Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș încheie semifinala cu Steaua cu o victorie clară în meciul 3

Noémi Csiki

Noémi Csiki
07.05.2015

LNBM

Play-off / Semifinale
Meciul 3

88-70
(20-15, 20-17, 27-12, 21-26) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

3-0 Statistica  0-3

Primii jucători în teren au fost Adamovic, Dykes, Peciukas, Ivanovic și Barro pentru gazde, respectiv Paul, Barac, Ikonic, Nicoară și Amis pentru oaspeți.

Primele două atacuri ale meciului nu și-au găsit ținta, dar spre sfârșitul primului minut, Peciukas a deschis scorul după o pătrundere, iar Nicoară a replicat din afara semicercului. Dykes a egalat la 3 printr-o aruncare liberă, iar Nicoară a adăugat 2 puncte. A urmat execușia de la distanță a lui Peciukas, care a întors rezultatul din nou în favoarea mureșenilor (6-5). După aceste prime două minute al partidei, steliștii nu au mai reușit să revină la conducere.

În primul sfert, Nicoară și Amis au fost singurii marcatori ai Stelei, iar la mureșeni, Peciukas părea cel mai în formă. După zece minute, scorul era 20-15 pentru gazde.

Primele puncte al sfertului doi au venit de la Lázár, de sus, iar Nicoară a fost din nou cel care a punctat pentru oaspeți. A urmat o perioadă de peste două minute fără punct înscris, după care mureșenii au reușit un parțial de 11-3, încheiat printr-o aruncare de trei a lui Gajovic la mijlocul sfertului, în urma căruia avantajul mureșean a atins 13 puncte (33-20), iar Niksa Bavcevic a cerut un minut de odihnă. Diferența s-a menținut până în penultimul minut al primei jumătăți, după care Barac s-a alăturat listei marcatorilor steliști, înscriind cinci puncte consecutive. Astfel, la pauză, BC Mureș avea un avantaj de 8 puncte (40-32).

În primele trei minute după reluarea jocului, mureșenii și-au mărit din nou avantajul la 14 puncte (48-34). După dunk-ul lui Amis, au urmat două aruncări mureșene de la distanță, prin Ivanovic și Dykes, iar diferența a atins 18 puncte (56-38). În afară de Nicoară și Amis, Steaua nu a avut niciun marcator nici în sfertul 3. Roș-albaștrilor păreau lipsiți de soluții, mureșenii au încheiat sfertul trei cu un parțial de 11-2, în urma căruia ecartul lor și-a atins apogeul la 23 de puncte. (67-44)

Deși soarta partidei era aproape hotărâtă, steliștii au început ultimul sfert printr-un 2-12, reducând 10 puncte din diferență în 3 minute. Mureșenii au început sfertul cu Adi Tudor în teren, care a adunat 4 greșeli personale  în aceste trei minute și a fost retras pe bancă. Pentru Steaua, Perry și-a înscris primele puncte  de după accidentare, iar Ikonic a început să marcheze și el și a adunat 14 puncte în ultimul act al partidei. Într-o perioadă de două minute la mijlocul sfertului patru, BC Mureș a marcat de patru ori de la distanță, din care de trei ori prin Adamovic, ceea ce a refăcut diferența de scor la 20 de puncte și a încheiat, practic, meciul, și implicit, semifinala.

În ultimele minute, antrenorii și-au rulat jucătorii de pe bancă. Scorul final a fost stabilit de tânărul stelist Darwiche, prin aruncări libere, la 88-70, după care echipele au mai avut timp pentru câte-un atac, dar aruncările lui Gajovic și Drăgușin nu și-au atins ținta.

BC Mureș s-a calificat în finală, sub privirile unui public în extaz, pentru a doua oară în istoria clubului, după 2013, în timp ce Steaua va lupta pentru medalii de bronz cu formația învinsă din cealaltă semifinală, acolo unde Asesoft conduce ce 2-1 la general, iar joi se va juca meciul 4.

Cei mai eficienți jucători ai gazdelor au fost Filip Adamovic, cu 10 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive, Vaidotas Peciukas, cu 20 de puncte și procentaje bune la aruncările din acțiune, și Ousmane Barro, cu 19 puncte și 7 recuperări. De cealaltă parte, Titus Nicoară a totalizat 22 de puncte și 9 recuperări, Will Amis 18 puncte și 9 recuperări, și Ikonic, cu 14 puncte și 5 recuperări. Trebuie menționat că în timp ce steliștii au înscris de 4 ori din afara semicercului (din 16 încercări), gazdele au reușit 15 coșuri de la distanță (din 30 de încercări). Astfel, chiar dacă mureșenii au avut probleme cu procentajul de la libere și nu au excelat nici la procentajul aruncărilor de 2 puncte, Steaua nu a rezistat asaltului coșurilor de trei puncte.

Foto: Zsigmond Báthori

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!