Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu, prima finalistă la Cupa Timișoara

BC CSU Sibiu, prima finalistă la Cupa Timișoara

BC CSU Sibiu a câștigat prima semifinală de la Cupa Timișoara cu CSA Steaua București, scor 87-74, pe sferturi: 23-18, 19-21, 20-16, 25-19. După un început mai bun al bucureștenilor, sibienii au preluat conducerea și au fost în față o mare parte din meci, cu un avans maxim de 16 puncte. „Vulturii” au făcut diferența cu reușitele de la distanță, 15 față de 3.

BC CSU Sibiu a început partida cu Tohătan, Cooper, Stewart, Chatman și Philmore. CSA Steaua București i-a trimis în formula de start pe Mandache, Vîrnă, Spasojevic, Jovanovic și Clanton.

Steaua a înscris primele patru puncte ale partidei, iar sibienii au preluat prima dată conducerea la 5-4. Bucureștenii s-au distanțat la 7 lungimi, 7-14. A fost rândul galben-albaștrilor să aibă momente mai bune și au reușit un run de 16 puncte. Scorul primei pauze a fost 23-18. În sfertul secund CSU Sibiu s-a menținut la conducere, dar Steaua s-a apropiat și a egalat la 37. Tot „vulturii” au intrat la conducere la pauza mare, 42-39.

Revenirea de la vestiare a adus o nouă desprindere a elevilor lui Dan Fleșeriu, care s-au dus la +8. A fost și un moment tensionat după un antisportiv fluierat la Torok, urmat de niște reproșuri ale antrenorului bucureștenilor, Cătălin Burlacu. Steaua s-a apropiat la un punct, dar din nou finalul sfertului le-a revenit sibienilor și la ultima pauză tabela arăta 62-55. Diferența a continuat să crească până la un maxim de 16 puncte (84-68). Scorul final a fost 87-74 și BC CSU Sibiu este prima echipă calificată în finala Cupei Timișoara din acest an.

Elevii lui Dan Fleșeriu au făcut diferența cu 15 reușite din spatele semicercului, din 30 de încercări, în timp ce steliștii au marcat mai mult din căciulă, 50 de puncte față de 26. Banca învingătorilor a contribuit cu 30 de puncte, față de 8.

Barry Stewart a fost coșheterul partidei cu 24 de puncte (5x3), iar Chris Cooper a încheiat în double-double pentru învingători, cu 16 puncte (2x3) și 11 recuperări. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Torok 12 puncte (3x3, plus 6 recuperări), Falker 11 puncte (7 recuperări), Tohătan 7 puncte, Jordan 7, Chatman 7 și Philmore 3 puncte. Au mai intrat Engi și Gavriloaia.

Radosav Spasojevic a fost cel mai bun marcator de la învinși, cu 20 de puncte, plus 9 recuperări. Pentru CSA Streaua București au mai înscris: Jovanovic 16 puncte, Mandache 15 (3x3), Clanton 8 puncte (10 recuperări), Vîrnă 7 puncte (7 recuperări), Harell 6 puncte (5 recuperări) și Gavrilă 2 puncte. Au mai jucat Voinescu și D. Mâinea.

Sâmbătă se dispută finalele de la Cupa Timișoara. CSA Steaua București va juca de la ora 17:00 învinsa dintre gazda SCM Timișoara și CSM Focșani. BC CSU Sibiu va juca de la ora 19:30 finala mare a turneului amical, cu câștigătoarea din a doua semifinală.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bun
    Vom vedea altfel de baschet la Sibiu sezonul ăsta și eu unul sunt foarte mulțumit. Când JJ e pe teren echipa joacă într-un mare fel, e extraordinar ce ritm avem și cum reușește să-și pună în valoare colegii. Sigur, avem și câteva vulnerabilități, mai ales defensiv, dar cred că se pot rezolva în timp.
    Interesant e că vom avea de jucat cu Oradea de minim 7 ori, doar până în playoff. Să vedem dacă ne vom plictisi. 😉

    cu 4 ani în urmă (21.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!