Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă primul meci cu BCM U Pitești

Noémi Csiki

Noémi Csiki
25.04.2014

76-71
(20-19, 18-16, 19-13, 19-23) 

 

Sala Sporturilor Târgu Mureş

1 Statistica 0

Playoff-ul a debutat în forță la Tîrgu Mureș, acolo unde BC Mureș și BCM U Pitești au jucat un prim meci de foc, în urma căruia mureșenii au acum un avantaj de 1-0.

Cele două echipe au început cu Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic și Mladenovic, respectiv Sinadinovic, Barac, Ulmer, Djurkovic și Barro. După un prim minut fără coș, Barac a deschis scorul cu un lay-up, iar egalarea a venit din mâna lui Martinic. În primele minute ale partidei, scorul s-a menținut strâns. Execuțiile de sus, mărcile Barro și Mladenovic, pătruderile hotărâte ale lui Peciukas, pasele lui Sinadinovic, au dus la o creștere a ritmului de joc, care a devenit tot mai spectaculos. Spre sfârșitul primului sfert, mureșenii au reușit un parțial de 6-0, în urma căruia aveau un avantaj de 7 puncte (20-13), dar piteștenii nu le-au permis gazdelor să se desprindă decisiv și la finele primului act diferența era de un singur punct (20-19).

Al doilea sfert s-a scurs la fel de strâns: în primele șase minute, aproape fiecare coș a adus o schimbare la conducere. În a doua parte a sfertului, mureșenii au început să-și ia avânt, dar avantajul lor nu a depășit cinci puncte (32-27) înainte ca piteștenii să revină din nou la un singur punct (32-31), după care Martinic a stabilit scorul pauzei la 38-35. La jumătatea partidei, cea mai mare problemă a mureșenilor părea a fi cea a aruncărilor de la distanță: BC Mureș nu a marcat niciun coș de trei din 10 încercări în primele două sferturi.

După reluarea jocului, oaspeții au început cu un 0-7 care s-a încheiat cu coșul de trei marcat de Ken Tutt, și care a adus echipei argeșene cel mai mare avantaj înregistrat în cursul partidei, de 4 puncte (38-42). Martinic și Mladenovic au deschis însă o serie spectaculoasă a mureșenilor, care a culminat cu primele coșuri de la distanță reușite de tigri. Martinic, Lupusavei, și din nou Martinic au ridicat jungla în picioare marcând trei coșuri din spatele semicercului în trei atacuri consecutive și au completat run-ul de 16-1 al gazdelor prin care au atins și ei cea mai mare diferență de scor, de 11 puncte (54-43). Partida însă era departe de a fi decisă.

Mureșenii au început ultimul sfert cu un avantaj de 9 puncte (57-48), dar echipa oaspete a început să reducă încet din diferență, până ce, în minutul 37, aceasta a scăzut la doar trei puncte (65-62). A urmat o nouă desprindere a gazdelor, și cu 35 de secunde înainte de final, galeria sărbătorea deja victoria, la 72-64, însă după un coș de trei marcat de Orbeanu, urmat de o intercepție rapidă și un lay-up la fel de rapid reușit de Barac, scorul s-a strâns din nou la trei puncte (72-69) și mai erau peste 20 de secunde de jucat. Martinic a ajuns la linia de libere și a mărit diferența la cinci puncte, după care Sinadinovic a replicat cu o pătrudere precisă, iar Mladenovic a încheiat socotelile printr-un dunk și a stabilit scorul final la 76-71, ceea ce marchează prima victorie a mureșenilor în acest playoff.

Remarcații serii au fost Aleksandar Mladenovic cu 16 puncte și 12 recuperări, Goran Martinic cu 26 de puncte, respectiv Pankracije Barac cu 22 de puncte și 5 recuperări și Ousmane Barro cu 9 puncte și 15 recuperări.

Deși mureșenii sunt acum în avantaj, seria este în continuare deschisă oricărui deznodământ. A doua partidă va avea loc sâmbătă de la ora 18:00 la Sala Sporturilor din Tîrgu Mureș. 

foto: Jeff Warder

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    1-0
    Bravo Bc Mures!!! Succes maxim va dores si maine, sa facem 2-0

    Hai Bc Mures!!!

    cu 9 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Bine!
    Victorie foarte importanta tinind cont de faptul ca nu ne-au intrat aruncarile de 3 puncte foarte bun Sasha 16 puncte si 12 recuperari, Goran 26 de puncte, Vaidotas 11 puncte toate in prima repriza Cred ca azi va juca Ciric in locul lui Brown PS "Elegant" caa intotdeauna in toate privintele dl Sapera

    cu 9 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!