Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu pierde în Turcia ultimul său meci în această ediție a FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu pierde în Turcia ultimul său meci în această ediție a FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu și-a încheiat cu o înfrângere participarea în această ediție a FIBA Europe Cup. Meciul de pe terenul lui Bahcesehir College s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 80-71, pe sferturi: 24-24, 24-15, 12-14, 20-18. Începutul partidei a fost echilibrat, cu cele două echipe alternând la conducere, iar BC CSU Sibiu a condus cu un maxim de 6 puncte, având superioritate la recuperare. Oaspeții au făcut câteva greșeli pe finalul primului sfert și le-au permis turcilor să egaleze. Aceștia s-au distanțat la 11 puncte în sfertul trei, dar sibienii s-au apropiat la trei. Pe final turcii au fost mai preciși și încheie grupa pe primul loc.

Bahcesehir College a început partida cu Mangok Mathiang, Altan Erol, Dwight Hardy, Cameron Clark și London Perrantes. BC CSU Sibiu i-a avut în formula de start pe Randal Falker, Lucas Tohătan, Rolland Torok, Jordan Chatman și Isaiah Philmore. Formația turcă era deja calificată în faza următoare și lupta pentru primul loc în grupă, în timp ce pentru deținătoarea Cupei României era ultima partidă în această ediție a FIBA Europe Cup.

Falker a deschis scorul și Clark a egalat la 2. Hardy și Torok au reușit primele triple ale partidei, prin care au făcut 5-7. Gazdele au preluat conducerea pentru prima dată la jumătatea sfertului, după ce Hardy a scuturat plasa de afară și Clark a dus scorul la 11-9. Paliciuc a răspuns cu o triplă, iar sibienii s-au distanțat la +6  la intrarea în ultimul minut al sfertului, dar nu au mai înscris până la finalul acestuia. Gazdele au profitat, au înscris pe contră și la prima pauză a fost egalitate, 24-24. Elevii lui Dan Fleșeriu au stat mult mai bine la recuperare în acest sfert, cu 11 mingi prinse la panou față de 4.

Gazdele s-au dus la 30-24 în debutul sfertului secund, în care BC CSU Sibiu a avut nevoie de mai mult de trei minute și jumătate pentru primul coș, reușit de Cooper. Turcii s-au distanțat la +7, dar triplele lui Chatman și Philmore i-au ținut pe galben-albaștri în joc și Cooper strângea diferența la o lungime, 35-34 în minutul 16. Au urmat peste două minute și jumătate fără coș pentru oaspeți, iar Bahcesehir s-a distanțat din nou la 7 puncte. Torok a mai scuturat o dată plasa de la distanță, dar turcii au intrat la vestiare cu un avans de 9 puncte, 48-39.

Repriza a doua a început cu multe ratări, sibienii apărându-se în zonă. Aceștia au avut peste două minute fără coș, cu greșeli, inclusiv o abatere de teren, dar și un turnover după care Erol a marcat primele două puncte ale sfertului. Chatman a înscris primul pentru oaspeți în repriza a doua, iar Philmore a scuturat plasa de afară pentru 50-44. Și gazdele au avut peste două minute fără coș, oprite de liberele lui Golden. Galben-albaștrii au început să aibă probleme cu faulturile, intrând în penalizare înainte de jumătatea acestei perioade de joc. Diferența s-a menținut la 4-6 puncte în următoarele minute. Sibienii s-au apropiat la trei lungimi, profitând că și gazdele au intrat în penalizare, dar au avut probleme în defensivă și turcii s-au distanțat la 60-53 la ultima pauză.

Golden și Jordan au marcat primii în sfertul patru, de la linia de fault. Bahcesehir s-a distanțat la 10 puncte, dar vicecampioana României și-a revenit în apărare și a reușit câteva intercepții cu care s-a apropiat la cinci puncte. Golden a oprit cele două minute fără coș ale gazdelor, iar Cooper a scuturat plasa de la distanță și și-a apropiat echipa la patru puncte, 70-66. Golden și Clark, cu un alley-oop pe contraatac au dus din nou gazdele la +8 și a urmat timeoutul sibian.

Philmore a înscris din apropierea inelului și a oprit seria de ratări, atât de afară, cât și din apropierea panoului. Jordan a scuturat plasa de la distanță după o nouă recuperare ofensivă și strângea diferența la trei puncte la intrarea în penultimul minut, 74-71și era rândul gazdelor la timeout. Sibienii și-au pierdut precizia la aruncări spre final, iar Perrantas, Mathiang și Johnson au dus scorul la 80-71. Acesta avea să fie rezultatul final după ce în ultimele secunde nu s-a mai atacat.

Gazdele au făcut diferența cu 29 de reușite din semicerc față de 16 și 16 libere transformate față de 12. Sibieni au fost mai buni de la distanță, cu 9 triple reușite față de 2, dar și la recuperări, cu 47-38. Oaspeții au marcat 21 de puncte după recuperări ofensive, față de 2.

Isaiah Phlmore a fost din nou cel mai bun marcator al sibienilor, cu 21 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Cooper 16 puncte (9 recuperări), Torok 9 puncte (6 recuperări), Jordan 8 puncte (6 assist-uri), Chatman 8 puncte, Paliciuc 5 puncte și Falker 4 puncte (10 recuperări, singurul ieșit cu 5 faulturi). Trae Golden a fost cel mai bun de la gazde cu 20 de puncte, urmat de Clark și Johnson cu 15 și 12 puncte.

Formația turcă încheie pe primul loc în grupa D, cu 11 puncte după 5 victorii și o înfrângere, luând fața campioanei României, CSM CSU Oradea, pentru prima poziție în grupă. Bihorenii, calificați de pe locul secund, joacă în această seară, de la 19:00, ultimul meci din prima fază, acasă cu Fribourg Olympic.

Dacă Fribourg nu câștigă la Oradea, sibienii vor încheia pe trei în grupă, cu 7 puncte, după o victorie și 5 înfrângeri. Pentru BC CSU Sibiu urmează meciul din etapa a 8-a a grupei valorice A din Liga Națională. Elevii lui Dan Fleșeriu primesc vizita celor de la SCM U Craiova miercuri, 4 decembrie, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!