Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara se impune clar în partida cu BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.04.2018

BC SCM Timișoara a câștigat clar partida jucată pe teren propriu în compania lui BC CSU Sibiu. Echilibrul între cele două formații s-a păstrat doar în primul sfert, după care gazdele au pornit cursa de desprindere, ca mai apoi finalul de meci să fie unul fără istoric. BC SCM Timișoara avea să se impună cu scorul de 84-70.

Echipele de start:

Timișoara: Gheorghe, Jeremic, Stevanovic, Komatina și Diaz
Sibiu: Laser, Dragoste, Pratt, Kinnard și Williams

Partida de la Timișoara a început într-un ritm alert și cu după nici 3 minute scurse scorul era de 9-7 pentru gazde. Jeremic i-a penalizat pe sibieni în două rânduri de la 3 puncte și Timișoara se desprindea pentru prima dată la mai mult de o posesie. Ritmul din startul jocului a mai scăzut și cu 3 minute rămase din actul inaugural scorul era de 15-11 pentru timișoreni. După primele 10 minute ale partidei tabela din Sala Constantin Jude indica egalitate la 17 între cele două combatante. Williams a deschis a doua perioadă de joc cu un coș cu fault, dar a ratat libera. La celălalt panou, Jeremic mai marca o triplă. Răspunsul a venit de la Radu Paliciuc. Concursul de 3 puncte a continuat și Jeremic a mai înscirs o dată de la distanță. Timișoara s-a desprins din nou pe tabelă, 31-24 și Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă. Cu cele două echipe intrate în penalizare, jocul s-a mutat la linia de libere. Davis a ratat trei aruncări pentru Sibiu, iar elevii lui Tudor Costescu au profitat și s-au desprins la 10 puncte, scor 37-27. Lipsa de soluții în în ofensiva Sibiului le-a facilitat gazdelor să-și mărească avansul la 15 puncte. Diferența s-a păstrat până la pauză și BC SCM Timișoara conducea pe BC CSU Sibiu cu scorul de 46-31.

Timișoara a început mai bine și secvența a doua și a mai pus 5 puncte pe tabelă. Laser marca primul coș al reprizei pentru oaspeți abia după 2 minute. Gazdele au continuat să marcheze cu generozitate de la mare distanță. Diferența a crescut și mai mult, iar jumătatea sfertului trei scorul era de 62-38 pentru gazde. Elevii lui Dan Fleșeriu nu au reușit să reducă din deficit și înaintea ultimul sfert Timișoara conducea cu scorul de 72-47. Gazdele s-au relaxat, au comis câteva turnovers și Sibiul marca 4 puncte la rând. Drăgușin a spart gheța în sfertul 4 pentru Timișoara cu o aruncare neobișnuită de la semidistanță. Meciul a fost unul fără istoric până la final. Cei doi antrenori și-au rulat jucătorii din lot, iar partida se încheia cu scorul de 84-70.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun jucător al meciului cu 24 de puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Igor Mijajlovic a venit de pe bancă cu 14 puncte. Adrian Diaz a contribuit cu 12 și 8 recuperări, iar Lucas Tohătan a totalizat 11 puncte.

Jordan Williams fost cel mai bun sibian cu 15 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă. În rest niciun jucător al lui Dan Fleșeriu nu a atins borna de 10 puncte marcate.

foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!