Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș la a patra victorie consecutivă

Noémi Csiki

Noémi Csiki
28.10.2012

84-70 

(21-23, 23-10, 16-21, 24-16)

  Statistică

 

Partida din cadrul etapei a cincea din LNBM dintre BC Mureș și CSȘ Giurgiu a îmbucurat iubitorii mureșeni ai baschetului, după ce echipa gazdă a trecut de elevii lui Chris Terrell după un meci spectaculos și cu ceva emoții. 

Formulele de start s-au compus din Dumitru, Peciukas, Balaban, Ceskovic și Ciuc, respectiv Thomas, Burrell, Petty, Vlaicu și Harvey. 

Giurgiuvenii au început în forță, stabilindu-și un avantaj mic, dar constant în cursul primului sfert. Spre sfârșitul sfertului mureșenii s-au apropiat, dar nu au izbutit să egaleze înainte de terminarea celor zece minute. În al doilea act însă, gazdele și-au revenit și au început sfertul cu un perțial de 14-0, punând presiune enormă pe echipe giurgiuveană. la care moralul contează foarte mult. 

După pauză, partida s-a reluat de la scorul de 44-33. Oaspeții au recuperat mult din handicapul din pauză, apropiindu-se la 2 puncte, . Ei au câștigat și sfertul all treilea, dar nu au reușit să treacă la conducere. În ultimul sfert, așadar, se părea că totul este posibil, mai ales după ce, cu mai puțin de șapte minute rămase din timpu regulamentar de joc, egalitate a fost restabilită la 62-62. În următoarele două minute însă mureșenii au reușit să se desprindă iar, confortabil, cu zece puncte și nu s-au oprit, terminând partida cu cea mai mare diferență de puncte înregistrată pe durata meciului, cu scorul de 84-70.

În echipa mureșeană s-au remarcat Vaidotas Peciukas (16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive), Darko Balaban (14 puncte, 7 recuperări și 3 capace), și Branko Cuic (15 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive). Jucătorii autohtoni, inclusiv cei tineri, au primit puțin mai multe minute decât de obicei, iar titularii au fost odihniți mai mult. Temi Adebayo a jucat puține minute, dar a punctat și la „impresia artistică” printr-o pasă decisivă frumoasă și două blocuri de zile mari.

De la echipa vizitatoare, Brian Burrell a totalizat 18 puncte, 9 recuperări și  pase decisive, Trevor Harvey a reușit 11 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Parrish Petty, 10 puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții.

BC Mureș are posibilitatea de a continua șirul de victorii în următoarea etapă, ei urmând să joace la Constanța, în timp ce Giurgiu va juca acasă, împotriva CSM București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!