Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă pe terenul campioanei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.12.2016

BC Mureș Târgu Mureș a reușit o victorie importantă pe terenul campioanei României.  „Tigrii” au câștigatpe terenul lui CSM CSU Oradea partida din etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cristian Achim a început partida cu Branko Mirkovic, Martin Zeno, Muhamed Pasalic, Uros Lucic și Bogdan Țîbârnă, în timp ce Szaszgaspar Barnabas a răspuns cu Dani Popescu, Goran Martinic, Andrew Barham, Ernests Kalve și Laszlo Lazar.

Oaspeții au început furtunos partida și și-au creat un avantaj de 11 puncte după 5 minute de joc. Finalul de sfert le-a aparținut orădenilor, cei care au reușit să treacă la conducere după 10 minute de joc, scor 17-16. Sfertul secund s-a desfășurat sub același tipar ca primul, doar că echipele au schimbat rolurile. BC Mureș a reușit un final de repriză mai bună și intra în avantaj la cabine, scor 37-31.

În actul trei, mureșenii și-au creat din nou un avantaj format din două cifre, pe care însă nu l-au consolidat. Oradea a a găsit răspuns și avea de recuperat doar două posesii în sfertul decisiv, 55-50 pentru BC Mureș. În ultimul sfert cele două echipe au mers umăr la umăr până la scorul de 63 egal. Martinic cu 4 puncte la rând i-a pus pe mureșni în pole position pentru victorie. Oradea a venit la o posesie, însă în ultimul minut de joc a comis două turnovers și s-a văzut învinsă de BC Mureș cu scorul de 71-66.

Andrew Barham a fost cel mai bun jucător al mureșenilor cu 18 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Goran Martinic a înregistrat 16 puncte, 4 pase decisiveși 2 recuperări, în timp ce Ernests Kalve a terminat cu 13 puncte și 5 recuperări. Goran Gajovic la primul meci după revenire a reușit 9 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

Bogdan Țîbârnă a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 16 puncte, alături de care a reușit 3 recuperări și o pasă decisivă. Martin Zeno a marcat 11 puncte pentru Oradea, iar Lucic și Pasalic au adăugat fiecare câte 10.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    uzura
    Se pare ca aventura europeana costa scump. Nu stiu in ce masura calificarea in grupele a fost bine gandita si bine calculata. Meciuri multe, deplasari lungi
    un lot nu foarte numeros si valoros....pentru a juca cu Pinar, dupa mine singura echipa cu adevarat tare. Adevarat baietii au facut 7 partide bune dar au urmat accidentarile si de aici s-ar putea sa urmeze dezastrul si in Europa si in campionat. Sa ne amintim ce lot si buget a avut Asesoft cand a abordat Eurocap acum cateva sezoane....Brown,Lee, Runkauskas, Hayes, grecul...Perperoglu ,parca. Aveau vreo 8 straini toti mult mai buni fata se ce are Oradea..

    cu 7 ani în urmă (10.12.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    De aici, doar in sus putem merge. Nu e ca si cum nu avem banca sau vreo idee de joc. Sanatate si sarbatori fericite, baietii.

    cu 7 ani în urmă (10.12.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Am citit discursul lui Achim si aproape mi-a venit sa plang. Barnette inca o luna jumate out, Nicoara nici macar cu israelienii? Chestiile astea de ce nu pot fi anuntate de club, de ce nu pot fi comunicate fanilor? Avem pe cate unul pe aici care saracul incearca sa ne mai dea informatii, in asemenea hal am ajuns?

    Cu un lucru sunt de acord, echipa asta e un experiment. Pe de-o parte un experiment al federatiei, pe de alta parte un experiment a lui Achim in modul in care a fost construita, cu foarte mici inovatii in afara de oameni cu care el a mai lucrat. Nici unul dintre ele nu merge.

    cu 7 ani în urmă (11.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Uzura si... bugetul pt.echipa
    Nu prea o sa avem ,,repede,,inca un ASESoft din cauza banilor-bugetelor de echipe.Jucatori si antrenori am avea,echipele pierd sau cistiga jucatori si chiar si antrenori din ce cauźa....?

    cu 7 ani în urmă (11.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!