Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece fără probleme de Concordia

Noémi Csiki

Noémi Csiki
02.11.2013

Liga Naţională
Etapa 6

109-58
(22-14, 33-15, 24-16, 30-13) 

3-3 Statistica 0-6

BC Mureș a primit vizita Concordiei Chiajna în etapa a șasea a LNBM. Mureșenii s-au impus fără mari probleme, cu scorul de 109-58.

Formulele de start au fost Martinic-Jelenic-Peciukas-Ivanovic-Mladenovic, respectiv Ștefan-Petrovic-Rasty-Stăncuț-Arărău. Gazdele au jucat fără Ciric, iar Concordia, fără Vuletic, ambii fiind în recuperare după probleme medicale.
Primul sfert a fost destul de echilibrat (22-14), dar până la pauza mare, BC Mureș avea deja un avantaj de 26 de puncte (55-29), și jucătorii care în etapele precedente au avut prestații mai puțin reușite, păreau să-și intre în mână. Partida a continuat la fel și după pauză. În ultimul sfert, Sekulovic a introdus și jucătorii care prind mai cele mai puține minute în teren. Și de cealaltă parte, Vukadinovic a rulat toți cei 11 jucători înscriși pe foaia oficială.

Mitchell și Jelenic au fost mult mai eficienți decât s-au prezentat până acum la BC Mureș, Peciukas parcă era din nou cel din sezonul trecut, Păltinișanu s-a descurcat mai bine, în timp ce Martinic, Ivanovic și Mladenovic și-au văzut de treabă. De cealaltă parte, Rasty a fost singurul care s-a evidențiat. Concordia a avut probleme mari în defensivă, dar și procentajele aruncărilor au lăsat de dorit: 48% la două puncte, doar 13% la trei puncte și numai 42% de la linia de libere.

La BC Mureș, șapte jucători au avut peste 10 puncte marcate și peste 10 puncte de eficiență: Goran Martinic, Tyronn Mitchell, Vaidotas Peciukas, Ivan Ivanovic, Aleksandar Mladenovic, Ivan Jelenic și Dan Păltinișanu. Dintre ei, Goran Martinic a fost cel mai eficient, cu 16 puncte, 4 recuperări și 9 pase decisive și Vaidotas Peciukas a fost principalul marcator (20 de puncte, 4 recuperări).

Remarcații Concordiei au fost Dimitris Rasty (12 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive), Ciprian Mihai (10 puncte, 4 recuperări) și Nemanja Petrovic (12 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive). Aleksandar Vuletic a absentat din cauza unor probleme la genunchi.

BC Mureș are acum trei victorii și trei înfrângeri, iar Concordia continuă fără victorie, aceasta fiind al șaselea meci pierdut de ei din tot atâtea jucate.

În etapa următoare, mureșenii vor juca din nou acasă, cu Steaua, însă până atunci ei vor debuta în Eurochallenge, marți, la Minsk; iar Concordia va primi vizita Timbei Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!