Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara produce surpriza și câștigă în fața celor de la CSM-U Oradea

Valentin Todea

Valentin Todea
17.12.2015

Formația pregătită de Milorad Perovic a învins pe teren propriu pe CSM-U Oradea cu scorul de 89-84 (20-23, 19-22, 24-11, 26-28), într-o partidă din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Echipele de start:

BC Timișoara: Dundjerski, Zivanovic, Smith, Subotic, Toth

CSM-U Oradea: Franklin, Mandache, Barnette, Lucic, Nuhanovic

Primele minute ale meciului au fost echilibrate, orădenii desprinzându-se la o diferență de 7 puncte după reușita de la mare distanță a lui Andrei Mandache, 7-14. Gazdele au răspuns prin două coșuri de 3 puncte venite din partea lui Dundjerski și Djapa, 13-14. Subotic a egalat situația din afara semicercului, 16-16, iar Nemanja Barac a stabilit scorul după primul sfert de la semi-distanță.

Radovan Markovic a adus un nou avantaj de 7 lungimi pentru Oradea, 24-31, în timp ce Djapa din spatele arcului de cerc i-a apropiat pe bănățeni la 4 puncte, 29-33. Cu puțin peste un minut rămas din primele douăzeci, Barnette a înscris din afara semicercului, 34-43. Subotic a închis tabela la pauză după ce a marcat de la 2 puncte.

La reluare, timișorenii au recuperat ecartul după nici două minute, Kentwan Smith transformând două libere pentru a face 46-46. Aceștia au trecut în avantaj prin Jelenic, 48-47, însă gruparea bihoreană a răspuns prin Mandache de la 3 puncte, 48-50. Alb-violeții au încercat timp de câteva minute să treacă din nou la conducere, însă băieții lui Cristian Achim s-au ținut bine. În cele din urmă, Subotic a punctat de trei ori consecutiv din dreptul liniei de fault, 58-56, fiind dublat de Djapa, cel care a înscris două coșuri la rând, dintre care unul de la mare distanță, stabilind scorul înaintea sfertului decisiv, 63-56.

Ultimul act a fost deschis de un run de 9-0 al trupei de pe Bega, Subotic, Dundjerski și Jelenic marcând din afara semicercului, 72-56. Will Franklin a punctat prin același procedeu, 75-63, pentru ca Markovic să transforme trei libere, 75-66. Mandache și-a adus echipa la 7 puncte în spatele timișorenilor, 77-70. Ulterior, Djapa a marcat de două ori de la linia de fault pentru 83-72. În ultimul minut de joc, Markovic înscrie de la 3 puncte, 83-75. Daniel Popescu duce scorul la 85-80 de la mare distanță, în timp ce Subotic transformă una dintre cele două libere acordate, fiind ultimul marcator al partidei.

Sean Barnette a evoluat doar 17:25 minute în acest meci, ieșind accidentat de pe parchet.

Pentru BC Timișoara s-a evidențiat Vujadin Subotic cu 24 de puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, fiind secondat de Slobodan Dundjerski cu 18 puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări. O altă prestație foarte bună a avut-o Dalibor Djapa, cel care a înscris 21 de puncte și a contabilizat 7 recuperări.

De la CSM-U Oradea remarcații au fost Andrei Mandache, autor a 14 puncte, 3 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție, Salih Nuhanovic , cel care a înscris 12 puncte și a reușit 10 recuperări, 3 capace și o intercepție, și Radovan Markovic cu 14 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

*Foto: Emanuel Titus Iliesi/druckeria.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    Bate is Mures
    Sambata e o zi perfecta pentru revansa. Daca Timisoara a reusit, trebuie sa bata si Mures la ei acasa, asa cum a facut Orarea la noi.

    cu 8 ani în urmă (17.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!