Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu supraviețuiește în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.06.2019

BC CSU Sibiu supraviețuiește în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu prelungește finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a reușit să câștige meciul 3 de pe terenul lui CSM CSU Oradea cu scorul de 71-64. Scorul la general a devenit 2-1 pentru formația bihoreană iar meciul 4 se va desfășura tot în Arena Antonio Alexe, marți, 4 iunie.

Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin a avut un start secetos iar în primele două minute nu s-a marcat. Monyea Pratt a spart gheața dintr-o pasă a lui Tohătan, după aproape încă un minut de joc. Richard a răspuns imediat cu o triplă și jocul s-a încins. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la jumătatea sfertului, Oradea având un singur punct în față, 7-6. Jocul a fost mult mai animat în partea a doua a sfertului inaugural. Coșurile au început să vină dar niciuna dintre echipe nu și-a clădit un avantaj important. În ultimul minut cele două echipe și-au adus aminte de startul de meci și nu au mai înscris. Primele 10 minute de joc s-au încheiat cu scorul de 16-14 pentru BC CSU Sibiu. Markovic prin slam dunk a semnat primele puncte ale sfertului secund. Aurelian Gavriloaia marca prima triplă pentru Sibiu la faza imediat următoare. Oaspeții au fost primii care au pus o diferență mai mare de două posesii, după un three-point-play al lui Falker și un dunk al lui Hardy, scor 24-16. Căpitanul Sibiului a mai înscris o dată iar Giordan Watson, venit de pe bancă, a oprit run-ul adversarilor cu un coș de la distanță. Kris Richard a mai marcat o triplă pentru Oradea și urma rândul lui Dan Fleșeriu să întrerupă jocul. După două faze confuze la cele două panouri, Hardy a marcat un coș de la distanță. Watson a replicat cu 5 puncte la rând, reducea diferența la 2 puncte și era din nou time-out pentru Sibiu. Elevii lui Dan Fleșeriu nu aveau să cedeze conducerea până la pauză și intrau la cabine cu un avantaj de 3 puncte, scorul de 31-28.

Oradea a trecut în avantaj, după ce a marcat primele 4 puncte ale reprizei secunde. Pratt de la linia de fault a schimbat tabela și în dreptul oaspeților. BC CSU Sibiu a rămas în față dar diferența nu a crescut la mai mult de două posesii. La jumătatea actului trei se înregistra scorul de 39-36 pentru oaspeți. Markovic cu triplă egala situația. S-a mers umăr la umăr până în ultimul minut iar un coș de la 3 puncte al lui Randal Falker păstra avantajul pentru BC CSU Sibiu, scor 47-44, după 30 de minute scurse din meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sfertul decisiv a început fulgerător, Oradea a reușit un parțial de 7-3 în primul minut și era în avantaj, 51-50. Mirel Dragoste a completat startul furibund de sfert cu un coș de la 3 puncte. Hardy a înscris prin slam dunk după intercepție și Cristian Achim a solicitat imediat primul time-out din actul decisiv, la scorul de 55-51 pentru Sibiu. După reluarea jocului tot sibienii au marcat primii, ca mai apoi Kris Richard să-i ridice pe suporterii orădeni în picioare cu un buzzer beater de la mare distanță. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au dus la plus 7 dar Watson a marcat un nou coș de la distanță și Oradea era în joc. Oaspeții nu s-au pierdut cu firea și s-au dus din nou la 6 puncte avantaj când mai rămâneau fix 2 minute de joc. Watson a redus deficitul de la libere dar Tamulis a marcat un coș fabulos de la peste 9 metri și scorul devenea 68-61 pentru Sibiu. După time-out a venit rapid o triplă a lui Carter și venea rândul lui Dan Fleșeriu să ceară timp de odihnă. Tohătan a închis meciul cu un coș în urma unei intercepții și o liberă transformată.. Scor final, 71-64 pentru BC CSU Sibiu în meciul 3 al finalei cu CSM CSU Oradea.

Kevin Hardy a fost cel mai bun jucător al meciului cu 16 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții și 2 pase decisive. Randal Falker a contribuit cu 13 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Lucas Tohătan a adăugat 11 puncte.

Giordan Watson a terminat cu 17 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări pentru Oradea. Kris Richard a totalizat 16 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive iar Dragan Zekovic cu 13 puncte și 4 recuperări.

20 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Felicitari CSU
    Sa vedem marti daca mai puteti inca o partida la fel. Deznodamantul se amana!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Da
    Absolut meritată victoria Sibiului. Din păcate indolenta maxima la finalizare, MARKOVIC și Richard, cu coșuri ușoare ratate, plus pasa direct adversar sunt doar 3 din fazele care care ar fi putut însemna diferența pe tabela în favoarea noastră. Bobe... trezește-te tată, pierzi teren în fata lui Tohatan, iar echipa avea nevoie de altceva de la tine, nu doar de faulturi. Sper sa vad altceva marți, pt ca dacă jucam tot asa s-ar putea ca biletele de la meciul 5 sa poată fi utilizate.

