Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu trece clar de CSM Galați și obține a 3-a victorie stagională

BC CSU Sibiu trece clar de CSM Galați și obține a 3-a victorie stagională

BC CSU Sibiu a bifat o victorie facilă pe teren propriu în meciul desfășurat astăzi, 4 decembrie, în Sala Transilvania contra lui CSM Galați. Trupa lui Dan Fleșeriu a controlat partida început cu sfertul secund și s-a impus la final cu scorul de 96-73.

Echipele de start:

Sibiu: Dragoste, Rotaru, Tamulis, Pratt, McGrew
Galați: Brewton, Masters, Ciotlăuș, Stan,  Mastsers

Sibienii au început meciul cu două coșuri rapide, după care Brewton a dat replica pentru oaspeți. McGrew cu o triplă ducea scorul la 7-2. Gazdele au confirmat startul bun de partidă și diferența urca la 8 lungimi, după un three-point-play al lui  Tamulis. A urmat o perioadă mai bună pentru gălățeni, care până la jumătatea actului inaugural veneau la o un singur punct pe tabelă, 13-12. Din acel moment s-a mers sub spectrul echilibrului pe tabelă. Ambele echipe au încheiat primul sfert cu procentaje excelente de la 2 puncte iar pe tabelă se consemna scorul de 24-22. Și startul actului secund le-a aprținut sibienilor iar cele două triple consecutive ale lui Tamulis le oferea acestora pentru prima dată un avantaj de 10 puncte. Florin Nini solicita timp de odihnă la scorul de 37-27, cu 4 minute și jumătate rămase din prima repriză. Gălățenii nu și-au găsit cadența ofensivă, în timp ce Tamulis a rămas „fierbinte” iar diferența a crescut la 16 puncte în favoarea lui BC CSU Sibiu. Până la pauză CSM Galați reușea să recupereze doar 3 puncte, astfel la cabine se intra cu scorul de 46-33.

Jocul s-a reluat cu o triplă de la Mirel Dragoste. Galbreath Jr. a replicat rapid cu același procedeu la celălalt panou. Gălățenii nu au reușit să construiască un parțial care să-i apropie pe tabelă iar o triplă a lui Tohătan refăcea diferența de la pauză, scor 56-40. Jocul a curs în continuare într-o singură direcție iar ecartul a crescut pe parcursul sfertului trei la un maxim de 25 de puncte. Diferența avea să se păstreze până la finalul primelor 30 de minute de joc, când tabela din Sala Transilvania indica scorul de 73-48. În ultimul act, sibienii nu au mai apăsat pe accelerație dar și-a păstrat un avantaj mai mult decât comfortabil. Partida s-a încheiat cu scorul de 96-73 în favoarea lui BC CSU Sibiu.

Justas Tamulis a fost omul meciului cu 27 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decsive. Lucas Tohătan a venit de pe bancă cu 15 puncte, 3 recuperări și 8 pase decisive. Mirel Dragoste a reușit 13 puncte. Tanner McGrew a totalizat 12 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive iar Mo Pratt 12 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări.

Chris Galbreath Jr. a fost principalul remarcat al oaspeților cu 23 de puncte și 3 recuperări. Brewton și Ciotlăuș au marcat fiecare câte 10 puncte.

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Da
    "se pare că ne priește publicul"
    Cred că trebuia să "lungim" banca mi repede, dar probabil frica de a 8-a înfrângere era prea mare.
    Mi-am păstrat aprecierile pentru Tamulis până acum pentru a nu greși dar băiatul la noi (doar la noi) face o treabă excelentă.
    Felicitări echipei, așteptăm infuzia pe același profil și sperăm la ce e mai bine

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    sa vedem
    cat ne prieste cand jucam cu o echipa care nu are 0/9 in clasament.
    Nu prea am inteles logica la treaba cu lungitul bancii si frica de infrangere in schimb subscriu la infuzii de sperante.

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      "lungitul"
      Aștepta să rotim mai mult, să odihnim din titulari mai devreme în meci, pentru final (din fericire nu a fost cazul)

      cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      are sens
      eu ma gandisem ca te referi la extinderea lotului asap chiar daca nu-s chiar titulari, adica sa lungim banca dar e clar acum, thumb up.

      cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mărturisesc...
      Că eu unul cu greu îmi mai găsesc cuvintele.
      Să nu poți / vrei să transferi un jucător în 2 luni, deși ai un buget pentru asta, mi se pare de neconceput. Aparent nici un jucător nu e suficient de bun, așa că să ne pregătim pentru un nou XRM care să ne rezolve definitiv.
      Iar în ce privește rotația, ce speranțe mai poți avea când după un meci pe care l-am controlat cu lejeritate, Tamulis a terminat cu 36 de minute??? Dacă asta nu e ruletă rusească, găsiți voi o explicație cât de cât logică.

      cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Tamulis/36
      consuma mai putin efort decat Tohatan/36 de exemplu din cate am vazut si chiar daca vb de pozitii relativ similare, gen Pratt, se implica altfel, adica Tamulis, nu l-as numi mai putin implicat ci mai econom/eficient ?
      O alta explicatie ar putea fi in contract, nr de minute garantate etc dar e doar o supozitie.
      De acord ca in conditiile actuale de lot, sa-l expui asa mult timp aduce a masochism dar ce sa-i faci, n-ai ce sa-i faci.

      cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @undercut
      Sunt convins că nu are minutele în contract, eventual pe viitor ar putea agentul să încerce să-i pună limită maximă :))).
      De acord că Tohătan "arde" diferit, precum și că apărarea zonă pe care o facem nu-l consumă așa tare, dar pe de altă parte a început să pătrundă foarte mult (vezi nr. de aruncări de 2p), iar în căciulă e aglomerație mare și aterizările sunt dificile uneori. Îmi pare rău, dar tot mi se pare o joacă cu chibrituri într-un depozit de butelii...

      cu 2 ani în urmă (05.12.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!