Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş administrează Stelei a patra înfrângere consecutivă

Eduard Popa

Eduard Popa
24.01.2016

steaua_bc_mures

Steaua CSM Eximbank Bucureşti continuă seria neagră după înfrângerea la limită din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin în compania celor de la BC Mureş, scor 78-77.

Elevii  lui Claudiu Fometescu erau disperaţi după o victorie după cele trei înfrângeri consecutive în LNBM. De partea cealaltă BC Mureş încerca să câştige pentru a rămâne în fruntea clasamentului Ligii Naţionale. Astfel, Steaua a început partida din Sala Polivalentă în formula Marinovic, Miţă Paul, Malesevic, Amis şi Cooper. De partea cealaltă Prakuraitis i-a trimis pe teren pe Martinic, Ivanovic, Mohammed, Lazar şi Jurevicus.

Steaua a început foarte bine partida şi graţie coşurilor de trei puncte ale lui Miţă Paul şi Marinovic au dus scorul la 10-3. Mureşenii au revenit şi au egalat la 12, după 3-ul lui Martinic. Coşul de trei al lui Malesevic a dus iar Steaua în avantaj de 7 puncte, scor 19-12, însă Mureşul a revenit pe finalul primului sfert la 19-18.

La începutul sfertului doi Steaua s-a distanţat la 25-20, dar ardelenii au revenit încet în joc, au egalat la 27 şi apoi au început să se distanţeze, graţie în mod special lui Ousmane Barro, care a înscris 8 puncte în acest sfert, cu 3 recuperări şi 2 pase decisive. Astfel, la pauza meciului Mureşul conducea Steaua cu scorul de 44-36.

Steaua a revenit în joc în sfertul trei şi graţie lui Malesevic aveau să se apropie la un singur puncte pe tabela de marcaj, scor 53-52. Dar, ca şi în primele două sferturi, finalul intervalului a fost dominat de Mureş care a intrat înaintea ultimului sfert cu un avantaj de 7 puncte, scor 61-54.

Coşul lui Goran Martinic de la începutul sfertului patru le-a adus oaspeţilor un avantaj de 9 puncte, scor 67-58. Dar steliştii nu au renunţat la luptă şi după and-one-ul lui Malesevic au reuşit să ajungă la un singur punct, 69-68. Jurevicus a înscris şi a dus Mureşul la trei lungimi, dar libera lui Galdikis şi apoi cele ale lui Cooper au egalat scorul la 71. Goran Martinic a reuşit însă un coş de 3 puncte şi încă un stop şut care cu 50 de secunde înainte de final au dus scorul la 76-71. Pani Barac a transformat două libere, Lazar a ratat la celălalt panou pentru ca apoi, cu 19 secunde rămase de jucat, Marko Marinovic să egaleze cu aruncare de 3 puncte la 76. Acelaşi Martinic a răspuns din nou cu un stop şut şi a dus BC Mureş cu două puncte în faţă. Marinovic a scos faultul la Lazar cu 7 secunde rămase şi a avut şansa de a trimite meciul în prelungiri. Sârbul însă a ratat a doua liberă, Titus Nicoară a recuperat, dar a ratat la rândul său putback-ul, Jurevicus a recuperat defensiv iar BC Mureş a reuşit să fure o victorie pe muchie de cuţit, 78-77, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 24 de puncte, în timp ce Ousmane Barro a reuşit 14 pct şi 8 recuperări, din care 6 ofensive, iar Marek Jurevicus a înscris 12 puncte pentru târgmureşeni. De partea cealaltă Nikola Malesevic a înscris 22 de puncte, Marko Marinovic a reuşit 15 puncte şi 8 pase decisive iar Chris Cooper a avut al doilea double-double al sezonului, cu 14 puncte şi 10 recuperări.

Steaua încasează astfel a patra înfrângere consecutivă în LNBM şi continuă seria neagră din 2016, în care au obţinut o singură victorie, pe teren propriu cu CSU Sibiu în LNBM, scor 87-78, şi şase înfrângeri: două în dubla cu CSM CSU Oradea din sferturile Cupei României, cu Phoenix Galaţi, două cu U BT Cluj şi cea din partida din această seară. Din pricina insucceselor din ultima perioadă, Steaua se află acum pe locul 7 în LNBM, cu 9 victorii şi 7 înfrângeri. De partea cealaltă BC Mureş rămâne în triumviratul din vârful clasamentului, alături de U BT Cluj şi CSU Sibiu, cu 12 victorii şi 5 înfrângeri.  

Cele două echipe se vor întâlni din nou miercuri, de data aceasta la Târgu Mureş, pentru a juca restanţa din etapa a şasea a LNBM. În etapa a XVIII-a Steaua va avea parte de derby-ul bucureştean, cu Dinamo, în timp ce BC Mureş va primi vizita lui BCM U Piteşti.

*foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Steaua
    Se cam alege praful de proiectul Eximbank. El al doilea fiasco al Stelei dupa Turabo. Aceasta echipa a devenit una de pluton, are sanse mici sa prinda 1-6. Cat depre asa zisa galerie, mai bine merge la fotbal pentru ca sunt penibili.

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!