Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș se califică pentru al doilea an consecutiv în finala LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.05.2016

BC Mureș Târgu Mureș s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în detrimentul Stelei CSM EximBank. De această dată, mureșenii au avut nevoie de 4 partide pentru a avansa în ultimul act al competiției.

Primul angajament a fost câștigat de BC Mureș, care nu a reușit să marcheze. Porter Troupe a fost cel care a modificat tabela pentru prima dată.Pustahvar a egalat tot cu un coș de la distanță, după care Marko Marinovic a răspuns cu un procedeu identic. Cooper a făcut 8-3 pentru Steaua după 2 minute de joc. Oaspeții s-a menținut la conducere și după jumătatea sfertului inaugural, dar diferența nu a fost mai mare de o posesie. Alhaji Mohammed i-a dus pe mureșeni pentru prima dată în avantaj după un coș pe pătrundere, cu mai puțin de 3 minute rămase din sfert. Până la finalul primelor 10 minute cele două echipe au alternat conducere, pentru a termina apoi la egalitate, 17-17.

Actul secund a început cu o triplă semnată de Nikola Malesevic. Alhaji Mohammed a răspuns cu un nou coș după pătrundere. Simas Galdikas a comis 3 greșeli personale în 30 de secunde. Cele două echipe nu au mai găsit drumul spre, iar tabela era îngheață la 21-21. Marko Marinovic a modificat-o după un coș din spatele semicercului de 3 puncte. BC Mureș a revenit după ce Steaua s-a desprins 26-22, iar Goran Gajovic îi ducea pe mureșeni iar în avantaj printr-un coș de la mare distanță. După o perioadă mai confuză de joc, finalul sfertului a aparținut gazdelor care își creau un avantaj de 4 puncte la pauză, 34-30.

Repriza secundă a debutat cu două coșuri din apropiere marcate de fiecare tabără. Apărările nu au funcționat la parametrii doriți de cei doi antrenori, iar după mai bine de 3 minute trecute din sfert, BC Mureș avea un avnataj de o posesie, 40-37. Gazdele au pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 7 puncte și jungla mureșeană exulta. Scorul a ajuns la 48-39 după un coș de 2 puncte a lui Martinic, care îl forța pe Claudiu Fometescu să ceară time-out. Steaua s-a trezit înaintea ultimul minut și Amis reducea deficitul la 5 puncte, după ce acesta ajunsese la 10. Sfertul trei avea să se termine cu scorul de 51-47 în favoarea gazdelor.

Steaua a început în forță sfertul decisiv, cu un coș de 3 puncte marca Marko Marinovic. În următorul minut și jumătate doar Fraseniuk a mai înscris un punct. Același Marinovic cu o triplă a dus Steaua în avantaj, 53-52.  BC Mureș a refăcut avantajul de 4 puncte aproape de jumătatea actului prin Martinic și Barro. Presiunea a început să-și pună amprenta asupra jocului, iar ambele echipe au încput să  greșească și să comită turnovers. Cu 2 minute rămase din meciul 4, diferența se menținea tot la 4 puncte în favoarea mureșenilor. Steaua a egalat după două libere și un coș din 3 secunde ale lui Titus Nicoară. Finalul a fost unul confuz și fiecare echipă a ratat atacuri importante. BC Mureș a avut 16 secunde pentru a decide seria dar Martinic a ratat de la distanță, iar meciul mergea în prelungiri, la scorul de 62-62 după primele 40 de minute.

Repriza suplimetară a început cu câte o ratare de fiecare parte. Cele două echipe au continuat să rateze, iar Porter Troupe a fost cel care a modificat tabela cu două libere marcate. Gazdele au marcat primul coș în overtime prin Gajovic de la mare distanță. Troupe tot de la libere a readus Steaua în avantaj minim. Fraseniuk cu un three-point-play a schimbat din nou echipa aflată la conducere. Porter Troupe a dat o pasă în tribună, iar gazdele se duceau la 4 puncte la atacul următor. După time-out, Steaua a replicat prin Nicoară.Jurevicus a transformat doar o liberă pentru gazde, Marinovic două pentru Steaua și diferența era minimă. Steliștii au comis o gafă monumentală și i-au permis lui Fraseniuk să înscrie după o pasă decisivă a lui Barro din repunerea de la celălalt panou. Marinovic a readus-o pe Steaua la un singur punct în spatele mureșenilor dar mai erau doar 3 secunde de joc. Barro a fost faultat a marcat ambele libere, apoi a intercepat o minge și BC Mureș s-a impus cu 75-72

Ousmane Barro a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă pentru BC Mureș. Goran Gajovic a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Alhaji Mohammed 13 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Marko Marinovic a marcat 18 puncte plus 5 pase decisive pentru militari. Titus Nicoară a contribuit cu 16 puncte și 12 recuperări. Nikola Malesevic a marcat 14 puncte, iar Porter Troupe 11.

