Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș. Sezonul premierelor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

BC Mureș a izbutit o nouă premieră pentru istoria acestui club. Formația din Târgu-Mureș a învins la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca cu scorul de 76-54. Este primul succes pe care această formație îl obține pe malul Someșului în meciurile disputate în campionat.

Precedentele nouă încercări ale alb-albaștrilor au fost sortite eșecului. Ei au pierdut de șase ori în sezonul regulat, respectiv de trei ori în playoff. Singurul succes al lui BC Mureș în Cluj a fost obținut în Cupa României, în stagiunea precedentă.

Acest succes a fost obținut în condițiile în care al doilea conducător de joc (Adrian Tudor) respectiv cel mai bun marcator (Jason Forte) sunt indisponibili.

Victoria de la Sala Horia Demian are și alte semnificații. În condițiile echilibrului existent precum și al apropierii în clasament între cele două (BC Mureș are 12-6, iar U Cluj are 12-5), mureșenii vor avea avantaj în cazul în care cele două vor termina sezonul regulat la egalitate de puncte. Meciul tur a fost adjudecat tot de alb-albaștri, scorul fiind atunci de 75-68.

Sezonul 2011/12 este unul al premierelor pentru echipa din Tîrgu-Mureș. Echipă etichetată ca fiind un sparring partner pentru echipele fruntașe ale Diviziei A datorită faptului că nu reușea să se opună acestora indiferent de numele celui care era antrenor. De-a lungul timpului încercările lui Mihai Corui,, Audrius Prakuraitis sau Deri Csaba au fost sortite eșecului.

Odată cu numirea lui Srecko Sekulovic lucrurile s-au schimbat radical în modul de abordare și mai ales în deznodământul partidelor pe care BC Mureș le dispută împotriva echipelor cu pretenții în baschetul românesc. Sosit la începutul lunii decembrie, Sekulovic a schimbat, poate definitiv, percepția asupra formației mureșene.

De la sosirea primului antrenor ex-iugoslav pe banca lui BC Mureș această formație a obținut victorii în premieră pe terenul lui BC Timișoara și a triumfat pentru prima dată într-un meci oficial disputat împotriva lui CSU Asesoft Ploiești.

Cu alte cuvinte sub comanda lui Sekulovic, BC Mureș a obținut victorii în deplasare asupra campioanei, vicecampioanei respectiv lideruluila zi în Divizia A masculin. Toate în mai puțin de două luni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!