Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece de Gaz Metan după un final spectaculos

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
25.01.2014

LNBM - Etapa a XV-a

75-81

6-7 Statistică 10-3

Marcel Țenter începe cu Shiloh, Kemp, Dumitrescu, Bogavac și Marojevic, în timp ce Srecko Sekulovic îi trimite pe parchet un prim cinci format din Jelenic, Brown, Peciukas, Ivanovic și Mladenovic.

Partida demarează în forță, cu Tudor Dumitrescu îngropând o aruncare de la distanță. Oaspeții răspund prin Denhamn Brown, care înscrie pe pătrundere. Un coș cu fault reușit de Shiloh duce scorul la 6-2. Ritmul jocului este unul foarte alert, iar Mureșul trece la conducere, 9-8, după un 3-point-play semnat de Peciukas. Nici o echipă nu reușește să se desiprindă, diferența păstrându-se la maxim 4 puncte. Gazul egalează la 16 prin două libere transformate de Bogavac. Echilibrul se menține până la sfârșitul primelor 10 minute, când Brown acordă echipei sale un avantaj de 2 puncte, 21-23.

Mediașul revine la conducere cu un coș similar celui de la începerea confruntării. Dumitrescu își continuă recitalul și duce scorul la 27-23. Ivanovic înscrie de două ori și egalează, iar Navickas marchează o aruncare din afara semicercului pentru 29-32. Shiloh și Kemp readuc gazdele în avantaj, însă același Ivanovic egalează restabilește egalitatea. Jocul este din nou foarte echilibrat, însă un antisportiv aduce din nou Gazul la conducere, 40-39. Peciukas scutură plasa de la distanță și încheie sfertul cu scor egal iar Mureșul păstrează avantajul de două lungimi, 40-42.

Repriza secundă începe cu o perioadă de secetă în tabăra medieșenilor, elevii lui Sekulovic profitând și adăugând 4 puncte la diferență. Gaz Metan forțează iar Marojevic aduce încă o dată egalitatea pe tabelă. Denhamn Brown înscrie 7 puncte consecutive și duce scorul la 48-55. Trupa lui Țenter revine la -4, însă Mladenovic obține coș cu fault. Ivan Jelenic marchează un buzzer-beater din afara semicercului iar BC Mureș intră în secvența decisivă cu 63-53.

Kemp și Bogavac înjumătățesc imediat handicapul, însă același Jelenic mai punctează o dată de la distanță. Okosun ratează impardonabil și permite oaspeților să își refacă avantajul avunt înainte de începerea sfertului. Cu mai mult de 5 minute rămase până la final, Dumitrescu este eliminat după cumulul de greșeli personale, fiind înlocut de Horia Cristiean. Mladenovic marchează pentru 64-73, însă Shiloh îi anulează coșul. Trei serii de aruncări libere pentru Mediaș apropie scorul la 71-75. Kemp mai beneficiază de încă două libere la intrarea în ultimul minut, fructificând una singură. Bogavac este eliminat și el iar Peciukas înscrie și el o liberă. Sala Sporturilor este ridicată în picoare de coșul de 3 puncte semnat de Shiloh, însă Ivanovic răspunde imediat cu aceași monedă. Medieșenii nu mai reușesc să înscrie iar partida se încheie cu scorul de 75-81.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    gaz
    o noua infrangere, din pacate! Nu inteleg deloc de ce nu merge aceasta echipa in campionat? Sa fie vesnica problema financiara! Sau ca majoritatea mercenarilor din campionatul nostru, muncesc mai mult cand sunt vazuti afara?

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Gaz
      Sa iti fie clar ca muncesc mai mult pentru afi remarcati de afara si mai ales daca exista si problema financiara pe teava....Poate vom afla candva, cumva care este adevarul!

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cactus :

    de ce nu merge echipa?
    in caz ca nu ati observat, gazu a jucat tot meciul in 6 oameni.....au intrat juniorii de pe banca, dar care nu s-au putut adapta la nivelul jocului si la tensiunea din sala.....este inuman sa joci din 3 in 3 zile cu aceeasi 6 jucatori, fiecare jucatori jucand peste 35minute/meci....mai ales ca nu sunt si platiti in mod corespunzator pentru efortul pe care il depun pe teren.........trebuie apreciat caracterul jucatorilor precum Shiloh,Kemp chiar si Bogavac care isi dau sufletul pe teren in ultimul timp si chiar in ciuda problemelor financiare incearca si se zbat la fiecare meci......si nu trebuie uitat Tenter care are meritul cel mai mare pentru cum joaca echipa....fata de cum juca echipa la inceputul campionatului cand jocul de echipa era deplorabil, acum au inceput sa isi dea drumul la joc majoritatea jucatorilor...........

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    din pacate
    Noi am observat, a vazut toata lumea, si, stie toata lumea ...intrebarea e daca cine trebuia sa vada, vede? si , si face ceva...?
    Marcel , toata stima! eu sunt fan Tenter declarat.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    da, din pacate
    Din pacate atat s-a putut ieri
    Oricum banca in acest an a fost scurta, fata de ce exista in anii trecuti (se si vede in statistici pct marcate de rezerve in toate competitiile). Si acum trebuie sa joace tocmai cei care au cam stat
    Lipseste o extrema care sa poata face patrunderi (doar cu Kemp care oricume ca un Swiss knife, joaca si 1 si 2 si 3, nu merge, mai ales cand in fata are si jucatori mai masivi, cum a fost cazul ieri), si atunci si solutiile tactice se imputineaza. Cel putin in aceasta privinta (daca nu si in altele, se simta lipsa lui Mitchell)

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Daca Mediasul ar juca asa meci de meci ar avea azi poate 3,4 infrangeri nu atatea. E o chestier de atitudine si concentrare. In inceputul sfertului 4, asa ca exemplu, au ratat 4 puncte nepermis(2 libere si un contraatac)...si au fost decisive din ce a vazut pe final.

    Din pacate arbitrii au fost putin prea ortodocsi ieri si asta era clar ca va fi in defavoarea Mediasului. In plus e greu sa joci in 6 si cu Tudor care la cei 35 de ani nu mai are nici nervii si nici fizicul sa joace 35+ minute. Mediasul adevarul e ca nu am crezut, dar are echipa subtirica si valoric...sub panou sunt 0 in ofensiva cu cei doi si asta distruge munca celor mici de multe ori. Nu se poate sa fii cat Okosun si sa nu il domini pe Mladenovic de sa il omori. Mladenovic il stim toti cat poate si nu poate mult daca il bagi in post-up

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!