17 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    Bravo
    Felicitari Mures. Bravo Trif. A jucat si la noi doi ani. Un baschetbalist foarte o.k. si cu mult mult bun simt. Ma bucur ca pare sa inceapa o cariera de succes in antrenorat. Acum dragi mureseni, cine e principal? Barni sau Gelu Trif? de curiozitate. Pe aici a ajuns vestea ca Trif e main. Nu conteaza. In sfarsit titul ramane in Ardeal. Cum trebuia sa fie mereu. asehotii au tras baschetul in jos si au furat titlu dupa titlu. Primul an in care vedem un titlu castigat pe teren dupa victoria Clujului de acum 5 ani.Mai mult decat meritata calificarea. Bafta in finala!

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Multumiri!
      Multumim fanilor sibieni pentru sustinere!

      cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse:

      Barni
      Trif este doar secund si omul care a reusit minunea la Craiova.

      cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    locul 1
    Va fi ocupat de o echipa din Ardeal. Este o recompensa si pentru interesul si daruirea spectatorilor care sustin aceste echipe. De dincolo de Carpati, poate doar spectatorii Craiovei sa fie la fel de entuxiasti. Din pacate pentru ei, echipa lor nu au ajuns in aceasta etapa superioara...

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Uffffffffffffffffffff!
    Sintem in finala!

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Felicitari
    E bine ca nu va castiga titlu echipa care are oameni bine pusi la federatie si totul se va juca pe teren sa speram ca s a terminat definitiv era asehotilor.Felicitari muresenilor si bafta in finala.

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    • CSA Steaua București tzony:

      Felicitari Mures!
      @arifliv Ce rost are comentariul tau? A fost vreun meci in care sa fie discutabil arbitrajul? Sa fie avantajata Steaua in vreun fel? Daca nu ajungea Virgil Stanescu vicepresedinte la FRB ajungea Marcel Tenter... Singura diferenta pe care o vad eu e ca pe Virgil Stanescu chiar il cred capabil sa schimbe ceva... Cred sincer ca Romania a trecut pe perioada neagra a arbitrajelor si lucrurile vor devenii din ce in ce mai bune... Chiar si cei din Mures se plangeau inainte meciurilor de oamenii care o sa arbitreze si ca o sa fie furati dar uite ca nu sa intamplat asa ceva..
      De acum inainte in Romania trebuie sa castige doar echipa cea mai buna! Si in seria asta Muresul a demonstrat cu varf si indesat ca sunt echipa mai buna!

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Felcitari mureseni, va asteptam la Oradea sa cantam impreuna!!

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      Am sosit !!!
      :) :) :)

      cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Surprize
    Calificarea este o surpriza foarte placuta dar jocul prestat in ultimele meciuri a fost destul de slab. A existat multa daruire dar au fost si foarte multe greseli tehnice. Steaua a fost palida, defazata si lipsita de motivatie motiv pentru care chiar cred ca Oradea va trece destul de usor de BC Mures. Ar fi o surpriza sa nu fie asa.

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      Finala !!!
      O zi proasta a unora, o zi in care altora le intra totul, emotii, nu se stie niciodata!
      E totusi o finala si nu oricine ajunge acolo!
      Ma bazez totusi pe Achim si jocul lui de sah!

      cu 7 ani în urmă (13.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73 :

    Ooooleeeeeeee
    !!!

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    fair play
    Ma astept sa fie cea mai fair-play finala de cand exista in tara noastra. La Mures a existat totdeauna un mare respect pentru Oradea si am vazut acelasi lucru si la Final4 din partea oradenilor. Ar trebui sa vedem un festival de baschet in 3, 4 sau 5 meciuri.

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Felicit sincer Muresul pt calificare! Ma bucura ca o sa avem o finală intre aceste doua echipe. Un cuvînt bun si pt spectatorii celor doua echipe.

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Tigrii si bancherii
    Un meci palpitant in sfertul 4 mai mult. Au dat tigrii dobândã dublã la bancheri. 3-1. Asa si era de asteptat.

    cu 7 ani în urmă (13.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    BC MURES
    Bravo BC MURES! GO TIGERS!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Mă bucură enorm această victorie,dar mai ales calificarea în finală. Cred cu tărie, fără subiectivism că am meritat aceasta calificare în dauna Stelei.

    Totuși nu pot să nu menționez reacția,sub orice critică a jucătorilor adverși, de la sfârșitul meciului, în special ale lui Malesevic si Troupe. Dacă Troupe s-a mai manifestat și în meciul de miercuri negativ, de la Malesevic chiar nu mă așteptam, el fiind foarte calm până acum, dar se pare că unii nu știu să piardă.Păcat!

    În altă ordine de idei, felicitări echipei și felicit și antrenorii, în era lui Pracuraitis chiar nu îndrăzneam să sper la o calificare în finală.
    Hai BC Mureș, Hujj-hujj hajra!
    Abia aștept finala,iarăşi vom fi outsideri,dar se pare că acest statut ne priește. Oradea este un adversar de temut,dar cel mai simpatic mie,adică e nr.2 :))

    Să câștige cel mai bun!

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!