Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece ușor de Miercurea Ciuc și câștigă sezonul regulat

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.04.2013

112-54

(23-14, 29-16, 27-15, 33-9)

23-7 Statistica 3-27

BC Mureș a întâlnit formația din Miercurea Ciuc în ultima etapă a sezonului regulat. Pentru gazde, acesta era o formalitate necesară pentru a putea termina sezonul regulat pe primul loc, iar pentru oaspeți, un meci practic fără miză, într-o perioadă în care echipa se concentreză pe șansele de a rămâne în prima divizie a campionatului.

BC Perla Harghitei a făcut deplasarea cu doar 9 jucători, astfel nu l-a avut la dispoziție pe Avalic. În schimb, András Vita a primit mai multe minute decât de obicei. La BC Mureș a absentat Ciric, care a fost menajat după mai multe evoluții bune în etapele trecute.

Calculele hârtiei s-au materializat la meci, după ce mureșenii s-au distanțat ușor încă din primul sfert. Ajutați de un procentaj foarte bun la aruncările de la distanță, gazdele conduceau cu 22 de puncte la pauză. În doua parte a meciului, mureșenii au continuat să își mărească avantajul în mod constant, până ce acesta a depășit 50 de puncte. 

Partida s-a încheiat cu scorul de 112-54. Ambele echipe au avut probleme cu aruncările libere. BC Mureș și-a redresat procentajul până la 69% pe final, dar oaspeții au terminat meciul cu doar 3 din 10 marcate. Harghitenii au avut probleme și la aruncările de la 3 puncte, reușind doar 3 din 21 de încercări (14%), în timp ce gazdele au marcat 17 (!) din 30 de aruncări din afara semicercului (57%). De fapt, mureșenii au dominat la toate capitolele în afară celei de recuperări ofensive, unde Miercurea Ciuc a reușit 14, iar BC Mureș, 13.

Remarcații partidei au fost Branko Cuic (21 de puncte (3x3), 10 recuperări (din care 5 ofensive), 5 pase decisive), Matija Ceskovic (26 de puncte (6x3), 10 pase decisive), Damjan Kandic (14 puncte (2x3) și 8 recuperări și Vaidotas Peciukas (14 puncte (3x3) și 5 pase decisive). Cel mai prolific marcator al oaspeților a fost Ivan Harris, care a marcat 15 puncte (2x3), dar cei mai eficienți jucători de la echipa ciucană au fost Vlad Corpodean (5 puncte, 9 recuperări) și András Vita (9 puncte, 3 recuperări).

După rezultatele ultimei etape din sezonul regulat, BC Mureș a reușit să treacă pe primul loc în clasament, urmând să joace în primul tur al playoffului cu CSM București, iar BC Perla Harghitei va întâlni pe CSU atlassib Sibiu în playout.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!