncte au reușit 12 din 23.

BC CSU Sibiu a început mai bine și repriza secundă și s-au dus din nou la 7 puncte avantaj, 43-36. Porter Troupe i-a ținut pe olteni în joc, fiind singurul marcator al gazdelor în primele minute din repriza secundă. Oltenii și-au mai revenit după jumătatea sfertului trei când strângeau diferența la o singură posesie, 46-43 pentru Sibiu. Troupe și-a continuat recitalul ofensiv și a restabilit egaliatatea la 48, cum altfel decât cu un coș de la 3 puncte. După un time-out, Isaiah Philmore marca și el de la distanță. Craiova rămânea până la finalul sfertului doar cu numărul de puncte stabilit de Troupe și BC CSU Sibiu avea din 7 lungimi avans, 55-48, înaintea ultimelor 10 mnute de joc. Sibienii au deschis din nou mai bine iar Tamulis și Philmore ofereau oaspeților pentru prima dată un avantaj format din două cifre, 59-48. Craiova nu a găsit drumul spre coș din acțiune în primele 4 minute din actul decisiv. Trupa lui Dan Fleșeriu a profitat de avantajul creat în defensivă și s-a dus la 16 puncte, 66-50. Parțialul oaspeților a continuat și s-a ajuns la o diferență de 20 de puncte. Diferența a fost iremontabilă și BC CSU Sibiu merge în după o victorie cu scorul de 74-58 în meciul 4 al semfinalei cu SCM U Craiova.

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al echipei învingătoare cu 14 puncte plus 3 recuperări și 2 pase decisive. Chris Cooper a adăugat 13 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Kevin Hardy și Monyea Pratt au încheiat în double-double, primul cu 12 puncte și 10 recuperări iar cel de al 2-lea cu 10 puncte și 10 recuperări.

Porter Troupe a fost principalul artizan al gazdelor cu 22 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Goran Gajovic a reușit 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.  

foto: BC CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Felicitari !!!
    Pana la capat !

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Felicitari !!!
    Jucatori & Staf & Manageri & Fani

    Toti o adevarata ECHIPA !!!

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Fericiree
    Bravo CSU Sibiu ! Suntem mandrii de voi, meritati din plin.

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    Enjoy! 😀

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mulțam
      Baftă și vouă mâine!

      cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Yes
    Well deserved & well done. Am arătat ce trebuia să arătăm încă din meciul 3, dar poate că așa e mai bine și pauzele lungi nu ne priesc. Determinarea și agresivitatea pozitivă ne-au adus victoria netă de azi, chiar și fără procentaje prea bune la aruncări. Puțină odihnă / refacere și apoi să vină finala.

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Game over!
    Felicitari invingatorilor,au indeplinit o formalitate in fata unei echipe care era evident ca ramasese fara benzina!
    Fara sens lamentarile lui Dan cu cei trei presupusi indisponibili,schemele astea nu se mai fac nici la gradinita,s-a vazut limpede un lot perfect valid si cu potenta fizica intacta.
    De mult timp nu am mai vazut jucatori atat atat de prosti precum ursul Belciug Koreniuk,bufonul regelui Holland si Rosinanta Fraseniuc,la care daca il adaugi pe cap de creta ala doctor in scheme ai reteta spectacolului garantata!
    Stau si ma gandesc oare cum am fi aratat in locul astora cu Ouzy Barro si un PG onorabil,lucruri deloc imposibile atata vreme cat pe Ouzy de exemplu si l-au permis cei de la Dinamo.Dar cata vreme la mansa e apasul Mana Iute Buzunare Adanci,nici ca o sa se intample asa ceva...
    Asteptam cu interes o finala Sibiu-Oradea!
    P.S.Respect grandpa Porter!

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!