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    felicitari
    daca arbitrajul este corect in meciul 4, putem spera la meciul 5. oricum este foarte greu. oradea s-a vazut campioana, dar astazi sau trezit. asa ca va fi infinit mai greu marti. NU CEDAM!!!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      I-auzi
      Mai terminați cu arbitrajul, altceva nu știți. Mi-ar fi jenă...

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      gresita abordare
      la fel am avut si inprimul meci la sibiu, arbitraj ok, cea mai buna echipa a castigat. la meciul 2 ne-au facut grigoras cu olaru cum au vrut ei, a castigat echipa favorizata. de asta zic, cu un arbitraj corect ajungem la meciul 5. gandeste-te ca daca la meciul 2 aveam arbitraj ok acum aveam noi 2-1. asa doar speram. daca se adevereste ce se zice pe la colturi ca s-au dorit minim 4 meciuri in finala, exista posibilitatea sa fim mancati marti. oricum nu este normal ca intr-o finala de campionat sa se discute asa mult de arbitraj. era normal sa sa vb doar de baschet. dupa ce vedem brigada de arbitri pot avea o parere. daca apare grigoras, bukaresti, stan, exista sansa sa nu ne mai vedem la sibiu.

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Leafy :

    Libere
    Pacat ca noi, sibiul, ratam mult de la libere. In meciul de azi am fi putut sa ne alocam inca vreo 6 puncte la total doar din libere, iar in primul meci la fel.
    Felicitari ambelor echipe pentru rezultat, a fost un meci frumos, si ne vedem in meciul 4! Cel mai bun sa castige!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu andrei:

      Andrei
      a

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Impresie
    Frumoasa inclestare. Si echilibrata. Sibiul a dorit mai mult sa castige. A fortat pe jucatori individuali si a reusit. Tamulis, cum am zis nu se vede, dar cand trebuie, e letal. Tohatan a facut un meci bun. Si Dragoste atat cat l-au lasat sa joace. Pare timorat. La Oradea Carter a fost de evidentiat. Zecovic continui sa cred ramane cel mai periculos. Watson e riscant in momente cheie. Fara suparare pentru Sibiu, dar Oradea pare mai sudata si mai puternica in ciuda infrangerii. Sa vedem cum isi vor da sangele pe teren meciul urmator.

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    !
    *comentariu moderat de către admin.
    ultimul avertisment pt dl Dario!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Tb
      Se pare că adminului ii place tot ce comentează jegul asta...

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      ok?
      tratamente naturiste

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu marty:

      @dario
      Eram curios cand apari si cu ce spume !!! Inafara de jicniri nu poti sa legi o fraza despre baschet.
      Felicitari ambelor echipe pentru daruire si cred ca in general baschetul are de castigat dupa o astfel de finala

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea Sibiu
    Când ii subestimează pe sibieni Oradea pierde. Asa cred ca s-a întâmplat și în finala Cupei și asa a fost și azi.
    Victorie meritata a Sibiului, neașteptat cata putere psihica au avut sa facă un astfel de joc la 0-2. Jos pălăria!
    Cu toate ca Oradea este peste Sibiu, era nedrept un 3-0 la cum s-au jucat meciurile 2 și 3.
    Acum nu știu în ce măsură Sibiul mai poate face un astfel de joc peste 2 zile, as zice ca va fi foarte greu pt ca va avea în fata 100% o alta Oradea.
    Oradea care va trebui sa realizeze ca dacă se întoarce pt decisiv la Sibiu, sala Transilvania se va rupe în doua.

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ma bucur
    pentru ca vom mai vedea un meci.
    Din punctul meu de vedere Falker e cel care duce echipa in spate,si spun asta nu doar dupa meciul de azi.
    Paune,pe Richard vrei sa-l naturalizezi ca sa scoatem si noi capul pe plan international???

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Falker e chef-ul.

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Chef-ul
      si gateste?:)))

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Exact
      E chiar super priceput, Chef e nickname-ul lui...

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Un mare BRAVO pentru Lucas Tohatan care a aratat un tupeu formidabil in ultimele 2 meciuri.
    Aceasta finala il va cali foarte mult si ii va da si mai multa incredere in viitor. Indiferent ce medalie vom avea la final, un mare castig va fi experienta pe care o acumuleaza acum acest baiat.

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Și el și Gavriloaia au un viitor foarte frumos... aș zice și prezent 😉.

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      Tohatan si Gavriloaia
      2 jucatori muncitori, care sper, vor avea o cariera lunga si buna in baschet

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!