Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș părăsește playoff-ul după ce a dominat cu 19-3 la recuperări ofensive în Meciul 4

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.04.2012


Foto: Mihai Neacşu

BC Mureș a fost eliminată din cursa pentru cucerirea titlului național. Echipa pregătită de către Srecko Sekulovic a fost învinsă în propriul fief de către U Mobitelco Cluj-Napoca, scor 82-87, în Meciul 4 al seriei pe care aceste formații au disputat-o în primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Formația din Târgu-Mureș a avt o problemă în ceea ce privește finalizarea în special la capitolul aruncări de trei puncte. BC Mureș a terminat cu 7/28 la aruncările din spatele semicercului. De notat că replica campionilor a fost de 7/18 la același procedeu. Așadar ambele protagoniste au avut câte 21 puncte marcate din aruncările de la distanță cu precizarea că gazdele acestui meci au efectuat cu zece aruncări de acest gen mai multe spre deosebire de adversar.

În plus, BC Mureș a avut 46% la aruncările de două puncte în condițiile în care adversarul a fost mai precis și la acest capitol. U Mobitelco a terminat cu 62% la acest capitol statistic.

Trebuie notată diferența semnificativă de aruncări efectuate din acțiune între cele două formații în această confruntare. BC Mureș a beneficiat de 45 recuperări față de cele 31 ale adversarului. Raportul recuperărilor ofensive a fost de 19-3 pentru gazde! Acestea însă nu au putut fi transformate în puncte în măsura în care publicul prezent în sală și-ar fi dorit.

Interesant este că BC Mureș a câștigat lupta la recuperări și miercuri (18.04), atunci când s-a impus cu scorul de 82-76. Atunci raportul a fost de 40-32, cu 16-10 în favoarea gazdelor la recuperări ofensive. În acel meci însă U Mobitelco a avut procentaje mai modeste atât la două puncte cât și la încercările de la mare distanță.

10 comentarii la aceasta stire:
  • popcorn14 :

    :x
    BC Mures paraseste playoff-ul cu capul sus! Am vazut o echipa ce a dat totul pe teren si nu incetat sa spere niciodata, o sala minunata si un deznodamand nefericit. Hai Bc Mures la anul si mai bine!!!!!!!!!!! Anul asta sa i-a Clujul campionatul!

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Oare cine...
    Si echipa mea a parasit campionatul cu capul sus. La final vom avea probabil 3 echipe din Ardeal si una din sud- Ploiesti. Cin' sa ia campionatul ?

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    :D
    Din pacate meciul 1 ne-a costat mult. Asta este. Insa pe cat au fost ajutati azi Clujenii de omuletii in grin din pacate nu pot tine cu ei. In opinia mea o sa ia anul acesta campionatul Asesoft. Chiar daca mi-s antipatici. Nu a-si uita nici de CSM Bucuresti. Au fost greu incercati de soarta in Play off, dar au tacut si facut.

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • realHQ :

    :D
    Dupa ce au condus tot meciul la diferente confortabile iar erau sa se inece ...clujenii la mal. Noroc ca Muresul n-a avut nici o tactica si s-a bazat pe final doar pe inspiratia individuala a unui Dumitru de exemplu (extraordinar shooter!). Arbitrii au lasat mult prea liber meciul si au fluierat cu masuri diferite. Un singur exemplu, 2 tehnice luate de oaspeti pentru proteste la deciziile de arbitraj, nici unul pentru gazde la faze cand - la televizor in prim plan :D - Lapuste si mai apor Tudor i-au umplut de carne pe arbitri privindu-i in ochi :D. Nu ca n-ar fi meritat... :D

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • popcorn14 :

    ...
    Aveam 2 preferate fara BC Mures: U Cluj si Energia. Asesoftul mai mult ca sigur va lua campionatul si cel mai probabil, daca trece de Gaz caci de Cluj/Tim/Buc va trece zic eu destul de usor. La cum s-a invartit mingea aia pe inel la ultima aruncare a lui Stanescu din timpul regulamentar trebuie sa fim mandri de echipa noastra!

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lecar :

    ...
    @icsabex: E greu sa vezi si pe langa ochelarii de cal, dar arbitrii chiar deloc n-au tras cu clujenii azi. Nu stiu unde te-ai uitat. Faulturi tehnice fluierate excesiv intr-o directie si deloc in alta, faulturi date mult prea usor etc.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • Tamias :

    0lei0bani
    @icsabex tu creca ai vazut alt meci .. omuletii in gri cui au dat tehnic si i-au tinut in joc atata timp ? pe cine o tocat cu faulturi marunte non-stop (in ambele meciuri) ??? aceeasi faza sub panoul lui U era fault ... invers nu era nimic ... baiatu ..daca nu stie basket la tine ... merge acasa si tace la tine ;) Hai U!

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Bravo U
    Meritata calificarea lui U, felicitari ! Am vazut toate meciurile pe viu, nu comentez arbitrajele, nu are rost, nivelul este cel puțin îndoielnic. Pentru cele două tehnice, doar o parafrază, pentru contestatari, după care ....merge acasă și tace la mine.

    Marcel Tenter, antrenor "U" Mobitelco: "A fost un meci extrem de disputat, Targu Muresul a intors meciul in ultimul sfert, si cu ajutorul meu, personal. Am luat un fault tehnic, lucru pe care il regret foarte mult. Am intrat in teren si nu mi-am dat seama, cred ca vroiam sa ma apar la Watson! Am rezistat, am jucat ca o echipa puternica din punct de vedere mental si in minutele de extra-time am jucat mult mai bine".

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Bravo BCM!
    @Tamias Mai lasa ironiile ieftine. Vezi in anteriorul post ca Tenter recunoaste ca a luat tehnic meritat? Daca tu stis asa baszket la tine, poate stii ca daca un jucator (Lapuste) sare la recuperare, iar adversarul (Lawrence) i-l trage de tricou si dupa acea i-l prinde de glezna este fault. Poate chiar antisportiv si nu out. Ia vezi rogu-te cate "and one"-uri s-au acordat la U, cate la BCM. Avand in vedere scorul strans chiar cred ca pe undeva au influentat rezultatul. Chiar daca per ansamblu U a meritat sa se califice mai departe.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lecar :

    Bravo Tenter!
    Fiecare crede ce vrea. Asa e, jucatorii BC Mures au tot dreptul sa comenteze, sa injure in fata si sa puna mana pe arbitrii (vezi Blidaru) fara sa ia niciun tehnic. Iar scorul strans e o chestie psihologica, puteau fi inca 10 faulturi fluierate aiurea pentru BCM si tot nu insemna ca ar fi castigat altcineva.

    Pana una-alta asa e baschetul (mai ales de la noi). Arbitrajul mereu discutabil si scos oaie neagra la orice. Si cu rost, si fara rost.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!